Arkadaşlar anneler ek gıdaya geçince hep tereddütte fakat yorumlarda gördüğüme hitaben ilk ek gıdada yoğurt verilmesi doğru değildir hem alerjen hem de bagirsaklar acısından tavsiye edilmez 6.ayın sonunda bebeğe alerjisi yoksa yoğurt verilir yani ill olarak kabak patates havuç hepsini tadımlık çok az az daha sonra karisim yaparak sırayla diğer sebzeler alternatiflerle bir süre idâre edilir saha sonra meyveler ilk tatlı olan birseyi yerse sebzelere geç alışır benim oğlum alerjen olduğu için herşeyi deneyerek vermek zorunda kaldım 7. Aya girdik ve şükür eline ekemk bile veiryorum korkmayın sizin gozetiminiz altında eline verinki tadını çıkarsın blendrla çekip mama kıvamında püreler yapmayın pütürlü olsun amaç besinlere geçmek alışmalarını sağlamak ömür boyu püre yapamayız ya afiyet olsun minikleirmize ❤
Bana da Dr tam tersi yoğurt vermelisin dedi
Yoğurt, anne sütüne yakınlığı; 6 aylık bebek tarafından kolay sindirilebilir oluşu dolayısıyla ek gıdaya geçişte seçilecek ilk besin olarak idealdir. Bebeğinizin kemik ve diş gelişimi için son derece önemli
Pureler ilk ek gıdaya geçişte çoğu su olduğu için besin kaynağı yoktur
İşte bu yüzdendir ki çorbalar, zayıflama rejimlerinin baştacıdırlar. Eğer siz de bebeğinizin karnını suyla doldurmak istemiyorsanız ona çorba değil, püre vermelisiniz.
İlk olarak yoğurt sonra sebze püresidir
Sonra devamında muhallebi gelir
Burnunuz tıkalı, gözlerinizden yaşlar akıyor, başınız ağrıyor… Canınız bir şey yemek bile istemiyor. Bu durumda herkes yemeniz ve kaçınmanız gereken yiyecekler listesini sıralayabilir size. Ama bazıları da en başta süt ürünlerinden kaçınmanızı tavsiye edilir.
Bazıları dondurma, peynir ve hepsinden önemlisi sütten kaçınmak gerektiğini vurgular. Buna gerekçe olarak da sütün mukus (balgam) salgısını artıracağı söyleniyor. Peki, gerçekten öyle midir?
Mukus bazılarına mide bulandırıcı gelebilir, ama vücudumuzda önemli bir işlevi vardır. Mukus, nefes borusu, akciğerler, yemek borusu ve mide gibi vücudumuzun önemli dokularının üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturur. Yani ona ihtiyacımız vardır. Ama fazlasını da istemeyiz, özellikle soğuk algınlığı gibi bir durumda zaten normalden fazla salgılanıyorsa.
Süt ile mukus salgısı arasında bir bağlantı olduğu fikri yüzyıllardır var olan bir düşünce. Çin'in geleneksel bitkisel ilaçlarında da rastlanır
Malesef hatice süt günleri enfeksiyonu artırır canım ablamın kayınvalidesin de enfeksiyon geçmediği için yasaktı hiç bir şekilde yemiyor
1,491,756 soru
24,376,089 cevap
348,338 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın