+1 oy
1,231 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (375 puan) tarafından

Hanımlar hiç kek yapmayı beceremem kabarmaz genelde ama bu şekilde ilk defa başıma geliyor çok canım çekti havuçlu tarçınlı kek yaptım 180 derecede 35 40 dk pişirdim neredeyse ama içi hamur kalmış nasıl kurtarabilirim bu keki biraz daha pişirsem olur mu

image

35 Cevaplar

0 oy
(3,156 puan) tarafından
Çok sık mı açtın fırını birde ilk 30 dk açılmaz keki koyunca fırına 
(375 puan) tarafından
Yok hiç açmadım yarim saat boyunca
-Reklam-
0 oy
(470 puan) tarafından
Sıcak kesmiş olabilirsin biraz dinlendirseydin yada fırıni kapattıktan sonra da biraz cektirseydin icinde
(375 puan) tarafından
Öyle yaptım zaten biraz dinlendi öyle kestim bi tadına bakım diye
0 oy
(1,539 puan) tarafından
Genelde havuçlu kekler hep böyle kalıyor ya normalde çok gzuel olur kekim ama ne zaman havuçlu yaparsam böyle kalır havuçtan dolayı sanırım 
(375 puan) tarafından
Sulu geliyor galiba
(1,539 puan) tarafından
Galiba evet
0 oy
(1,024 puan) tarafından

image

Bende kek yaptım çok güzel geldi fındıklı kek sünger gibi oldu eşim çok beğendi senin kabartma tozu filan nemli değil demi 

(375 puan) tarafından
Yok canım nemli değildi benim zaten hiç böyle senin gibi kabarık bir kekim olmadı çok.guzel görünüyor elinize sağlık
(1,024 puan) tarafından
Teşekkür ederim canm ne koydun kekine
0 oy
tarafından
Kısık ayarda tekrar psiir cnm
(375 puan) tarafından
Giiti canım içini attım komple yenmicek gibi kurtaramadık yani
0 oy
(913 puan) tarafından
Kuzum öncelikle geçmiş olsun. Ben hep yaparım havuçlu tarçınlı cevizli karışımlı kek. Senin ya sıvı yağın çok olmuş sütle yapıyorsan sıvı yağ 2-3yemek kaşığı koyucan. Sütsüzse eyer yine en fazla yarım çay bardağı. Bir de ben 165 de bişiririm 180 çok sıcak olur benim fırına göre 
(375 puan) tarafından
Sagol canım sütle yaptım yağda koydum
0 oy
(887 puan) tarafından
Havuç içinde sulandığı için ağırdan pişirmen gerekiyor canım birde sıcakken hemen fırının kapağını açma biraz soğusun 
(375 puan) tarafından
Anladım canım sağolasın
0 oy
(1,272 puan) tarafından
Havucun suyunu sıktınızmı? 
(375 puan) tarafından
Yok sıkmadı da çokta şükür değildi zaten
0 oy
(1,068 puan) tarafından
Kabartma tozu atmayı unutmuş olabilirmisin ben bir kere unutmuşum atmayı bu şekilde olmuştu
(375 puan) tarafından
Yok canım kattım önceden çıkarmıştım unun yanında
0 oy
(194 puan) tarafından
1bucuk su bardagi süt  1bardak şeker 1bardak sıvı yağ  3yumurta 2paket kabartma tozu 3bucuk bardak un ben böyle yapıyorum keki guzel kabariyo 
(375 puan) tarafından
Bende bir kere 2 paket kabartma tozu katmistim tadı  acımsı gibi oldu kahverengi noktalar olmuştu kekte
0 oy
(2,919 puan) tarafından
Hamur kıvamına dikkat et canım çok cıvık yapmışsın biraz koyulaştır 2 tane kabartma tozu tamamdır
0 oy
(1,032 puan) tarafından
Yooo çok güzel görünüyor ellerine sağlık canım
(375 puan) tarafından
Hamur canım ici
(1,032 puan) tarafından
Olsun bu seferlik böyle olsun
0 oy
(44,714 puan) tarafından
Ole yicen gibi :D tadı güzelse ye gitsin
0 oy
(251 puan) tarafından
Fırının fanını actinmi canm geri koysan bu defa ustu yanar yada çok kuru olur cnm 
(375 puan) tarafından
Fanlı çalıştırıyorum canm
0 oy
(87 puan) tarafından
Fırınla unla havuçla alakası yok bence canım 2 kabartma tozu da koyma tadı kötü oluyor Bi tane yeter bunu kurtaramazsın ama Bi daha yaparken aklında bulunsun oda sıcaklığındaki yumurta ile şekeri iyice köpük köpük olana kadar beyaz olana kadar çırpacaksın bak nasıl kabarıyor o zaman gör sen 
(375 puan) tarafından
Aynen 2 kabartma tozu koyunca tadı acımsı gibi oluyor denemiştim.bir kere
(87 puan) tarafından
Dediğimi yap canım

İlgili sorular

0 oy
27 cevap 398 göst.
18 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Minnos_1 (7,971 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 809 göst.
20 Ocak 2021 Aile kategorisinde Leylasoydan (393 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 551 göst.
26 Şubat 2023 Diğer kategorisinde mathildaa (770 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 139 göst.
6 Haziran 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Kenanveannesi (451 puan) tarafından soruldu

380,295 soru

11,386,464 cevap

34,887 kullanıcı

...