Eskileri açmak bir olayı lafı sürekli sürekli duymak gündeme getirmek senide eşinide huzursuz eder canım bence törpüle bu huyunu huzursuzluk mutsuzluktan başka bişey geçirmez elinize. Şöyle düşün nasıl bir yemeği ısıtıp ısıtıp yersek tiksiniriz yiyesimiz gelmez senin yaptığında aynı bunun gibi eşine aynı konu hakkında tartışma çıkarman huzursuzluk çıkarman ona sürekli aynı lafları duyurman hoş olmaz artık duymak istemeyecektir ve günden güne yüzüne durdurmaya başlarsın, evliliğimizin ilk yıllarında bişey olsa eşim sen bunu dedin sen bunu yaptın deyip başımın etini yerdi günlerce aylarca konuştuğu olurdu bir lafı bir olayı artık gına gelmişti yanında oturasım dahi gelmiyordu yine aynı şeylerden konuşacak huzursuz olacağız diye, bir gün yine bunu dedin bunu yaptın diye konuşmaya başladı yemek yapıyorum yaptığım yemeği en fazla kaç gün yiyebiliyorsun bir gün dedi ikinci gün üçüncü gün yermisin dedim hayır dedi bak senin bu yaptığında aynı bunun gibi artık aynı şeyleri duymak istemiyorum kapat ya bi konuyu bıktım yanında oturasım gelmiyor dedim o gğn bu gündür bıraktı bu huyunu eşim sadece bana karşı değil herkese karşı böyleydi ha daha devam etseydi eşimin nu huyu ona olan saygımı kaybedecektim belki , daha çok huzursuz olacaktık, daha çok yüz göz olacaktık. Sana tavsiyem eşinin daha fazla üzerine gitmemen aynı şeyleri konuşmaman tartışma çıkarmaman. Uzun oldu kusura bakma canım.