0 oy
105 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (368 puan) tarafından
Kızlar benden daha az yiyen yoktur ama asla kilo veremiyorum. Gergin tartıda aynı kilomu goruyorum ve bu durum beni cok yıpratıyor kronik kabızlık sorunumda var 3 4 gund ebır zorla cıkıyorum. Normalde gergin gelmesi lazım. Huzursuz bagırsak sendromu var galiba bende arastırdım da biraz. Zayıflamak istiyorum. Lutfen bu konudan muzdarip olanlar. Gelin birlikte arastıralıö belki faydamız olur. Birbirimize. 

3 Cevaplar

0 oy
tarafından
Ayy keşke kız 
-Reklam-
0 oy
(1,580 puan) tarafından
Çok az yiyorsanız kabız olmanız çok normal, bağırsakların doğru çalışması için 3 öğün şart der doktorlar. Bağırsağı eğitebilmek için de 3 ana öğün önerilir. 

2 öğün az gelir mesela. İrritabl bağırsak sendromu bende de var, 2 ay boyunca ishal olduğum bir dönem olmuştu. 

Şuanda da ara sıra kabızlık yaşıyorum ama düzenli yeme programı oluşturunca yine de bağırsaklar buna direnemiyor ve düzeliyor. Siz neler deniyorsunuz ?
(1,580 puan) tarafından
İrritabl bağırsak sendromu böyle bir şey. Tam anlattığınız gibi, şimdi öncelikle bunun bir süreç olduğunu bilmeniz gerekiyor ve zaman alacak.
Bana da bu teşhisi gastroenterolog koymuştu, kolonoskopi sonucunda hiçbir şey çıkmamıştı verdiği ilaçlar da fayda etmeyince buna hassas bağırsak sendromu diyorlar. Aslında bazı doktorlar ufak doz antidepresan yazıyorlar. Ben kullanmak istemedim o ishal olduğum dönem.
Şuanda da hamileyim ve kabızlık yaşıyorum. En son lavman yapmak zorunda kalınca dedim tamam sürekli bunu yapamam kendime bir çözüm bulmalıyım. Yaptıklarımı ve kısmen düzene sokmayı başardığım yöntemi söyleyeyim, siz de deneyin dilerseniz.
Her sabah aç karna 1 yemek kaşığı zeytinyağı içiyorum. Üstüne 1 kupa içine kuru kayısı ve gün kurusu atıyorum 1 yemek kaşığı sirke, biraz limon damlatıp kaynar su koyuyorum. 20 dk bekletip önce kayısıları yiyip üstüne suyu içiyorum. Günün herhangi bir öğününde 1 kase yoğurda probiyotik saşe ve armut, kivi doğrayıp karıştırıp yiyorum. Her gün 1 bardak kefir içiyorum. 1 maden suyu içiyorum. 2.5 litre su içiyorum. Ve mutlaka 1 zeytinyağlı yemek yiyorum mesela pırasa bende etki ediyor. Ispanak da etki eder mesela. Bunun harici haftada 2 gün mutlaka kuru baklagil yemeği tüketiyorum. Ve her gün mutlaka öğlen veya akşam 1 öğünde yeşil salata yiyorum bol zeytinyağlı. Eğer hamile değilseniz her gün 1 kayısı çayı içmenizi de öneririm, ben hamile olduğumdan kullanamıyorum. Yine hamile değilseniz 1 bardak yeşil çayı da alışkanlık haline getirebilirsiniz.
Ama bu düzene başlamadan önce eğer uzun süredir kabızsanız 4-5 gün gibi, önce duphalac şurup veya lavman kullanmanızı ve bağırsaklarınızı boşaltmanızı öneririm. Ondan sonra sıfırdan başlayın ve direnin, bu yenilebilir bir hastalık emin olun psikoloji çok etkili. Ve bu süreçte asla makarna ve pilav yemeyin benim önerim, çünkü bağırsakları tıkıyor. Ben de aynı şekildeydim 2 hafta önce tuvalete çıkamıyorum değil hiç gelmiyor bile tuvaletim. Ama bu da kabızlık zaten. Bağırsak tembelleşmiş demek oluyor yani.
(368 puan) tarafından
Tuvalete cıkarıyorum degil hıc gelmiyor. Tam olarak bu durumu yasıyorum.
Bende 6 aylık kızım var Allah sızı inandırsın asla tuvalete cıkamayan ben hamileyken gunde 2 kere geliyordu. İnanamıyordum hatta demir ilacı kullanmış olmama ragmen  nasıl olur inanmazdım  Cunku korkardım hamile olunca napcam ıkınırsam zarar mı verırım diye. Magosit diye magnezyum habı kullanıyordum. Kac haftalıksnz bilmiyorm ama sizde kullanın zaten magnezyum bir cesıt kabızlık ilacı. Yumusatıyor. Kasları.
İnsallah hayırla dogum yaparsınız.
İbs cok ama cok sıkıntılı bir sureç beni hıc kimse anlamıyor ve ben yok yere kıloluyum. Ve bu beni haddinden fazla üzüyor. Caresız kalmıs durumdayım. Dediklerinizi yapıcam. Psikoloji etkiliyor bu hastalığı 2017 yılında yasadıgım o acı beni hasta etti. Ve anemi hastalığı basladı bagırsaklarımda demir emilimi olmuyor demk ki ve bu tespitleri hep kendim buldum. Tıp o kadar geride ki. Simdi kendime kendim yardımcı olcam ve kızım asırı huysuz. Su bile içecek zamanım olmuyor bazen. Strese sokuyor beni o da tetikliyor.
Peki antıdepresan cozum oluyor mu sizce.
VE kolonoskopi korkulu bıtsey mi AGRI yasasnz mu.
(1,580 puan) tarafından
Magnezyum kullanıyorum ama çok etkilemedi yine de şuan her gün çıkabiliyorum bazen az bazen çok.

Siz emek verin yeme düzeninize emin olun düzelecek, bir de stres çok önemli.
Çıkacağınız varsa da çıkamazsınız stres yüklü olursanız. Su içmek de şart. Susuz olmaz ve 3 öğün beslenin mutlaka.

Antidepresan veriliyor ama kullanmadığım için bir şey diyemeyeceğim. Kolonoskopiyi özelde yaptırdım hiç ağrı sızı yaşamadım uyutuyorlar zaten. Hiç korkunuz olmasın.

Eminim bebek sizi çok oyalıyordur, o nedenle zor tabi sorumluluğunuz yüksek. Çok kolaylıklar diliyorum. Umutsuz olmayın, inanın aşabilirsiniz. Ben ishali kendi kararlılığımla kestim. 2 hafta önce kötü kabızdım şuan 2 haftadır verdiğim emekle onu da hemen hemen düzene soktum sayılır. Bir anda olmayacak, ama olacak.
(368 puan) tarafından
Sizi taktir ediyorum valla helal olsun. Dogruau imrendim ben boyle olamadım. Benim esinde ibs var ama zavallım kendinin farkında bile degil sureklı ishal ama o bu durumu kabullenmiş. Bende de kabızlık 2 ibs bırbırmızı bulduk. İshal daha iyi kabızlık en kotusu diye dusunuyorum. Yanı kabızlık da degil hıc gelmiyor. Umarım saglıklı bir dogum olur sızın İcin normal dogum yaparsınız ınsallah.
(1,580 puan) tarafından
Kabızlık bence de daha kötü haklısınız. Bebeğiniz var ama elinizden geldiğince tüm gün içilmesi yenilmesi gerekenler listesi yapın o gün o listedekileri mutlaka uygulayın, gerisini akışına bırakın. Çıkamam kesin tuvalete diye de düşünmeyin, çözülecek bir sorun bu. Stres yapmayın. Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.
0 oy
(2,249 puan) tarafından
Ben yemek çok yerim ama benimde doğuştan bağırsak tembelliği var hep kabızlık yaşıyordum çatlak ve basur ameliyatı oldum yine geçmedi eşimin aktar arkadaşı var o bitkisel çay gönderdi Alizade papatya çayı diye onu gece yatmadan önce bir çay kaşığı ağzıma atıp suyla yutuyorum onu kullandığımdan beri hiç kabızlık olmuyor çok şükür tavsiye ederim 
(368 puan) tarafından
Peki sizin dış basur mu iç basur mu vardı.
Ben şimdi bu çaya baktım siyah Bı ambalajı var fiyati 100 ₺ gibi bsıy  dogru mu
(368 puan) tarafından
1 çay kaşığı agzıma atıp suyla yutuyorum demıssnz de bu dedıgnz nasıl bşiy çay gibi demlenmıyor o zaman. Bende alıcam da bilemedim hangisi
(2,249 puan) tarafından
Evet siyah paket üzerinde mavi yazıyla papatyalı yazıyor üzerinde nasıl kullanıldığı yazıyor zaten Trendyol da 89 TL ye var
(368 puan) tarafından
Bende alıcam ınsallah cozum olur sizde dua edicem.
Denek cozumu bunda Buldunuz sizinde bagırsak sorunu var.
(2,249 puan) tarafından
Evet inşaAllah sizede şifa olur

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 99 göst.
10 Mart 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 97 göst.
28 Ocak 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Leylaaa12 (48 puan) tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 250 göst.
26 Haziran 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Isimsiizzz (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 202 göst.
22 Şubat 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Melis87 (149 puan) tarafından soruldu

381,551 soru

11,422,840 cevap

34,981 kullanıcı

...