0 oy
142 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (103 puan) tarafından

Selam kızlar

Bütün samimiyetimle yazıyorum ben bir tane kızımla çok mutluydum ikinci çocuk istemiyordum. 

Eltim ise hamile kalma çabalarındaydı ama bir taraftan ise beni zorluyordu abla sende hamile kal ikinci çocugu yap diye. Tabiki asla onu dinlemedim ama eşimde kızımıza kardeş olsun diyordu sürekli. Ben hala istemiyordum. Ama eltim hamile kaldıktan 2 ay sonra bende hamile kaldım kazara diyebiliriz yada eşimin tek taraflı bir adımı diyelim. Bunların ailesinde de erkek çocuğa çok önem verirler. Bense her zaman kız çocuğunun daha değerli oldugunu düşünürüm.

Şunu anlatmak istiyorum aslında eltim benimde hamile kalmamı isteyerek aramızda bir rekabet yaratıp eşlerimizin ailesi en çok kiminle ilgileniyor yarışına girmeye çalıştı. Bunu sonradan anladım. Üzüldüm çünkü ben bu şeylere çok basitce bakıyorum. Neyse eltim daha 3 aylık olmasına rağmen sürekli cinsiyetini öğrenmeye çalışıyor

Özellere ne paralar yedirdi neyseki 4. Ayda kızı olacağını öğrendi. Belli etmese de yıkıldı. Hatta eşide üzülmüş erkek olmayacak diye.

Bu sefer gözlerini bana diktiler ve sürekli abla baktırsana cinsiyeti ne abla gidip baktıralım diye bana sürekli psikolojik baskı yapıyordu. Ben tabiki onu dinlemeden 4 ayda cinsiyeti öğrenmek için doktoruma gittim doktor dönmüş göstermiyor dedi. Bu arada Allah'ıma yemin ederim ki RÜYAMDA 3 YAŞLARINDA KIVIRCIK SAÇLI SARI BİR ÇOCUK ELİMDEN TUTMUŞ ANNE DİYEREK OYNUYORDU BENİMLE. bu rüyadan 1 ay sonra doktor bir erkek çocugumun olacağını söyledi

Eltim kendince girdiği yarışta kendi kendine yenilmişti. Buna üzülmüştü. Kalpleri kötü insanlar her zaman kaybetmeye mahkumdur. 

Size bir abla tavsiyesi ben 36 yaşındayım kardeşlerim. Bu zamana kadar Allah bana ne verdiyse şöyle olsun böyle olsun demedim. Söylediğim tek şey Allahım sen en iyisini bilirsin dedim. 2. Çocugum da ne eşimin isteği ile oldu ne de başka bişey. Allah bu erkek evladı bana verdi ama sınav için ama ödül. Bana şükür edip emanete sahip çıkmak düşer.

Allah niyetlerinizi okur, cinsiyet öğrenmeye giderken Allahım hayırlı evlat hayırlı kul hayırlı ümmet olsun deyin kardeşlerim. Allahın sınavı büyüktür unutmayın.. Öpüyorum sizi.. 

3 Cevaplar

0 oy
(14,946 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Ne güzel de anlatmissiniz kimisi bi evlat isterken kimisi de yok kızım olsun yok oğlum olsun diyor bi tane tırnağını yaratmaya gücümüz var mı rabbim öyle mucizevi bisi ki tek damla sividan kucağımıza kanlı canlı bisi veriyor önce sağlıklı olsunlar sonra hayırlı merhametli olsunlar ben de kız evlat kadar hayırlısı yoktur derim tabi isterim ilk çocuğum erkekse sonraki kız olsun veya tam tersi iki meyveyi tatmak nasip olsun ama ne gelirse allahtan ne kızım oldu diye üzülürüm ne oğlum oldu diye böbürlenirim hepsi de bize emanet belki ödül belki sınav bize düşen elimizden geldiğince layığıyla güzelce yetistirmek
(103 puan) tarafından
Evet tek derdimiz güzel yetiştirmek olsun çok haklısın.
Allah güzel niyetleri insanları bilir ona göre davranır. Şimdiki nesil çok aceleci ve sonunu düşünmeden hareket ediyor ahir zaman işte ama kendileri de çeker cerebesini. Çok doyumsuz ve şımarık çocuklar yok nedir terbiye nedir gösterilmiyor Zor işimiz kardeşim.
(14,946 puan) tarafından
Gercekten öyle Allah çocuklarımızı iyi insanlarla karşılaştırsın biz elimizden geldiğince iyi yetistircez ama bu devirde gerçekten çok zor cocuk yetiştirmek sen yetistir büyüt et sokağa çıkınca illa huyu suyu değişiyor biz eskiden yediğimiz şeyi mahalledeki çocuklar görmesin diye saklardık şimdi ise ilan veriyorlar
-Reklam-
0 oy
tarafından
Özellikle bazıları kızı olunca üzülüyor ya Allah'ın verdiği en güzel hediyedir kız evlat benim dünyalar güzeli kızım var 27 aylık şimdi de 19 haftalık hamileyim ve erkek tabikide kızim var birde oğlum olsun istedim ama hep Allah'ım hayırlı sağlıklı olsun diye dua ettim
(4,725 puan) tarafından
Benim eşim de kız çocuk diye kendini yiyor ☺️ hatta ilk çocuğumuzun erkek olduğunu duyunca niye kız değil falan diyip trip atmıştı bana ☺️ şimdi ikinci yolda daha belli değil cinsiyeti eşimde düşünüyor ne olacak diye ☺️☺️
(103 puan) tarafından
Allah size bagışlasın kuzum ne kadar güzel kalbin var keşke herkes böyle düşünse.. Kaderleri güzel olsun.
(4,725 puan) tarafından
Aminnn inşallah

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 343 göst.
25 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Efe almaz (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 266 göst.
0 oy
12 cevap 267 göst.
30 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Agdhdg (84 puan) tarafından soruldu

Kategoriler