0 oy
500 göst.
Aile kategorisinde (1 puan) tarafından
Abim 9 yillik evliligini sonlandirdi. 2 kizi var biri 8 yasinda digeri 2 yasinda. O kadar zor bir surecmis ki ben kardes olarak bile cok cok kotu hissediyorum kendimi. 8 yasindaki yegenim maalesef cok etkilenmis durumda psikolojisi tamamen bozulmus. Abim yengemle kesinlikle artik olamayacagini soyluyor yalnis cocuklar icin coook uzuluyor. Annem bakiyordu normalde cocuklara yengem de abim fe calistigi icin, annem de cok uzgun ellerimde buyuduler diyor boyle olmasini elbette istemiyor. Yengem fazla dikdator bir kadin hep dedigi olsun ister yalnizca abimle degil cevresindeki herkesle bircok sorun yasar bu yuzden. Evdeki tartismalar bu sebeple buyuyup cogaldigi icin daha fazla cocuklari buna maruz birakmamak icin ayriliyorlar. Ama dedifim gibi buyuk yegenim cökmus durumda, abimle kalmak istiyor annesini istemiyor ve annesindn korktugunu soyluyo. Babaannesinden yani annemden ayri kalmak istemedifini soyleyip agliyor. Cok zor bi surec icindeyiz ailece. Pedagog yardimi alacagiz yegenim icin. Yasayanlar olduysa yazabilir mi gecer mi acaba bu kotu hatiralar, her sey yoluna girecek mi? Ben de il disinda gurbetteyim ama aklim ailemde cok mutsuzum o yuzden lutfen deneyimi olanlar yazabilie mi? Allah kimsenin basina vermesin

13 Cevaplar

0 oy
tarafından
Çok zor çocuk etkilenmiş inşallah daha fazla yara almazlar iki kardeş geçmiş olsun ne diyim bilemedim
-Reklam-
0 oy
(11,215 puan) tarafından
mutlaja destek verilsin kiza etkilnmis
0 oy
tarafından
Annem babam ben 17 yaşındayken ayrildi kucuk kardesim sekiz yadindaydi o cok etkilendi .ben simdi 40 yaşındayım hala izleri var bende baya bi sintili surec Allah yardımcın olsun ama dedigin gibi bir evde büyüdüm oda cok zor oluyooo 
(1 puan) tarafından
Ah ah cok zor canim bu durumu yasamis olman cok uzucu. Arkadaslarimdan ve kuzenlerimden de bunu yasamis olanlar vardi. Ve hepsinin gercekten psikolojik sorunlari oldugu herkes tarafindan anlasiliyordu. Zamanla biraz biraz duzeldiler ama dikkat edince hâlâ belli ediyorlar gecmislerinde korku ve uzuntu yasadiklarini. Yegenlerim bunu yasasin hic istemezdim inanin evladimdan ayirmiyorum onlari o kadar bagliyim onlara. Var mi bir tavsiyeniz boyle davranin şöyle yapin diye acaba gercekten ne yapacagimizi sasirmis vaziyetteyiz
tarafından
Valla canım tavsiye yaninda kavga etmesinler artik birde madem ayrılık olucak ayipsiz ayrilik olsun kimse kimseyi kötülemesin yani annen iyi bi insan ama babanla anlaşamadı halacım gibi sözler hem mutlu eder hemde size karsi kendini savunumaz ve icine atmak zorunda kalmaz anesiylede babasiylada görüşmek iyi gelir ikisini zaman zaman yan yana gormek iyi gelir kavgasız bi sekilde birde belki bi destek alabilirsiniz tercig ederseniz bide olayları yaninda cok konusmayin oldugundan farklı da davramayin yani cok ustune duşmeyin cunku sonra ilgi alaka azalinca cok zor oluyo durumu yıllar icinde kabullenecek caresiz duygularını cok bastirmasin bazen bırakın aglamak istiyosada aglasin Allah yardımcınız olsun canim belki boylesi daha hayırlıdır bilemeyiz benim annemde babam da vefat ettiler ben simdi abimle oturup konuşunca ne deyoruz biliyomusun hic ayrılmalarını istemeyen biz keske biz küçükken ayrilsalardida o kadar cok siddet iceren evde beraber kalmasaydik yani bizede yipratti bu süreç 18 yildan sonra ayrildilar canim yani bazen öyle seyler geliyoki aklima hafizam noye böyle kuvvetli diyorummm
0 oy
tarafından
Şuan bende o asamadayim kızım daha küçük babayı tanımıyor o yüzden onun açısından şuan sadece ben yipraniyorm
0 oy
tarafından
Offf çok zor oln hep çocuklara oluyor :(
0 oy
(13,520 puan) tarafından
Allah hepinizin yardımcısı olsun kuzum rabbim hayırlısını versin benim de amca oğlum boşandı ikisi de kendi istediği olsun isterdi öyle böyle bosandilar anneannesi bakıyordu ama kız babaci daha kötü olmasın diye seslenmediler şimdi annesi evlenmiş ve annesiyle değil anneannesiyle kalıyormuş öyle duymuştum o da 10 11 yaşlarında ancak çocuklar gercekten çok etkileniyor
0 oy
(11 puan) tarafından
Ah canım çok üzüldüm inşallah daha iyi günler yaşarlar ama muhakak pedagog yardımı alsınlar yoksa kendine özgüveni eksik olur onun hayatı için yani yegenleriniz için hayat başlamadı daha onlarla çok iyi vakit geçirin hep benm fikrim sadece bu siz daha iyilerini düşünürsünüz elbette
0 oy
tarafından
Bir anne olarak çocuğumun babaannesinde kalmak için ağlamasına üzüldüm çocuklara nasıl davranıyor yengen aynen kadar ilgili değil mi annesinde kalmak istememis olması gerçekten anne adına ben üzüldüm nasıl bir iz bırakma bu
(1 puan) tarafından
Aslinda yengem cok iyi biri ama cocuklugunda yasamis oldugu bir olaydan dolayi psikolojisi gel gitli bir anda sinir krizi gecirip firtinalar kopartabiliyor, iliskilerini bitiren de bu oldu. Yegenimin annesinden korkmasinin sebebi de bu. Normalde cocuk annesine sığınır yegenlerimin ikisi de kavga esnasinda babalarina siginiyorlar. Cok uzuluyorum ya cok ikisi de asiri akilli cocuklar. Buyuk yegenim okulunda cok basarili arkadaslik iliskilerinde cok basarili cok ozguvenli bir cocuktu simdi bebek gibi konusmaya baslamis, saclarini tel tel yolmaya baslamis kahroluyorum uzuntumden evladimla esdeger seviyorum onlari onlar elimizde buyuduler
tarafından
Off çok üzüldüm yaa keşke biraz çocuklar için bişey yapabilseler abin artık nasıl bıkmışsa bence ne olursa olsun anne olarak evlatlar için kan kusup kızılcık şerbeti içtim demeli çocuklara bunu yaşatmaya hakkı yok omur boyu unutamiycaklar
(1 puan) tarafından
Nolur dua edin de bu gunler su gibi gecsin unutulsun cok mutlu gunler yasansin. Hicbir cocugun bunlari yasamaya hakki yok. Abim o kadar sene cok iyi dayandi hepimiz dedik psikolojik destek alsin diye ama asla kabul etmedi yengem ben deli degilim dedi. Simdi sayesinde hepimiz psikolojik destek almak zorunda kaldik yikildik, en cok da yegenlerim ve abim. Hep geri donusu olmayan sozler kullandi yengem, cocuklarin onunde yapilmayacak hareketler yapti. Insallah bunlarin bir telafisi olur insallah unuturlar bu olaylari icim cok aciyor
0 oy
tarafından
olan ortalıkta çocuklara oluyor hep ama pedagogla beraber düzelir herşey yoluna girer yeni hayata herkes alışır 
0 oy
(726 puan) tarafından
Geçmiş olsun canım Allah şifalar versin çocuklara kim bakıyor şimdi kimdeler
(1 puan) tarafından
Cocuklar annelerinde kalacak tabii al alabilirsen elinden kiyameti koparir. Simdilik cocuklari sizden esirgemiycem hep goruseceksiniz diyor ama fikirleri bir kelimeyle degisen biri kendisi ondan endise etmiyor degilim. Abim de cok bagli cocuklara, banyolarindan tutun gezmeleri alisverisleri parka gitmeleri uyumalari her seyleriyle ilgilenir abim icin cok zor olacak. Sabah uyandigimda onlari gorememek beni cok uzecek dedi. Ona teselli veriyorum hep evde kavgalariniza sahit olmalarindan daha iyi diye ama ben de cok uzuluyorum keske ayrilmasalardi
0 oy
tarafından
Benim kaynimla esi ayrildi onlarda 13.yillik evliligini bitirdiler ortada 4 cocuk kaldi 3 erkek babasinin yanindaydi kiz annesinin bugun annesi kizinida birakti bize sabahtan beri kiz agliyor bebegim agliyor resmen kriz geciriyorum annesi umursamadan gitti erkek cocuklarda her gece agliyorlar cidden hep olan cocuklara oluyor baska kimseye olmuyor :(
0 oy
(7,791 puan) tarafından
Bosanma zamani cocuga sorarlar kalmak istedigi yeri cunku buyuk cnm tabi abinler naisl anlasir bilemem. 

Ne dicen onu da bilmiyorum hakkınızda hayırliis
0 oy
(966 puan) tarafından
Yazık yavrulara.yuvalar yıkılmasın ya.

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 514 göst.
29 Ocak 2024 Aile kategorisinde Nisan89 (1,039 puan) tarafından soruldu
0 oy
28 cevap 1,257 göst.
3 Nisan 2023 Aile kategorisinde Ftmh (367 puan) tarafından soruldu
0 oy