Giriş
Hatırla
Sorular
Cevaplanmamış
Kategoriler
Kullanıcılar
Bir Soru Sor
Hamile Soru Cevap
Bebek Bakımı
Bir Soru Sor
Çok kafama takıldı iyi bişey mi kötü mü :(
0
oy
345
göst.
29 Mart 2022
Aile
kategorisinde
Eda00
(
736
puan)
tarafından
soruldu
29 Mart 2022
Ays3minas3l
tarafından
kapalı
10 gün sorna bebeğim 2 aylık olacak 5 kilo geliyor geçen hafta ki kontrolde tarttı doktor gayet güzel dedi ama gören herkes çok fazla kilosu obez edersin filan diyor çok üzülüyorum bazen sütüm yetmiyor özellikle akşam vakti 90 ml mama veriyorum her akşam 1 kez verme o doyuyor dur fazlasını istiyor dur doymasa daha 2 aylık olmamış kilo almaz dı diyorlar ama ağlıyor mama verince susuyor rahatlıyor aç mı bırakayım ağlasın mı sabaha kadar sürekli obez olur diyorlar ama doğduğunda da 3 kilo 300 gram doğmuştu çok mu fazla acaba?
notu ile kapatıldı:
Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.
tavsiye-fikir
12
Cevaplar
0
oy
29 Mart 2022
misafir
tarafından
cevaplandı
Gayet iyi saten belli bi aya kadar 60 gram 1 kilo arasi diyo doktorlar
29 Mart 2022
Eda00
(
736
puan)
tarafından
yorumlandı
Doktor normal diyor dedikçe sen doktora bakma çocuk obez olacak dedi durdular iyi beslense kötü kötü beslense kötü
29 Mart 2022
misafir
tarafından
yorumlandı
Aman salla gitsin
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
-Reklam-
0
oy
29 Mart 2022
misafir
tarafından
cevaplandı
bakip yazicam kilosu normal ama anne sutun varken hazira yonelme bence enzir uyandikca..
29 Mart 2022
Eda00
(
736
puan)
tarafından
yorumlandı
Bazen sütüm yeterli gelmiyor ilk ay hiç kilo almadı doktor demekki sütün yetersiz günde 1 kez 90ml mama ver bir müddet dedi o yüzden veriyorum akşam üzeri sütüm pek olmuyor neden se ama genellikle kendi sütüm le besliyorum
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
29 Mart 2022
misafir
tarafından
cevaplandı
Sen doktoru dinle digerleini boşver
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
29 Mart 2022
misafir
tarafından
cevaplandı
E biz internetten baktık 1 aylık bebekler o kiloda oluyo yaziyo, ne obezi ? Aman bakma çevreye
29 Mart 2022
Eda00
(
736
puan)
tarafından
yorumlandı
Bende öyle okudum nette bende çok baktım sen nete doktora bakma biz 5 er tane çocuk büyüttük diyorlar iyi biliriz diyorlar :(
29 Mart 2022
misafir
tarafından
yorumlandı
Tabi canım herkes profesör olmuş, zaten doktorlar da boşuna okudu doktor oldu, oysa ki çevre çok bilgili (!) Onlar ne hikmetse her haltı biliyo, sen ver ağızlarının payını canım doktordan iyi mi bilecekler hey Allah'ım ya
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
29 Mart 2022
misafir
tarafından
cevaplandı
5. 000-3.300=1.700 gram
1.700: 2 = 850 gram
ılk aylar bebeklerin 500 gram ve 1 kılo arası kılo alımı gayet normaldır
29 Mart 2022
Eda00
(
736
puan)
tarafından
yorumlandı
İlk bebeğim hiç tecrübem yok sadece günde 1 kez mama veriyorum oda gece yatarken yada akşam üzeri sütüm olmuyor öyle veriyorum :(
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
29 Mart 2022
Yigit_miran
(
565
puan)
tarafından
cevaplandı
Herkes bisey söyler benim oğlumada zayıf diyorlar bende çok şükür sağlıklı diyorum doktor da iyi demişse gerisini bosver
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
29 Mart 2022
Cgdmyzc
(
118
puan)
tarafından
cevaplandı
Benim bebeğim de 3400dogdu 54gunluguz 5350 bence gayet iyi
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
29 Mart 2022
misafir
tarafından
cevaplandı
Benimkide 5 buçuk kiloydu mama verme bence emiyorsa doktora danistinmi ayrıca bencede kilo alımı iyi çocuklar illa aç olduklaarinda aglamazlar bende mama verdim böyle çocuk birden kabız oldu çatladı makati tam tersi banada arkadaşım doymuyor ağlıyor diyordu bence mamayı kes düzenli emerse Yemen'de iyiyse yeterlidir o süt bebeğine bol su tuket mama çokta iyi birşey değil mecbur süt olmayınca veriliyor ama senin sütun olmasa o kiloyu almaz o çocuk gerçekten
29 Mart 2022
Eda00
(
736
puan)
tarafından
yorumlandı
Doktor ilk ay hiç kilo almadığı için mama vermen gerekiyor demekki yeterli beslenmiyor dedi süt arttırıcı şurup verdi bu girdiğimiz de de doymadıkça sütün kalmadık ca ver o tok olursa zaten istemez gazı yok altı temiz ise tek sebeb aç kalıyor dur dedi
29 Mart 2022
misafir
tarafından
yorumlandı
Bana hemşire demişti anne kokusunu arar bebekler kilo alımı iyiyse doyuyordur diyordu
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
29 Mart 2022
sumeyyee
(
679
puan)
tarafından
cevaplandı
Bisey olmaz korkma benimki 1 aylikken 5 kilodan fazlaydi
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
29 Mart 2022
misafir
tarafından
cevaplandı
Canım aç birakma sen annesi olarak dengesini kurarsın. Obez de değil benimkiler 4 kilo doğdu 2. Ayda 6.5 kiloya geldiler .bakma sen kimseye
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
29 Mart 2022
Aminee2525
(
3,600
puan)
tarafından
cevaplandı
Çok normal canım neresi çok bazı bebekler 4 5 kiloda doguyo zaten e iki ayda kio almicamki hiç cevrendekileri boşver baya sacmalamislar
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
29 Mart 2022
Melike - Aras
(
7,935
puan)
tarafından
cevaplandı
Canım persentil tablosuna göre bebeğinin kilosu iyş.Hemşireler de persentil tablosuna göre takip ediyor zaten.Obez olacak bi durumu olsaydı hemşire söyler uyarırdı.Persentil tablosu bu uygulamada da var
Çocuklar 2bucuk yaşına kadar kilo olarak gelişiyor 2bucuk yaşından sonra boy olarak daha çok gelişiyor.Sen obez olur diyenlere bakma .Zayıf olsa da sütün yetmiyor mu derler.Kafaya takma canım onlar derler de derler
29 Mart 2022
Eda00
(
736
puan)
tarafından
yorumlandı
Ben de anlamadım zayıf olsa aaa iyi bakmıyor musun derler az kilo alsa çocuk obez derler tek dertleri ya morel bozmak yada çok bilmiş lik yapmak :(
29 Mart 2022
Melike - Aras
(
7,935
puan)
tarafından
yorumlandı
oğlum da 2-3 aylıkken o çok bilmişlere persentil tablosuna göre oğlumun kilosu çok iyi diyordum , persentil tablosu diye birşeyi daha önce duymadıkları için şaşalayıp kalıyorlardı.Teknik , biyolojik bilgisi olan kişi obez olur diye saçmalamaz canım
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
İlgili sorular
0
oy
7
cevap
435
göst.