0 oy
136 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,748 puan) tarafından

Kızlar kime sorduysam düzgün cvp yok intrnetten baktım bşy anlamadım. 

Benim 40 günlük bebiş var. Biz oruçta 3 aylık olcaz emziriyom,  mama vermiyorum, oruç tutabilirmiyim veya tutsam sütüm kesilir'mi ???

Ve tutmasam günah olurmu ? Kızım biraz büyüdüğünde kazalarını tutsam olurmu?  

Lütfen bilgi verirmsnz. Tutarsam belki benim sütüm kesilir diye korkyrm. "Rabbim her çocuğun rızkını verir." Ama napim ana yüreği ister istemez düşünüyo kesilir kesilmezmi vs diye acaba napabilirim??

Teşekkür ederim❣️❣️❣️:)

10 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bebek sadece süt içtiği için günah değil dediğin gibi kazalarını tutarsın 
-Reklam-
0 oy
(4,266 puan) tarafından
Sonradan kazaları yapabilirsin canim
0 oy
(313 puan) tarafından
Tutmazsanız günah olmaz sonradan kazasını tutarsınız. Tutup tutmamak size kalmış hamilelere ve emzirenlere böyle bir ruhsat verilmiş.
0 oy
tarafından
Ben tutmadım. Şuan bebeğin çok küçük. Meme onun tek besini. Bol su içip beslenmen gereken donemdesin. Sen bilirsin tabi ama azalma durumu olabilir. 
0 oy
tarafından
Bebeğin çok küçük. Temel besini süt. Ondan sebep tutarken zorlanirsin ve sütun azalır bu yüzden tutmayabilir son sonrasında beben büyüdüğünde kazasını yapabilirsin.
0 oy
(2,039 puan) tarafından
Kuzum sonradan tutmak kaydıyla erteleyebilirsin bir günahı yok bunun benim.yengem bebeği 2 aylik filandi tuttu ve oğlunun maşallahı vardı sütü fazla fazla yetti yani tabi herkeste aynı olacak diye birşey yok en iyisi şöyle yap ilk bir iki gün tut bi dene bakalım azalma hissedersen devam etmezsin 
0 oy
(599 puan) tarafından
Kuzum ben bir gün tuttum bir gün tutmadım sütlü kadına zorlama yok sen kendi haline bakıp ayarlican sütun kesilirse o çocuğun hakkına giren bu seferde şöyle bi dene kesilmezse tut azalırsa kendine göre ayarla
0 oy
tarafından
cnm tutmama luksun var .. ben tutmustum lakin ilk cocugum buyumustu biraz bisi olmadi aksine sutum artti.. bu sefer 6 aylik olucak tutucam Allah in izniyle bisi olucagini sanmiyorum
0 oy
(780 puan) tarafından
Canm geçen sene oğlum da 3 aylıktı ramazandan amcam hoca denemek için niyet etmeden dene eğer dayanamıyorsan o çocukta sonuçta senden besleniyor tutma demişti açlık falan hissetmemiştim ama elim ayağım titriyordu bide yemekti evdi geri çocukta bana bakıyor emzir faln çok zorlandım tutmadım ben kazasını tutucam insallah sende deneyip karar verebilirsin 
0 oy
(81 puan) tarafından
Yok canım günah deil, hamileyken emzirirken rabbim zaten sana bunu hak görüyor, kendine eziyet ederek oruç tutmak daha günah büyüsün seneye tutarsın, tutamadığın oruçları kazaya bırakır onlarıda tutarsın inşallah benim oruç kırkıma geliyor tutamayacağım ama rabbim ömür verirse borcumu öderim inşallah 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 448 göst.
2 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Annemnerdeeee (1,856 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 159 göst.
+1 oy
12 cevap 668 göst.
19 Ocak 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Biracizkul (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 324 göst.

Kategoriler

1,492,261 soru

24,382,985 cevap

348,871 kullanıcı

...