0 oy
411 göst.
Diğer kategorisinde (5 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Sorumj soyle düzeltiyim. Kimisi once namaz abdesti aliyo daha sonra gusül abdesti yani ozel bolge agiz burun yikaniyo daha sonra 3 sag 3 sol omuza su dokuluyo daha sonra tum vucut kuru kalmayacak sekilde yikaniyo. 

Fakat kimisi de, ozel bolge agiz burun yikaniyo namaz abdesti aliniyo sonra da 3 sag 3 sol omuza su dokuluyo bu sekilde gidiyo hangisidir dogeu olan

8 Cevaplar

0 oy
(1,992 puan) tarafından
ilk önce özel bölgelel yıkanır 

coğu kişi sona bırakıo bu yanlış 
(5 puan) tarafından
Evet internette de oyle yaziyo ama asil sorun agiz burun yikandiktan sonra kimisi namaz abdesti aliniyo diyo kimisi omuza su dokerek devam ediyo
(1,992 puan) tarafından
omuza başa 3 defa su döküp namaz abdesti alınıyor
(1,992 puan) tarafından
birde kulaklarında delik varsa küpe yoksa kulağında küpe al yanına banyoda ıslat 3 defa bi deliğe sonra diğerine
iğne ucu kadar kuru yer kalmaması lazım :)
-Reklam-
0 oy
tarafından
Özel bölge yıkanır sonra ağza (boğazı gargara ederek) burna (başı egip genze su gönderilerek) su verilir. Normal namaz abdesti alınır. Sağ omuza 3 sol omuza 3 başa 3 defa su dökülüp her defasında vücut ovulur su heryere ulaşsın diye. Göbek deliği kulak delikleri diz kapağı arkalari iyice uvulur. Saç dipleri ovulur tüm vücut ıslatılır. En son çıkarken ayaklar yıkanır. Bu kadar canım 
(5 puan) tarafından
Cok tesekkur ederim bende dinlemiyorm ama pek cok siteye baktm hepsi farkli bisey soyluyo bu sekilde devam edicem Allah razi olsun
tarafından
Amin inşallah canım senden de Allah razı olsun. ❤️
(3,275 puan) tarafından
Cnm sadece farz olan yapilip yani ağız burun özel bölge yıkanıp sonrasında kuru kalmayacak şekilde heryer Yikansada kabul olurmu
tarafından
Evet kabul olur canım. Kulak delikleri de ıslatmak kaydı ile
(3,275 puan) tarafından
Tmm cnm teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Canım gusulun farzı 3 tür ağzin yıkanması burna su verilmesi ve vücudunda iğne ucu kadar kuru yerin kalmaması şeklinde yıkanması. Önce avret yerini yıkarsın 3 ağzına 3 burnuna su verirsin tüm vücudunu ovarak yıkarsın göbek deliğini elinle yıka kulak deliklerini küpe takarak su geçirmesini sagla. Tümden abdest almakta sünnettir ( normal namaz abdesti yani )
0 oy
tarafından
Niyet etmek agza burna su vermek vee tum vucudu yıkamak farzdır

Gusül içinde normak abdest almak omuzlara su dökmek çıkarken soğuk suyka ayakları yıkamak bunlar sünnettir 
0 oy
(11,213 puan) tarafından
İlk namaz abdesti alıyorum cnm sonra husule başlıyorum
(5 puan) tarafından
Evet bende bu sekilde aliyorum ama kimisi farkli yani anlamadm ki hangisi dogru
0 oy
(25,196 puan) tarafından
Guslün farzı 3 tür. Ağza dolu dolu su vermek, burna dolu dolu su vermek, bütün vücudu kuru kalmayacak şekilde yıkamak. (Önce sağ omuzdan 3 defa sonra sol omuzdan 3 defa su akıtılarak ovunarak yıkanılır) Niyet ettim Allah rızası için gusül abdesti almaya diye başlanır. Ayrıca namaz abdesti almak şart değildir... 
(5 puan) tarafından
Kimisi de namaz abdesti aliyo kafam cok karisti ciddsn
(25,196 puan) tarafından
Şart değil canım al yada alma
tarafından
Normal abdest almak sünnettir
(25,196 puan) tarafından
Evet farz değil almasa da olur kafası karışmış baya
0 oy
tarafından
Ben kendi yaptığımı anlatayım. Bence doğru olan bu. 

Önce saclarimi yıkıyorum. 

Sonra gül abdestine niyet ediyoruz.

Avret yerini yıka.

Normal abdest al ama ağza ve burna su aldığında daha bol bol al. Kulak deliklerini mutlaka su girmesinj sağla.

Sonra ben heryerimj yıkıyorum duş jeli fln sürüyorum yıkıyorum heryerimj.

Sonra 3 kez başa şu dok ovala.

3 kez sağ omza dok vücudu ovala. 3 kez sol omza dok vücudu ovala.

Tumvucuduma su döküyorum tekrar. Göbek deliğine döküyorum ayaklarımı yıkayıp cikiyorum 
0 oy
(4,098 puan) tarafından
Ben 2. Anlattığın şeklde yapıyorum 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 253 göst.
21 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Zehra995 (14 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 393 göst.
17 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Pamuk prenses (1,023 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 645 göst.
0 oy
27 cevap 1,051 göst.
28 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Mrvyilmaz (634 puan) tarafından soruldu

410,997 soru

12,368,726 cevap

42,227 kullanıcı

Kategoriler

...