+1 oy
216 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (176 puan) tarafından

Daha önce yapan, yapabilen varmı? Şöyle sulu sulu:D ben et konusunda cok tecrübeli değilim sanırım ama deneyeceğim misafirim gelecek 8 kişiyiz ve kac kg almalıyım sizce? Tariflerinizi bekliyorum. 

10 Cevaplar

+1 oy
(519 puan) tarafından

Bonfile mi oda ne :) şaka şaka canım inan hiç bilmiyorum ki şimdiye kadar bonfile evime girmemiştir sen en iyi netten bak :angel:

-Reklam-
0 oy
tarafından
Kaç dilim vereceğine bağlı canm 1 bondile 1 kg ile 2 kg arası gelr. Hayvandan hayvana fark var 
0 oy
(1,379 puan) tarafından
bakabilirsin canım 
0 oy
tarafından

youtubeda muhteşem sosuyla yumuşacık bonfile isimli bi tarif var onu yaptım ama ben sosuna soğan sarımsak falan da ekledim. gerçekten de et lokum gibi oldu. valla kilo bilmem de kişi başı 2 parça aldım ben. 

0 oy
(1,576 puan) tarafından
Kişi başı 200 gram gelecek şekilde ince dilim alıyorum ben. Döküm tavada yarım dk önü, yarım dk arkasını mühürleyip alıyorum sonrasında başka bir tavada tereyağı eritip içine sarımsak ve biberiye atıyorum. Tereyağının içine etleri alıp 2 dakika tutuyorum. Çok güzel oluyor. 
0 oy
(348 puan) tarafından
1.5 2kilo gider lokum olarak mı yapacaksınız oyle yapınca döküm tavada mühürleyip terayagli başka tavada dilim dilim keserek arkalı önlü kizartabilirsiniz yanına pilav payltetes peri ilerde eşlik edebilirsiniz.
0 oy
(22,059 puan) tarafından
2.5 kilo falan al bence canim 
0 oy
(1,596 puan) tarafından
Lokum olarak denemedim ama kasaptan dilimletip kızgın tavada pisiriyorum 
0 oy
(140,992 puan) tarafından
evde degilde disardakiler oyle lokum oluyo
0 oy
(25,196 puan) tarafından
Kilo hesabı bilemicem kişi başı 2 tane koysan 16 adet alman lazım. Ben sosluyorum önce zeytinyağı kekik karabiber biraz soya sosu ve rendelenmiş sarımsak ile. 3-4 saat beklesin dolapta sos iyice içine geçsin. Kızartmaya geçerken tuzunu atıyorum li sertleşmesin et. Sonra az yağda arkalı önlü sık sık çevirerek kızartıyorum mükemmel oluyo

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 93 göst.
8 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Sumeyyeali (1,382 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 261 göst.
18 Mayıs 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Yildizsumeyye (1,108 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 173 göst.
7 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde SuDuru (321 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 172 göst.

Kategoriler

1,436,753 soru

23,625,303 cevap

307,014 kullanıcı

...