0 oy
300 göst.
Diğer kategorisinde (5,141 puan) tarafından
Kızlar birkaç ay olacak üzüm pekmezi almıştı eşim ben sık sık tüketiyorum zaten az kalmış ama dün tadına baktığımda biraz ekşimiş gibi geldi mutfak dolabında muhafaza ediyordum plastik turşu kabında. Acaba bana mı öyle geldi ben emin olamadım pekmez  bozulur mu

12 Cevaplar

+1 oy
(20,665 puan) tarafından
Plastikten olabilir
(5,141 puan) tarafından
Bunu hiç düşünmemiştim
(20,665 puan) tarafından
Cam sağlıktır :)
(5,141 puan) tarafından
Çok doğru :))
-Reklam-
+1 oy
(469 puan) tarafından
Benimkide aynı şekilde muhafaza ediyorum bana öyle geldi heralde bozuldu dedim bende
(5,141 puan) tarafından
En iyisi kullanmayım canım ne olur ne olmaz bir dahaki sefere cam kavanozda saklarım
(469 puan) tarafından
Acaba plastik olduğu için mi benimkide plastikte
(5,141 puan) tarafından
Olabilir belki kaynatmamı onerenler olmuş ama pekmez az olsa da kurtarmaya çalışacağım
+1 oy
(13,927 puan) tarafından
Bozulmaz canım ama asitten dolayi eksime yapabilir
(5,141 puan) tarafından
Kır kaba koyunca köpüklendi canım dediğin gibi oldu sanırım
(13,927 puan) tarafından
Koyulma olmuş mu canım dibine çökme falan kaynatsan nasıl olur
+1 oy
(544 puan) tarafından
Pekmez bozulmaz havalar ısındıkça asitlenir tadı ekşimsi olue sen dolaba at yinede
(5,141 puan) tarafından
Aynen öyle oldu sanırım canım şimdi buzdolabına koydum
+1 oy
(618 puan) tarafından
İçine su küçük damla dahi su sicrattiysan bozulur Aldığın yerde kactiysa o şekilde satildiysa yine bozulur  Yapılırken kıvamında kaynatmadilarsa  bozulur :) 
(5,141 puan) tarafından
Su sıçradığını zannetmiyorum ama bir 4 ay kullandım sorun yoktu iki gün önce tadına baktığımda farkettim ekşidiğini. Ama son dediğin olabilir canım
+1 oy
(7,929 puan) tarafından
pekmez bozulmaz , kapalı yerde olduğu için plastiğin tadı vurmuştur cam kaseye boşalt oda sıcaklığına koy belki geçer
(5,141 puan) tarafından
Bilemedim canım köpük köpük oluyor bir kaba boşalttığımda bir de ekşi bir tat var dün koydum cam kavanoza bakalım geçecek mi
(7,929 puan) tarafından
bi aile büyüğüne sordum cıvık pekmez bozulabiliyormuş .
0 oy
(6,857 puan) tarafından
Bozulur Cnm buzdolabna koy
(5,141 puan) tarafından
Bundan sonra buzdolabına koyacağım canım
(6,857 puan) tarafından
Mesela üzüm pekmezi var asır oluyo açınca kapağıni agir kokar Cnm tadı kötü değilse ye. Bana köyden geldi dışarda kalms asit le ekşi koktu ama tadı kötü degldi attm dolaba her açmada kokar yine basınçtan
0 oy
(3,951 puan) tarafından
Turşu kabinda demissin canim tursunun tadini almistir o yuzden o sekilde ol.ustur tadı. 2 senelik var annemin yaptigi cok da güzel duruyor bozuk değil 
(5,141 puan) tarafından
Yok canım yani eşim o kapta almış  aktardan daha önce içinde turşu yoktu ama o kapta durdu hep başka bir kaba aktarmadım
(3,951 puan) tarafından
Hmm keske konserve şişesine koysaydın
(5,141 puan) tarafından
Aslında kavanozum da çok ama hiç aklıma gelmedi ekşiyeceği
(3,951 puan) tarafından
Bundan sonra aklinda olsun canım
0 oy
(1,944 puan) tarafından
Bozuldu ya cam şişede hemde bi açtım şarap gibi kokuyordu
(5,141 puan) tarafından
Allah Allah canım acaba buz dolabında mi saklanması daha uygun benim bir bilgim yoktu bu konuda
(1,944 puan) tarafından
Valla benimki disarda dolabin icinde kalmis lahusalik dönemimde haberim bile yoktu varliğindan kayinpeder almiş oyle kapmış orda .Ama marketlerde hep dişarda yazın bile
(5,141 puan) tarafından
Evet canım genelde dışarıda saklıyor benim annemler de ama neden böyle oldu anlamadım
0 oy
(485 puan) tarafından
bozulur. ekşir. tadından kokusundan anlarsınız. bir de bozulduğu zaman üstü köpürür genellikle.
0 oy
(55 puan) tarafından
Ekşimiştir kaynat tekrar kısık ateşte sonra cam kavanoza boşalt dökme israf olmasın
(5,141 puan) tarafından
Öyle yapayım o zaman canım bugün kaynatmayı deneyim bakalım nasıl olacak tadı
0 oy
(1,048 puan) tarafından
Bizim pekmezleri kaynanam kayinpederim koyde yapar bozulunca zaten üstü köpük olur tencerede kaynatır su ekler biseyler yaparlar eski haline döner buz dolabına koyarız
(5,141 puan) tarafından
Evet canım benim de aynı şekilde köpük köpük üstü acaba kaynatmayı denesem mi bende
(1,048 puan) tarafından
Valla köpüğü atiliyo diye biliyorum ama soramam.ki kaynanama konuşmuyorum yoksa sorardım valla

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 494 göst.
7 Mart 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 548 göst.
14 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,761 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 94 göst.

412,581 soru

12,421,505 cevap

45,249 kullanıcı

Kategoriler

...