0 oy
240 göst.
Diğer kategorisinde (1,438 puan) tarafından
Kızlar ben evde yanlızım oğlumla eşim isde oluyor tüm gün evdeyiz yaşadığım yer de güzel yerler yok bu yüzden evdeyiz oğlum 2yasini doldurdu bir sorunu yok ama konuşmuyor sadece tek tük sözler doktor kreşe yolla evde yanlız sikliyor diyor .bizim burdaki kreşler hiç güzel diyil yollarsam yanlız kameralı kreşe yollarım onlarda bana çok uzak napsam bilmedim yaa kreşe yolamakdan korkuyorum sanırım.siz 2yasdan büyük çocuğunuzu yolluyormusunuz kreşe ?

9 Cevaplar

0 oy
(3,997 puan) tarafından
sen evde bol bol aktivite yapsan , oyun evlerine goturebilirsin, kres icin erken sanki ya
(1,438 puan) tarafından
Ben tüm günü onunla ilgileniyorum ama çocuk istiyor çocuk görünce konuşuyor ama yanlız olunca hiç bir kelime kullanmıyor .oyun evleri yok yasadigim yerde bize çok uzak her yer
-Reklam-
0 oy
(6,080 puan) tarafından
Etkinlik günleri yok mu bulunduğunuz ilin kreş gibi değil ebeveynlerle yada ebeveyn olmadan çocuğu götürüyorsun 3 4 saat orda oyun oynuyorlar yeni şeyler öğreniyorlar hem yaşıtlarıyla aynı yerde oluyor falan kreştense böyle bi yer daha sağlıklı bence 
(1,438 puan) tarafından
Hayır canım yok malesef .benim içim kreşe hiç yatmiyor
(6,080 puan) tarafından
Valla eğer gelişimini etkiliyorsa doktoru dinle gönder ozaman
(1,438 puan) tarafından
Araştırdım logos diye bir kurs var konusum geriliği olan çocuklar için haftada 3_4gun bize uzak ama ora daha iy bence
(6,080 puan) tarafından
Başka uğraşın yoksa götürürsün ne olacak ki
0 oy
tarafından
Çok küçük. Evdeysen verme. Ben 4-5 yaşında anca verdim. Çalışmama ragmen. Mahvoluyorlar kreşte habire hasta oluyorlar.
(1,438 puan) tarafından
Ben vermek istemiyorum ki canim doktoru söyledi konuşmuyor .ben araştırdım logos diye bir kurs var oraya götürücem 3gun haftada orası en iyisi bence
tarafından
Yani tamamda 2 yaş konuşması için erken zaten. Erkek çocukları geç konuşur. Oğlum 3 yaşını geciyordu tam konuştuğunda.
(1,438 puan) tarafından
Erkenmi bana herkez neden konsumuyor diyor öyle kötü oluyorum korku sarıyor.yasitlari çok güzel konuşuyor biliyorum her bebek farklı ama elimden geldiğini yapiyorum
tarafından
Kızım 2 yaşında anne babadan başka bişey bilmez. Etrafa ne bakıyorsun çok erken daha. Her çocuk aynı değil ki. Hiç zorlama zamanı gelince biraz sus artık diceksin :D
0 oy
(745 puan) tarafından
Canm okul öncesi öğretmeni olarak 3 yaşından önce yollama derim deneyim ve gördüklerimden yola çıkarak diyorum. İlgilenmiyor pek sadece bakım oluyor haberin olsn. Aktivite vs yapamiyolar heleki daha konuşamıyor bile kendini yanlız hissedecektir. İyi bir kreş değilse kendini ifade edemicem sana belki birşeyler yasicak Allah korusun nasl konusabilceksin. Daha çok erken yazk yavruna 
(1,438 puan) tarafından
Bende çok korkuyorum gönderemem ki .orda nasıl yemek verirler hangi şartlarda tabaklar yıkanıyor ne yapıyorlar bilmiyorum doktor öyle söyledi kötü oldum
(745 puan) tarafından
Tabaklar makinada yıkanıyor o sıkıntı olmuyor sıkıntı yemek yemeklerinde ısrarla yedirmiyolar hangisini yedircekler saatlerce düşün. Yani aç kalabolir yanlız hissedicek o paranada yavrunada yazık. En azından konusabildginifade edebildgi an ver sosyallesn bu güzel birşey bide küçük daha senden kopmasn
0 oy
tarafından
Benimde kızım 4 yaşına geldi bazen çok bunaldım bazen o çok sıkıldı. Yinede evde olduğum için kreş yada okula göndermek istemiyorum. Kitap okuruz gün içinde oyunlar oynarız. 1buçuk yaşından beri hamur işi yaptırırım. Makineye çamaşır attırırım. Yıkanan makinenin içini boşaltır. Kaşıkları yerine  dizer. Elektrikli süpürgeyi veririm eline. Çorap atlet katlar. Herşeyi oyuna çevirerek iş yaptırıyorum gibi oluyor biraz ama dışarda çıkmış gezmiş gibi yoruluyor da. Büyük yazı tahtası aldım resim çiziyoruz. Harfleri öğretiyorum okumaya başlamadan. İngilizce renkler hayvanlar meyveleri öğretirim. Sıkılacak vakit bırakmıyorum.  Anaokuluna bile vermek istemiyorum zaten bi gün başlayacak okula. 
(1,438 puan) tarafından
Vallah hepsini bizde yapıyoruz ben ne yaparsam yapıyor her şeyi çok güzel yapar çok zeki ama konuşmak istemiyor.cok korkdum lösemi diye ama doktor hayır çok zeki çocuk asla diyil sadece sıkılıyor didi
0 oy
tarafından
Daha çok erken canım 2 yaşında daha konuşamıyor yeteri kadar ilgi alaka veremezler kreş için en an 3-4 yaşında olmalı 
(1,438 puan) tarafından
Biliyorum canım bende çare arıyorum konuşması için bilmiyorum ne yapayım
0 oy
(996 puan) tarafından
Genellikle kreste bezli çocuk kabul etmiyorlar etseler bile bir başkasinin alt degistirmesi doğru olmaz iki yaş çok kucuk benim kızım da iki yaşında konuşmuyor bende araştırdim 2018,den sorma doğanlari almıyoruz dediler 
(1,438 puan) tarafından
Bizde alıyorlar kreşe ama ben vermek istemiyorum
Senin çocuğunda hiç mi konuşmuyor?yoksa tek sözler diyor
(996 puan) tarafından
Kelime kuruyor ama cümle kuramıyor kullandığı tek cümle kar yağıyor birde kas yaşındasin dediğim zaman iki def onun dışında kelimeleri var sadece doktora götürdüm algısı çok açık gayet normal yanlız olduğu için böyle dedi
(1,438 puan) tarafından
Ya banada aynısı söyledi doktor çok bilmiş yaa ne yaparsam aynısı ne görürse aynısı yapıyor hayvanları tanıyor onlar çağırıyor gel ama konuşmuyor
(996 puan) tarafından
Aynısı aynısı çok taklit yapar hatta ben biriyle konuşurken benim taklidimi yapar ses çıkarmadan ağzımı mezeler elimle ne yaparsam onu yapar tüm haynanlari tanır sadece cümlesi yok doktora yapabileceğim Bi şey var mı Bi yere yönlendirecek misiniz dedim hiç gerek yok çocukta sorun yok şuan onun konuşmak işine gelmiyor yoksa her şeyi anlıyor belli dedi
0 oy
(560 puan) tarafından
Çocuğun daha küçükmüş  bolca vakit geciri karsimiz yaz parka felan çıkar açılır inşallah
0 oy
tarafından
Günde 3 saat mesela sabah 9 öğlen 1 falan iyi olabilir. Ben 3 yaşında gönderdim ama anlıyorum seni bunaliyorlar evde

İlgili sorular

0 oy
27 cevap 950 göst.
4 Mayıs 2021 Aile kategorisinde Asmin47muzeyyen (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 455 göst.
31 Ağustos 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Miray❤Asel (56 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 120 göst.
5 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Emine2803529 (45 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 54 göst.
22 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Gurmeanne (662 puan) tarafından soruldu

406,486 soru

12,191,197 cevap

36,711 kullanıcı

...