Dogum hikayeme baslamak istiyorum bundan 3 bucuk ay once kizimi kucagima aldigim gunu sizlere anlatacagim...
19 haziranda doktora kontrolum vardi gittim doktora doktorum nst istedi ama sancim yoktu gayet guzl dedi alttan bakti 1 santim acilman var dedi biraz daha bekleyelim dedi 1 hafta dogdu dogdu dogmazsa suni sanciyla dogum olcak dedi hatta o gune yatisin yapilsin saat sabah 8 de gel dedi neyse aradan 5 gun gecti bende yine tık yok 40+3 olmustum. Sabah hastaneye gittik esimle birlikte yatisim yapildi alttan bakildi 1 santim aciklik vardi yine.. neyse damar yolu acildi serum takildi lavman yapildi. dogum hanede 3 kisiyiz ayni anda serumlar verildi tabi biz gule oynaya bir birimize guluyoz :) hatta ebe bunlara sanci daha baslamadi baslasin ozaman da gulun felan diye bize takildi :) neyse benim 2 saat damar yolum tikanmis haberim yok diger kadinlarin sancisi vardi benim yoktu bi baktim serum da kan var ebeye cagirdim tekrar damar yolu acildi 2 saatim bosuna gitmis bende bu sanci niye gelmiyo diyom neyse damar yolum acildi ve aradan 2 saat gecti hafif hafif kasık agrilarim basladi ebe gel alttan bakalim kac santim olmus dedi neyse baktilar. 4 santim olmus dedi tabi ben aa benim agrim yok ne guzl diye seviniyom diger bayanlarin biri 8 cm olmus digeri 2 de kalmis uzuldum o 2 cm de kalana tabi neyse aradan 2 saat gene cekti yine alttan bakildi bu sefer 6 cm olmus suyumu patlattilar o sudan sonra Allahhhh yok boyle bi agri :) neyse hareketler yapiyom comeliyom agri geldikce ıkınıyom felan tabi bu arada nst ye bagliyolar sancilara bakmak icin o nst ipi sıktıkca temelli agrı hissediyom artk cikarin sunu diyom cikarmiyolarda neyse 2 saat snra tekrar alttan bakildi 8 cm olmus dedi elleriyle genisletiyolar cocuk hemen ciksin diye o ztn ayri bi aciydi ve 8 bucuk sntim oldugunda bna bir ikinma hissi geliyo anlatamam sanki altina yapacakmis gibi kabiz olmusum gibi o ikinmak beni cok rahatlatti cunki artk agriya dayanamiyodum ikininda rahatliyodum neyse ebe bebegin basi gozuktu saclari uzun simsiyah dedi Allahhh ben bir heyecanlan :)) neyse ebe ikinma dedi doktorunu cagiricam dedi (ozele gittigim icin doktorum mecbur gelcekti ) neyse o sira ebe gitti bek tek kaldim dogum hanede ikinma dedi ama imkani yok ikiniyo insan istemsizce meger cocugun basi gelmis snra doktorum geldi bebegin basi gozukuyo ikin hemen gelcek dedi o sira igne felan yapti alttan bacaktan igneler girip cikiyo hahaha :D sonra alttan kesik kesinlikle hic bir sekilde aci hissetmiyosunuz o agridan sonra onlarin acisini gercekten hissetmiyosunuz. Neyse 1 ikindim 2 ikindim 3.4.5 de bi aglama sesiyle dunyalar benim oldu snra bebegimi goturdu ebe ve o agri o sanci o anda kesili verdi anam sanki yeniden dogmus gibiydim kuş gibi.. sonra bebegimin esini cikardi karnima bastira bastira esi cikti sonra 4 ic 4 dis dikisim vardi boylelikle kurtuldum canlar Allah kerkese kolay dogum nasip etsin haa sunuda soyleyeyim benimle 3 kisi demistim ya digeri acil sezeryana alinmis 2 cm de kalan digeri ben dogum aninda oda dogurmus yani 3 muz birden islem gorduk ordakilerde durdu durdu 3 birden dogurdu dedi orda gulmustuk :))