0 oy
584 göst.
Diğer kategorisinde (1,124 puan) tarafından
Kızlar eşim bekar kardeşleri erkek ve kız 31 33 yaşındaki kardeşlerine Ramazan ayı pideleri alıp ğelirsiniz iş çıkışı. Hafta içi yeni. 

Sorun şu ben yemek çeşidi çok bilmem 3 buçuk yıldır evliyim öyle kendmi geliştirmek de. Ama eşim benim onlarla kardeş dost olmama dayanark herhal hiç sormadı, geçen ayda onlara gelin iş çıkışı burda yiyin gidin dedi onlar gelmedi hergün.  Ama haftanın 1 günü muhakkak yemeğe çağırdm.

Ramazan ayı d yorgnykla çoçukya 2 buçuk yaşında ve ders çalışym birde. Yemek yapmak çok zor geliyor. 

Eşim hep der biz ne yiyrsk onlarda yesin özenme o an ne varsa der hep

O yüzden eşime bunu güzellikle nasıl derim yemek bilmiyorum istemiyorum gelmesinler! Akıl verir msnz taktik!

11 Cevaplar

0 oy
(1,949 puan) tarafından
Yemek ogren ömrünün sonuna dek ayni yemekleri mi yapacaksın 
tarafından
İyi yapıyorsun kuzum benim bebe büyüsün bende öyle diyeyim :D
(1,124 puan) tarafından
Aaa 1 yıldır yapmıyorum kız onu. Hemen listeme ekleyim. Ya karar cerdim en iyisi 30 günün yemek listesini çıkarayım böyle eşin içinden çıkarım
(1,949 puan) tarafından
Sen sor burda yazarım ben dusunme hic :D annemin tarafi aşçı yemek işinde zorlanmiyoruz çeşit cok :D
(4,631 puan) tarafından
eymenAli agrinin neresindensin
(1,124 puan) tarafından
Doğubeyazıt canım
-Reklam-
0 oy
(2,528 puan) tarafından
İyide Ramazan da yemek yapmıyacaj misin sen. Yani çok sıkıntı olmazdı heralde biraz fazla yapsan sonuçta aç kalmıyorsunuz sizde yapiyosundur biseyler
(1,124 puan) tarafından
Yok yok tabi de. Ya hep etli yemek bilirim ben. Şimdi 30 gün boyunca da etli yemek yapılmaz etsiz 3,5 bilirim sadece işte
(17,470 puan) tarafından
E sende etli yemek yap her gün o zaman. Zaten yemek yapacaksın ha etli ha etsiz. Zaten ramazanda fazla yemek yenmiyor
(1,124 puan) tarafından
Vala eşim memur eğer 2 kişiden 4,5 kişilik yemek yapmamı bekliyorsa bir zahmet haftanın 2,3 günü eti alsın... Yapaçam tabi de en azından eşim alışmştı bana bir veya 2 çeşit yapardım ramaznda tamamdı  yemiyordu o da çok kilosuna takıldığı için, yorgun old içir
0 oy
(780 puan) tarafından
Zaten illa o iftar sofrası kurulacak gelseler noluyo ki ne yapıyorsan onu yerler netten bakıp yapabilirsin bu kadar sıkıntı olacak bişey değil eşinin de bunu anliyisla karşılayabilmesi zor sonuçta çalışıyorlarmış evde yatıp gelmiyolar ya 
(1,124 puan) tarafından
Yok can haklısın ya aslında hiç sorun etmedim 1 ay öncede gelsinler dedi çıtımı dahi çıkarmadım çok severim ikisini ama işte ramazan iyi yemek yapılmalı ben hep etli biliyorm etsiz 3,5 biliym işte ondan:(
(780 puan) tarafından
Canm bence hiç konuyu açma bile çorba salata pilav yanına da et olursa etli olmazsa sebze tatlida dışardan alırlar zaten yenmiyor bile ramazanda yemek doğru düzgün Allah rızası için yap bişey olmaz bence
(1,124 puan) tarafından
Aslında haklısın da sebze yemeğine ağırlk vermem lazım onlarda hep hamur işi yiyorlar eşimi zor ıspanağa karnıbahar alıştrdım hala bile diyor ben yemeyim sen ye
0 oy
(18,853 puan) tarafından
Özenmek zorunda değilsin ne yapıyorsan fazla yap ama ben her gün misafir istemezdim + bana sorulmadan söz verilmesinden hoşlanmazdım 
(1,124 puan) tarafından
İşte eşim onlarla iyi olmam kanka olmamdan ötürü böyle direk söyledi hiç özelden demedi bana ... Ben hep etli yemek biliym doğuda yetiştim 3,5 bildiğim etsiz var. Haftanın 5 günü işte gelecekler
(18,853 puan) tarafından
Ben de etli yemek yapan ve seven bir insanım ama şu dönemde her gün etli yemek zor ihtimal bu arada bütün doğulular böyleyiz herhalde
(1,124 puan) tarafından
Evet yaa misal eşim de doğulu ama onlar çapa ****** tarım derken sadece hamur işi yemiş sebze yiyemiyor zorla yiyor. Etli yemek yapym sık sık
0 oy
(6,118 puan) tarafından
İnternetden bakip yapa bilirsin yapilmicak birsey degil kendini bilmiyorum diye geçiştirme  bebegin büyüdüğü zaman ona dami diyceksin annecim ben yemek bilmiyorum bildigim bunları yemi diyceksin..
(1,124 puan) tarafından
Canm ben hep etli yemek yaparım bildiğim yemekler etli, etsiz çok az biliym bunlar hep hamur işi yemişler anneleri hep hamir işi yapmış ben de hiç bilmem misal
(6,118 puan) tarafından
Etli yemek yapan hersey yapar elin hamurs yatkin degildir olabilir misafir umduğunu degil bulduğunu yer  yemek yaparsin sende  hamur da zor değil bir iki yapsan elin alışırherseyin ölçeği ile tarifler dene kek kurabiye en kötü firindan ekmek hamuru al pişi gibi kızart yanina salata kek tatli bunlar zor seyler değil
(1,124 puan) tarafından
Bişi olur mu ki iftar sofrasına. Ben bişi şu çok severim çok yaparım kahvaltı da tek bildiğim hamur kendi yaptığım olarak. Hazır yufka ile alıp birşeyler yaparım olmazsa
(6,118 puan) tarafından
İftar da olmaz hamur zaten sebze öğren bence karisik sebze dolmasi yap   patlıcan  imam bayıldı yap kolay şeyler
(1,124 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım ya
0 oy
(9,751 puan) tarafından
Play store nefis yemek tarıflerı enter :D cok güzel pratık tarıfler ogrenebılırsın oradan yorumlar cok guzel bır uygulama tavsıye ederım 
(1,124 puan) tarafından
Orayı indireyim en iyisi bana çok lazım olacak!  Etsiz yemek öğrenmem lazım
(9,751 puan) tarafından
Ogrenırsın canım etide alabılıyosanız helal olsun :D
(9,751 puan) tarafından
Uygulamada defterde yapıyosun begendıgın tarıfler ıcın bı sure sonra hep o defterden acıp yapıyosun
(1,124 puan) tarafından
Haaa vala eşim memur , eğer kendisi çağırtıyorsa sonunu da düşünsün:)) en azından haftada 2 yemek etli yaparım ne yapayım
0 oy
tarafından
Hiç cekilmez valla öylede olmuyor ben ne yersem oda onu yesin 
(1,124 puan) tarafından
Ya işte misal bunlar hep hamur işi yemiş. Ben ıspanak karnıbahar yapsam hayatta yemezler eşim bile yerken ben yemesem olur mu sen ye der.. ee etli hergün nasıl yapayım illahi hamir açmamı daha lezzetli yemek beklerler benden ramazan sonuçta iyi de yemek çorba ana yemek ara sıcak ufff uff
tarafından
İşin zor canim tamam misafir olur ama hergun olmaz şahsen ben eşimle çocuğumla iftarımi yapmak isterim
(1,124 puan) tarafından
Öyle de koça böyle düşüncesiz olunca..
0 oy
(2,080 puan) tarafından

Nefis  yemek tariflerini  açıp  oradan bak canım  ahah  bnde  hiç birsey  bilmeden evlendim  hep buradan internetten  baka baka  öğrendim şimdi 7 yıl  oldu evleneli çok şükür  herşeyi  yapıyorum  sayılır arada  kardeşim arar  sorar yemek tarifi 9 aylık  evli o da  yapa  yapa  öğreneceksin sende  öyle  et dışında da  şeyler  yaparsın  et yemeği  zorlu  bnce  onu yapan  diğerlerini  havada karada  yapar :D;)

(1,124 puan) tarafından
Yaa canım onu annemden öğrendim çünkü. Doğulu olarak hep etli yedik çeşit bilmeyiz et bakliyat bir iki çorba makarna erişte bu kadar:))
0 oy
(585 puan) tarafından
Kendinize ne pişiriyorsanız bir ölçü fazla yapın mübarek ay sevabını alırsınız ne kadar güzel bir vesile sizin içinde dua almak herkese nasip olmaz hem eşinizinde gönlü olur
(1,124 puan) tarafından
Eşim çok ister kardeşleri bizle yesin. Geçen ayda söyledi hiç sesimi çıkarmadım ama muhakkak haftada bir iki çağrıyom ama şimdi ramazan biraz çekiniym açıkçası tat tuz olmayacak 3,4 çeşit olmalı yani.etsiz yemek çok bilmem... Tarif falan aldım herkes yaparsın diyor bakalım. Teşekkür ederim
0 oy
(1,663 puan) tarafından
Yaparsan büyük sevap olur ama yapamayacağını hissediyorsan eşine baştan söyle 15 yemek bilsen 2 kere yapsan bitmiş olur internette sayfalarda 30 gün menü öneriyolar 
(1,124 puan) tarafından
Haklısın canım ya hem yemek çeşidi bilmemek pek hem de acaba yapsam beğenilir mi tad tuzu filan yine eşin bilir alışmştır ee birde yorucu en azandın eşim 2 çeşid yeter derdi çorba ana yemek. Ee bunlara öyle olmayabilir sonuçta 5 kişi olaças. Ayy yapacağım plaş Store'dan indireceğim ondan menüleri yazarım inşallah
(1,663 puan) tarafından
Rabbim yardımcın olsun
0 oy
(20,378 puan) tarafından
Kız kendine ne yapiyosan yap gitsin. Yemek bulduklarına sukretsinler. Bimde dondurulmuş bamya var al buzluğa at. Yanına bı makarna yoğurt bitti. Bezelye konservesi al içine patates atıp pişir. 15 dk da pisiyo.hepsi YouTube da var. Tarif bakiverirsin. Bir gün mantı çorba yap 
(1,124 puan) tarafından
Hay ağzını bay yesin. Bamya alacağım doğru haklısın. Eşime konuyu açmadım ama açsaydım oda ne yapıyorsan yap derdi. Bize ne  yapacaksın da onlar da yesin. Ya misal onlar hep hamur işi yiyorlar ya ben hiç bilmem hep etli bilirim sebze de çok yemezler eşim karnabahar ıspanağı zorla yediririm
(20,378 puan) tarafından
Yardımcı olabildiğime sevindim:) Allah ne verdiyse yiyin boşver herkes önüne konani yer hele ramazanda:)

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 512 göst.
20 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 242 göst.
16 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde Nagiiiss (316 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 471 göst.
29 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 294 göst.