0 oy
783 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (118 puan) tarafından

Kızım 10 aylık ve doğdu doğalı sütüm azdı hiç çoğalmadı şuan var ama az kızım ise zayıf kilo da almıyor çok bende zayıfım :'(

Eşim de diyor oruç tutma sahura kalkma benim iznim olmadan tutamazsın hem kabul olmaz orucun zaten sütün yok iyice kesilir sende zayıflarsın dedi bende tutmak istiyorum tutsam mı tutmasam mı bi suçluluk hissi oluyo bende

Tutsam nasıl olur kabul olur mu 

28 Cevaplar

0 oy
(140,659 puan) tarafından
oyle bisimi varmis bilmiyodum
-Reklam-
0 oy
(294 puan) tarafından
Bnim kizim da 10 aylik cnm zaten ek gidaya geceli cok oldu hersey yediriyoz rabbine sigin benim yavrum hasta bnde hastayim olsun borcum tutucam ama bilmiyorum esin izin vermiyosa skinti cunki bir hadisi sefirte okumustum cennete eslerine en guzel sekilde ithaat edecekler cogunlukta olacaktir diye bilemedim simdi rabbim icini biliyo iyi dusun cnm
0 oy
(7,373 puan) tarafından
Farz olduğu için eşin karar veremiyor canım bu tamamen senin kararın Din İşleri Yüksek Kurulu Diyanet'in resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Ramazan orucunu tutmamak için geçerli mazeretlerden biri de gebelik veya çocuk emzirmektir. Gebe veya emzikli olan kadınlar, kendilerine yahut çocuklarına bir zarar gelmesinden korkmaları hâlinde oruç tutmayabilirler. Bunlar bir yönüyle hasta hükmünde oldukları gibi, onlara bu ruhsatı tanıyan hadisler de bulunmaktadır Kendisi dayanabilecek ve çocuk da etkilenmeyecek ise gebe ve çocuk emziren kadın oruç tutabilir. Bu konuda alanında uzman bir hekime danışılması uygun olur. Hamilelik ve çocuk emzirme gibi meşru sebeplerle oruç tutamayan kadınlar, tutamadıkları bu oruçlarını şartların elverişli olduğu başka zamanlarda kaza ederler (Merğînânî, el-Hidâye, II, 269).
0 oy
tarafından
Ramazan orucu farz ona karışamaz ramazan ayı donundakilere eşin rızası olucak diye biliyorum 
0 oy
tarafından
O nafile ibadetler için geçerli canım. Ramazan orucu farzdır. Buna eşin müdahale edemez 
0 oy
(1,391 puan) tarafından
Nifale ibadetler de eşinden izin alman gerekiyor ramazan orucuna karışamıyor öyle onun dediği gibi kabul olmaz diye birşey yok ama bebeğin zayıf sütünde az madem tutma 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 200 göst.
7 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Hatun (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 234 göst.
17 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Berfin 2134 (43 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 601 göst.
14 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 1,627 göst.