0 oy
246 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (604 puan) tarafından
Evimiz 3 katlı anneme şakayla karışık alt kata yerleşeceğim diyorum en üste abim ortada kendileri kalıyor yerleşmem ama eşimin zaten evi var  o da ev komple abinin olur diyor sen arsalardan alırsın diyor bu evlat ayırmak olmuyor mu benim iki yavrum var herşeyi eşit paylastiracagim.

15 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Annemde babanda ölmemiş. İstediği şekilde pay edebilir. Sonuçta şuanda Miran değil o. Şuanda ailnenin mal varlığıdır. Ölünce miras olur. İsterse hepsini yerler kimseye de birsy birkmazlar
-Reklam-
0 oy
(20,268 puan) tarafından
Arsaların değeri evle eşitse olmayabilir ama dediğin gibi paylastirilsa daha iyi.
0 oy
(3,896 puan) tarafından
Arsalarin degeri ne xnm? Bence evlerden ikisi abinin olsa bir evi de sana versinler arsalari paylaşirsiniz daha iyi olur.
(3,896 puan) tarafından
Bende hakkimi alamadim cnm.
0 oy
(1,926 puan) tarafından
8 kardeşiz babam sağolsun yediriyor oğullarına. Babam sağ diye kimse ses çıkarmıyor. Annemin vasiyeti var bir avuç toprak bırakmayacaksınız demişti. Bu miras olayı imanla doğru orantılı bence 
0 oy
tarafından
aile hayattayken mal mülk konularına girmek bana mantıklı gelmiyor. Allah gecinden versin bişey olursa da mal onların istedikleri çocuklarına bırakırlar. tabiki doğru olan eşit paylaşım yapılması ama zamanı geldiğinde eğer abine fazla verilirse iş abinde biter. sana hakkını vermesi lazım.
0 oy
(135,759 puan) tarafından
yoo ayrim degil abinde arsasa az alir yada hic almaz
0 oy
tarafından
Baban annen vefat etti mi de sen böyle şeylerin şakasını yapıyorsun canım
0 oy
(51,978 puan) tarafından
Uc katli evde bir senin bir abinin biride abinle ikinizin arsalarda abinle sana esit olmali bana gore olmasi gereken bu. 

Ne yazikki benim annemde abimi tutuyo 

Hatta gecen arkadasim geldi iki evleri var dedim bir ev daha alin uc cocuga olsun birnde biz oturuyoruz biri oglanin kizlarada kocalari alsin dedi ☺️
0 oy
(348 puan) tarafından
Arsalarından  veriyor işte dogrusuda odur zaten ayrimciliknyapmamiski simdi 1 tanesini sana verse abinle damat kavga eder en iyisi siz arsaları almaniz
0 oy
tarafından
Evi abine verir arsaları sana veriyor demek ki
0 oy
tarafından
Bizde mal mülk erkeklere kaldığı için sıkıntı yok alışığız biz 
0 oy
(281 puan) tarafından
Bencede herseyi esit paylastirmalari gerekiyor mesela babamgilin bi evi var ben ölünce yariyariya paylasin ister satin parasini paylasin diyor belirtiyor 
0 oy
tarafından
En doğal hakkın konusabilirsinde isteyebilirsinde ailenin 3/1 kiz 3/2 erkektir dinen soylede alda dinen hakkin var kanunende var koca evine gidince evlatlarindan cikmiyoz oda senin guvencen olur eger ciddi sekilde paylasilmasini istersen talep edersin simdiden yok istemiyorsanda Allah hayirli omur versin onlardan sonra abinle aranda hal edersin 
0 oy
(1,784 puan) tarafından
Valla ailem böyle bişey yapsa çok net söylüyorum içimdeki canavarı çıkartırım ortaya abimin kardeslerimin ne kadar hakkı varsa benimde okadar hakkm var herşey ortak bolunmeli
0 oy
(45 puan) tarafından
Hukuken paylariniz eşittir. Sizin saklı payınızı gözetmeksizin abinize daha değerli bir miras payı birakirlarsa dava açabilirsiniz. Ölmeden abinize devri bağış vs yaparlarsa onu dava ile iptal ettirebilirsiniz.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 171 göst.
10 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Prenses__00 (632 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 273 göst.
22 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Enesa04 (144 puan) tarafından soruldu
+1 oy
16 cevap 673 göst.
30 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde Aysenur5561 (279 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 393 göst.
10 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Mislimisli003 (3,896 puan) tarafından soruldu

411,801 soru

12,396,599 cevap

44,206 kullanıcı

Kategoriler

...