0 oy
304 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (778 puan) tarafından
İlk gebeliğim postlarda goruyorum genelde hep doğumu başlamış kişilere evde çek sancıni deniliyor neden merak ediyorum. Sonuçta hastanede yatış yapikca ordada dinlenilcek evrede en azından orda acil birşey olursa müdahale var ama evde birşey olursa ? Merak ediyorum bayanlar

18 Cevaplar

0 oy
(6,086 puan) tarafından
Suyun gelmediği sürece evde olmak piskolojik olarak daha rahat hissettiriyor suni sancıyı erken bağlamıyorlar evde duşun altına rahatça girebiliyorsun yani sürekli ebe hemşire gelip alttan muayene etmiyor o yüzden su gelmediyse sancı 5dkda bire düşene kadar evde olmak çok mantıklı ben sezeryan oldum ama ablama öyle yaptık o gün sabah sancısı başladı akşam artık 5dkda bi olunca hastaneye gittik 1 saat içinde doğumu oldu 
(778 puan) tarafından
Himm doğru acıtıyor dimi alttan bakmak
-Reklam-
0 oy
tarafından
Zırt pirt alttan bakıyorlarda ondan :)
(778 puan) tarafından
Ay öyle mi can acitiyor dimi bide o alttan bakma
tarafından
Ya çok can yakmıyor ama ben sevemedim kötü bir olay :). O yüzden evde çek en azından sürekli bakmasınlar. Kanama veya suyun gelirse ayrı onda hemen git. Ama sancin varsa şiddetlendiginde gidersin
0 oy
(8,092 puan) tarafından
Orada sürekli nst ye bağlıyorlar suni sancı veriyorlar rahat edemiyorsun yanına kimseyi de almıyorlar ama evin de daha rahatsın canım
0 oy
tarafından
Hastanede yatıp dinlenmiyorsun canım gelip gidip parmak atıyolar canı acıyo insanın 
0 oy
tarafından
Çünkü gelen giden parmaklıyor hastanede sjsj
0 oy
(2,468 puan) tarafından
Cnm evde cekersen daha ii ii ozmn ora git gör gününü sürekli Altan bkyrlar maf edyr o adamı canından can gdyr yine evde cekersen daha rahat olur 1 2 kere anca bakarlar yani 
0 oy
tarafından
Sezeryan yaptım normal olsa kesinlikle evde çekerdim habire alttan bakıyorlar hem evde olmak insana daha rahat hissettiriyor duş vs alma şansın oluyor hastanede olsan bagliyorlar suni sanciyi 
0 oy
(4,589 puan) tarafından
Neden mi devlette çünkü tek başına tikiyolar bı odaya yatağa bağlı bekle saatlerce bide suni takarlar çabuk olsun diye habire gelen giden alttan bakar vs özelde bı nebze gidilebilir valla ben ikisinde de evde bekledim biri özeldi biri devlet devlete 6cmle gittim ebe evin yakınsa git biki saat sonra gel üzerler seni yukarda dedi öyle yaptım harbide yukarısı tek başına bide ilk doğum bekle dur yatakta bı de suni taktılar iki saatte doğdu ikincide de 8 cmle gittim o özeldi ablam vardı yanımda daha rahattı bı saatte doğdu biri 24 biri 12 saat sancı çektim evde neden hastanede beklicem o süreyi ki tabi korlemesiye değil çocuğun hareketlerine bakcan dakikada bakcan suyun falan gelmediyse normal seyrinde bı gebelikse bekleyebilirsin hastane yakın olduktan sonra
(778 puan) tarafından
Bende özele gircem ve hastane arabayla iki dk yakinmda. Çok aciyomu mu ya :(
(4,589 puan) tarafından
Hayır acidigi için değil ama rahatsız oluyo insan sürekli gelip bakarken yakinmista ne güzel hastanen bak suyun gelmezse evde bekle sende
0 oy
(836 puan) tarafından
Hastanede o sanciyi çekmek eziyet resmen. Nstye baglaniyo hareket etme deniliyo rahat edemiyosun. Alttan bakiyolar bide. Hastaneye erken gittiğine pişman olmuştum ben bı daha evde çekerim öyle giderim hastaneyeye
0 oy
(45,019 puan) tarafından
Valla ilk dogumumda hemen gittim boşa erkenden gitmişim suyum geldi sadece .8 saat orda çektim bekledim ge git alttan baktılar ikinci dogumumda kaynanamın sozunu dinleyip gitmedim gece sancım gelmişti saat 2 de sabah 7 ye kadar evde bekledim yürüdüm conel.kalk yaptım 7:30 da hastanedeydim bir kez sadece alttan muane olup 8 cm dediler hemen dogumhaneye aldılar 8 de benim doğumum dikişim vs hepsi bitmişti sonra odama çıkardılar iyikide o sekil yaptım diyom valla orda çok cektirirlerdi bana yoksa ilkte bile dr.erken gelmişsin dedi suyum geldi korktum dedim su gelse bile doğum hemen başlama dedi zaten ilkte 2 cm le gitmisim
(45,019 puan) tarafından
Evet ama çok azdı sordum o sırada var ama çok azıcık dedi yırtık illaki oldu
(2,922 puan) tarafından
Bende korkuyorum ya nolcaksa daha var ama korkuda var
(778 puan) tarafından
Ay bende korkuyorum ya peki dikerken vs hissettnz mi
(45,019 puan) tarafından
Kız yok ne hissetmesi uyuşuk zaten a sadece ipin geçtiğini hissettim oda acı vermiyo ole
(778 puan) tarafından
Oryai ne zaman uyusturmaya basliyolar peki cataldaykenbmi yoksa yatisdayken mi
0 oy
tarafından

Bende anlamamıştım gece birde sancim geldi duş vs üçte gittim keşke sabah gitseydim. İlk olduğu için açılma yavaş oluyordu korktum gittim yinede. Sürekli gelen giden sancı sırasında alttan baktı durdu evde öyle olmazdı :)

0 oy
(9,620 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Küçük ablam ilk bebeğin de en ufak sancıda hastaneye gitti sancısı durdu ama dogum yakın acilma var diye hastaneden çıkarmadılar devlet hastanesiydi dogum yapanların ıkınanların sancidan yerlerde sürünenlerin arasında 2 gün kaldı ve psikolojisi ciddi anlamda bozuldu o yüzden su gelmediği müddetçe evde durmak daha iyi 
(778 puan) tarafından
Dimi ya kötü olmuş kıyamam :(
0 oy
(11,219 puan) tarafından
İlkinde evde sancimi çektim 7 cm açıklıkla gittim çok kolay doğurdum ikincide çekmedim sancı hastanede çektim mahfoldum nts de bağlı sancı çekmek mi evde gezerek rahat rahat sancı çekmek mi cnm 
(2,922 puan) tarafından
Kız ilkinde nasl o kadar açılma yaptın tüyo verrr☺️☺️☺️
0 oy
(15,862 puan) tarafından
Ev ortamiyla hastane ortami psikolojik olarak bile farkli. Hiçbiyer evin kadar rahat değil. Evde. 5 saat sancım oldu ama çok rahattim. Hastanede 3 saat sancida zorlandim. 
0 oy
(2,746 puan) tarafından
Hayır hastane bence daha iyi 
0 oy
(2,631 puan) tarafından
İlk doğumumdu kaynanam ilk sancida zorla hastaneye gönderdi.orda 2 3 gece kaldık.Suni verdiler en sonunda.

2. Doğumda asla gitmem hemen.Sürekli alttan muayene nst ye bağlısin ve yemek Yemen'e bile izin yok.Cok kötü gerçekten
0 oy
(11,506 puan) tarafından

Benim 5 dakikaya düşene kadar evde durdum zaten sancım da öyle abartılacak kadar hiç olmadı doğum da bile olmadı sancı. 5 dakikaya düşünce gittigim de 5 cm açıklık var dedi. Tavırlarını begenmedigim icin başka hastanaye gittim 45 dakikalık yol oraya varınca 7 cm olmuş dedi ama halen sancım yok hafif hafifdi hep. 4 de girdim 6.36 da doğdu suyum gelince hemen doğdu 5 dakika içinde evde rahat rahat çekmek iyi bana göre şu gelince tabi ki evde bekleme çünkü hemen cikiyor. Rahat duşa girebilirsin. Rahat olur bagirman gerekirse acı duyarsan falan

0 oy
(1,610 puan) tarafından
Sancılar sıklaşmadan hastaneye gitme bence hastanede alttan hep bakıyorlar 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 277 göst.
22 Nisan 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 806 göst.

411,613 soru

12,391,316 cevap

43,807 kullanıcı