0 oy
642 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,213 puan) tarafından
Kzlar Çarşamba günü inşallah gorumcemleri iftara davet etcm yetişkin olarak 12 kişi olcz coclarda 7 tane cocklarn yaşı 7 4 bitanesi de 11 yasnda kactane lahmacun yaptırsam fikir verirmsnz çorbada yapcm 

41 Cevaplar

0 oy
tarafından
Normalde 1 buçuk yada iki tane yerim ben ama oruçluyken 1 tane anca yenir bence 
(519 puan) tarafından
Kafamda ki soru:)
(7,454 puan) tarafından
Bencede kimse oruc tutmuyorsa niye iftara cagiriyon canina yazik
(2,141 puan) tarafından
Bence lahmacun lara yazık :))) oruç tutan ihtiyaç olan aileye yedirilirse en azından Allah razı olsun derler sevap olur
(1,213 puan) tarafından
Gorumcemler tutuyo kaynanm  tutyo onları çağırıp eşlerini çağırmasam olmaZ
(1,542 puan) tarafından
Lahmacun su devirde baya külfetli olur o kalabalığa ev yemeği daha az masraflı olur  belki yapmaya vaktin yok bilemem ben bu sene kimseyi çağırmicam o yüzden küçük bebeğim var gecem gündüzüm karışmış zsten
-Reklam-
0 oy
(4,380 puan) tarafından
Kişi başı 2 en fazla 3 yeter bence bilemiyorum tabi yine de ama 
tarafından
Kız sen 5 tane deyince ben diyorum Ne var ki bu beş tane de vallahi bak O derece yani☺☺
Dün tam dört tabak yemek yedim eşim yeter patladın dedi Üstüne bir de soda içtim o da iyice şişirdi beni sahura kadar gene yedim Hani bu sırf oruç tuttuğum için değil Sürekli böyleyim ağzım hiç boş durmaz
(2,743 puan) tarafından
Maşallah valla nasıl mide o :D bende çok severim mideme sığsa yerim asla hayır demem ama yiyemem
(2,743 puan) tarafından
Sen trodilerine vs baktırdın mı
tarafından
Evet çok hızlı yakıyor hatta zehirli guatr var yani hipertiroid

Kız ne olmuş mideme çok yiyen insana öyle denir hajsjs
(2,743 puan) tarafından
Kardeşimdede var aynı sorun onun triodileri sıkıntılı o da yer yer kilo almaz :D
0 oy
(3,055 puan) tarafından
Hiç biri oruçlu değilse bu ramazanda ne çağırıosun. Soruna cevabımsa en 40 bence yanına başka yemek de yaparsın yani 
0 oy
(44 puan) tarafından
Kişi başi 2 gayet iyi bence canm anca yenir corba falan da olcaksa eger 
0 oy
tarafından
Kişiye göre değişir ben o kadar kişi için yaptırsam en az 50 tane yaparım ama sen bilirsin
0 oy
(11,499 puan) tarafından

Kişi başına 2 tane yerler bence canım

0 oy
(1,510 puan) tarafından
Lahmacunun boyutu da önemli canım mesela ben iki yerim ama eşim mesela 5 6 yer bizimki Antep lahmacunu bı tık büyük ama bilemedim
0 oy
tarafından
Perşembe günü bize de misafir var bende lahmacun yaptıracağım,kişi başı 4 tane düşündüm.oruclu oruçlu yenir diye düşündüm 
0 oy
(45,017 puan) tarafından
Kişi başı iki taneden hesaplasan yeter 
0 oy
tarafından
 Sen 3  tane yaptır kişi başı artar muhtemelen bi miktar buzluğa  ar kalanınında  muhtemelwn 2 şer tane yeter   herkes e ama olaki birilerine yetmez se kalmadı demektense    daha var vereyi i demek daha evla 
0 oy
(3,102 puan) tarafından
Bizm lahmacunlar kucuk olur tatli tabagi kadr belki daha kucuk.ben 5 tane yerim walla
0 oy
(5,722 puan) tarafından
45-50 tane yaptirmak gerek, bsska bisey yapacak misin corba falan
0 oy
(136,888 puan) tarafından
25 30 civari olmali
0 oy
(373 puan) tarafından

Kişi başı iki yaptır sen beş çok fazla :D

0 oy
tarafından
Kişi başı üç taneden hesapla bazıları o kadar yemez bazıları fazla yer dengeler ama çocuklar için de kişi başı 3 tane hesapla dengeler yiyenler yemeyenlerinkini. 5 tane fazla gibi geldi 
0 oy
(534 puan) tarafından
Canım erkekler çok yer 50 anca kurtarır 
0 oy
(1,944 puan) tarafından
50 60 arasi yaptirirdim ben cok yerler falan yetsin fazlasiyla zaten kalırsa ziyan olmaz buzluğa at sonra yersiniz
0 oy
(14,807 puan) tarafından
Guhanlqrini almayayım da oruçlu degillerse ne diye iftara geliyorlar :)
(1,213 puan) tarafından
Cnm gorumcemler tutuyo kaynanm tutyo onları çağırıp eşlerini çağırmasam olmaZ
0 oy
(17,513 puan) tarafından
Lahmacunun boyutuna bağlı..eğer pide gibi büyük uzun yaptirirsan kişi başı 2 tane yeter ama eger küçük yuvarlar yapıyorlarsa kaynananın dediği gibi kişi başı 5 tane yeter. Hatta daha fazla yiyen bile çıkabilir benim esim 7 8 tane yer. 
0 oy
(6,394 puan) tarafından
Yuvarlak yaptırıyosan en az 50 tane bence ben bile onlardan 4 5 tane yiyom :D eşim 6 7 yer 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 10 göst.
0 oy
2 cevap 91 göst.
1 Şubat 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Citipiti (4,225 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 52 göst.
17 Ocak 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 167 göst.
16 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Humakus (312 puan) tarafından soruldu

413,517 soru

12,448,797 cevap

46,230 kullanıcı

Kategoriler

...