0 oy
386 göst.
Aile kategorisinde (63 puan) tarafından

Kızlar ben insan ilişkilerinde galiba berbatım. Fikirlerinize ihtiyacım var. Şimdi benim bi eltim var. 1 buçuk senelik gelinim ne eşimin ailesini ne de eltimi çok tanıdığımı söyleyemem. Zaten mesafeliyim de hepsine. Yalnız o onu kötüler, diğerleri onu kötüler kimse birbirini sevmiyor. Şimdi benim 6-7 ay önce eşimle aram açıldı. Çok sorunlar yaşadık ve ben evimi terkettim. Bi kaç ay babaannemde kaldım. Annem babam yurtdışında bi kaç ay içinde onların yanına gittim. Babaannem yalnız yaşıyor. O dönem insanların desteğine çok ihtiyacım vardı ve ben olsam en azından bir kez olsun çıkar giderdim yanına eltim aynı durumda olsa. Kimse yanıma çıkıp gelmedi eltiyle de sadece mesajlaşıyorduk. Neyse sonra baba evine döndüm. O dönem eltim ayrı bi yakama yapıştı. Makyaj malzemeleri duyurmalar, telefon vs duyurmalar. Orda ucuz ya böyle şeyler. Bende yüz vermedim. Zaten ne zaman yurtdışına gitsem yapar böyle. Neyse eşimle düzeldik evime döndüm. Buna da açıkçası beklenti içinde olduğunu çok hissettirdiği için bi hediye almıştım. Geldiğim gibi korona olduk eşimle eve kapandık. Yine mesaj atıp sordu ilgilendi ona bişey demiyorum. Şuan üzerinden 2 buçuk ay geçti. Evime falan gelmedi. Aramadı da. İnsan bir kez olsun aramaz mı? Ama mesaj attığı zaman falan beni çağırıyor sen istediğin zaman gel falan diyor. Gitmeli miyim? Yoksa o bana çıkıp gelmeliydi ben niye gidiyorum diye mi düşünmeliyim? Hediyesini vermeli miyim? Bazen sinirleniyorum boşver diyorum. Sonra aman git ne olacak çok ince düşünüyorsun diyorum. Durumlarıma falan da gizli modda baktığını farkettim bu arada. Yani takip ediyor ama izini belli etmiyor. Neyin kafasıdır bilmiyorum. Bu arada evet ben aylar sonra evime döndüm bir kez olsun çıkıp gelmedi ama misafirliklere gidiyor dıdısının dıdısına bile gidiyor duyuyorum. Benim eşimin ailesiyle aram açıldığından beri de birbirini sevmeyen insanlar (elti,  görümce, kayınvalide) ayrı bi sıkı fıkı oldu:D Yalnız benimle de arasını açmak istemiyor mesajlaşırken baya tatlı dilli konuşuyor. Siz olsanız ne yapardınız? 

5 Cevaplar

0 oy
tarafından
Araya mesafe koyardım sinsilik yapıyor bence
-Reklam-
0 oy
(1,978 puan) tarafından
Bence gereksiz takiliyorsunuz. Büyük ihtimalle o sizin cagirmanizi bekliyordur. Şahsen ben cagirmadilarsa kalkıp gitmem. Bende eltilerimi severim ama mesela çok arayıp sormam.
(63 puan) tarafından
Yani olabilir belki de haklısınız. Aslında bende çağırdım. Geçen gün yine mesaj attı. Sıkılıyorum bunalıyorum falan diyince istediğin zaman bize gel bende evde yalnızım zaten dedim. Hep mesajlaşırken böyle ayaküstü o beni ben onu çağırıp duruyorum ama kimse birbirine gidip gelmiyor :D Eğer gereksiz takılıyorsun diyorsanız gideyim bari:) evet arama konusuna da takılmıştım ama sizde de öyleymiş olabiliyor demek ki böyle şeyler.
0 oy
(2,039 puan) tarafından
Çift taraflı oynuyor gibi yüz verme o gelmeden de sen gitme 
0 oy
(8,558 puan) tarafından
Canım kötüleyenleri sadece dinle yada konuyu degıstır fıkır beyanında bulunma.Aynı seyı banada yaptı eltılerım daha soz yuzugum takılır takılmaz kötülediler kayınvalıdemı kayınbabamı gorumcemı şöyleler böyleler diye.Ve bende düştüm o tongaya.Sonrs bi baktım öyle değiller.Davrsnıslarımı düzelttim.Eltını sen cagır bugun bana gel dıye bakalım gelecekmı.Ben eltılerımle aynı sehırde degılım en yakını 900 km uzaklıkta ama cagırmazdım yinede.
(63 puan) tarafından
Canım ben çok yaptım işte o hatayı. Dolduruşa çok çabuk geliyorum. Yeni evlendiğim zamanlar eşim durup durup kayınvalidenin laflarını bana getiriyordu. Yok eltim hakkımda şöyle diyormuş böyle diyormuş. Biraz o yüzden eşimle çok kavgalarımız oldu aramız açıldı. Ama şimdi o da yaptığının yanlış olduğunun farkında. Eltim 10 yıllık gelinleri ve eşim de sevmez. Yeni evli olduğumuz zamanlar onunla sıkı fıkı olmamı istemezdi. Olduğumda surat yapardı şimdi hiç seslenmiyor. İşte bende de çok hata var elti kayınvalideden bahsederken şöyle yaptı böyle yaptı diye bende evet ya bana da böyle yaptı diyordum. Veya diğerleri eltimi kötülerken vay be demek ki böyleymiş diyip onlara inanıyordum. Şimdi artık baktım herkes oynuyor bende öyle yapacağım. Onlarlayken onlara iyi eltimleyken ona iyi olacağım kimsenin dolduruşuna da gelmemeye çalışacağım. Gerçi şuan zaten eşimin ailesiyle hiç görüşmüyorum. İlerde düzelir mi bilmiyorum. Ne güzel sen kayınvalidenlerle sorun yaşamamışsın biz bu laf kalabalıklarından çok sorun yaşadık. En iyisi ya dediğin gibi açık açık çağırayım ya da giderim birgün:)
(8,558 puan) tarafından
Ya artık akraba onlar akrabayla ılıskıyı kesene lanet etmıs peygamber efendimiz.Rabbımız.Biz bu destur üzere hareket edelim canım.cagır yada git her gun gorusecek degılsın sozlerıne dikkat et ne soyledıgıne dıkkat et gerısı gelır gecer.
(63 puan) tarafından
Haklısın canım. Eltiyle çok büyük sorunumuz yok işte sadece bu gelmemeler gitmemeler o düzelir de. Diğerleriyle ciddi anlamda çok sorun yaşadım. Bazen evet dinimizde de bu yanlış biliyorum vicdan azabı çektiğim oluyor. Ama artık patlama noktasına geldim yeri geldi yüzlerine çemkirdim kaynanaya özellikle. Pek birbirimize bakacak yüzümüz kalmadı. Benim ailemle de yüz göz oldular. Üzücü ama bilmiyorum belki düzelir ilerde. Şimdi bayram geliyor eşim gidecek muhtemelen beni zorlamayacak ama inan hiç içimden gitmek gelmiyor. Gitmeyeceğim sanırım.
(8,558 puan) tarafından
Sen bılirsin ama Allah rızasını gözetmen Allahın sana yardımının yetişeceği işaretidir.Sıkma canını iniallah düzelir herşey.Durumun iyiyse hediyeleşmende fayda görüyorum hediyeleşmek sünnettir ve insanlsrı bırbırıne yaklastırır kini eritir.Onlara ikramda bulun ve sürekli onlara dua et.Ardındaki şeytanı dinleme sakın.Onlar sana yapmadı yapsanda degısmeyecek gibi dusuncelerını dınleme.Karsılık bulamam deme Allah verır onun karsılıgını.Ben boyle devam edıyorum canım Allah herseyı gonlunce eylesın
(63 puan) tarafından
Ne güzel bi insansın:) İçimi ferahlattın. Allah herkesi senin gibilerle karşılaştırsın canım benim. Hediyeyi zaten ona niyetlenerek almıştım. Bazen işte canım sıkılıyor aman gitmeyeceğim de vermeyeceğim de diyorum hediye falan. Sonra napıyorsun sen ya diyorum ne bu kadar büyütüyorsun. Geldi mi geliyorlar işte:) Allah razı olsun dilinden dökülenler için:) Herşeyi Allah’tan bekleyerek hareket etsek zaten hiç bi elemimiz kederimiz kalmaz ama biz çok düşüyoruz dünyanın derdine insanlara. Bazen kendimi
Çok kötü bi insanmışım gibi hissediyorum yapacağım ibadetten vazgeçiyorum o derece. Sen diyorum kalbinde kin taşıyan, insanların hep eksik yanlarını gören, hep kötüyü düşünen, sürekli hiddetlenen bir insansın önce aklını değiştir. Dilerim senin gibi güzel düşünebilen bir insan olurum birgün. Bunun için biraz daha büyümem mi gerekiyor ya da şeytana çok kulak asmamam mı gerekiyor bilmiyorum ama böyle sadece kendime ediyorum. Amin canımm Allah hepimize hidayet versin inşallah.
0 oy
tarafından
Bak sen kendi ağzınla diyorsun canım mesafeliyim diye belki evine gelmeye cesaret edemiyodur aynı şeyi yaşadım küstüm kırıldım eltilerim bana sen mesafeli olduğun için sürekli evine gelip sana rahatsızlık vermek istemedik dediler
(63 puan) tarafından
Olabilir canım. Ben baya baya mesafeliyim çünkü. Dediğin gibi belki cesaret edemiyordur. Bi söz var ya hatasız dost arayan dostsuz kalır. Eşimin ailesiyle hiç görüşmüyorum zaten. Onlar da zamanında eltimle aramı açmak için çok uğraşmıştı. Şimdi ekmeklerine yağ sürmeyim bari. En kısa zamanda ya ben arar çağırırım ya da müsait olduğu bir gün çıkar giderim:) Arayıp çıkıp gelmese de en zor zamanlarımda mesajla dahi olsa desteği olmuştu çünkü.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 128 göst.
0 oy
6 cevap 396 göst.
11 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 121 göst.
14 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 122 göst.
14 saat önce Aile kategorisinde Berenbulut0 (67 puan) tarafından soruldu

385,070 soru

11,516,682 cevap

35,177 kullanıcı

...