0 oy
2,996 göst.
Aile kategorisinde (3,294 puan) tarafından
Kizlar erkek kardeşimin nişanlısıyla olan muhabbeti anlaticam haklı miyim haksız mıyım birde siz yorumlayın annemler alışverişe götürmüşler kıyafet falan herşey almış iç çamaşırda hepsinden fazla fazla aldırmış bizimkilere annemde sesini çıkarmamış hepsinden 25 tane almış toplam sadece 5 milyar iç çamaşıra vermişler ben ilk duydum şok oldum o kadar iç çamaşırıyla dükkan açılır resmen birde aldığı sütyenler evlendikten sonra kilo alırsa hamile kalırsa hiçbiri ona olmaz bende bir büyüğü olarak anlattım bak canım bunlar hamile kalırsan sana olmaz diye güzel güzel anlattım tavsiye verdim çünkü ben bile aldığım sütyenlerin çogu dolabımda duruyor hamilelikten sonra emzirme derken insan rahat takılıyor buda beni yanlış anlamış 3 aydır benimle konuşmuyor düşman belledi resmen beni ben kötü birşey soylemedim sadece rahat olan sütyenlerle değiştir istersen dedim zaten anneme de başta dedim beni yanlış anlar düşman beller diye annem yok niye yanlış anlasin konuş dedi yoksa hayatta karismazdim pişman oldum zaten hala bile konuşmuyor benimde umrumda değil ama arada kardeşim kalıyor onun için üzülüyorum sonuçta kötü birsey demedim siz olsanız küser miydiniz yoksa benim iyiliğimi düşündü ne güzel Allah razı olsun mu derdiniz gerçekten içimde zerre kötülük yoktu bilmiyorum niye yanlış anladı

81 Cevaplar

0 oy
(3,294 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

En İyi Cevap

Hatırlayan vardır bu postu açmıştım nişan atıldı kızlar ve ben hiç üzülmedim şahsen Allah her gencin karşısına hayırlı insanlar çıkarsın benim kardeşimin de 

Nişan neden atıldı onu da anlatayım zaten gözü çok yüksekteydi sözde kardesimle severek nişanlandı ama son zamanlarda herşeyi bahane etmeye başladılar ve en önemlisi kardeşimin evi olduğu halde kirada yaşamak istiyormuş bizimkilerde kabul etmedi herşeyi yolladılar kardeşimin yeni aldığı telefon hariç onu vermedi hanımefendi sinirden parçalandığını söyledi bizimkiler de takılmadı fazla buna boşver kurtulduk dediler
(3,294 puan) tarafından
Bu arada post actigimda 3 ay oluyordu konuşmayalı sonra bir 3 ay daha geçti sonra konuştu benimle yani iç çamaşır meselesinden 6 ay konuşmadı benimle çok kinci bir insan o yüzden ben üzülmedim atıldığına
(3,308 puan) tarafından
Zararın neresinden dönersen kardır derler. Öyle de olmuş belli ki. Allah kardeşinin ve ailenin karşısına çok iyi insanlar çıkarsın İnşaAllah canım.
(3,294 puan) tarafından
Amin canım Allah razı olsun ❤️❤️
(1,639 puan) tarafından
Hiç üzülmeyin layığını bulmuş kendisi ciragan sarayından mi çıkıp gelmişte gözü yükseklerde
(9,242 puan) tarafından
2 nişan attım ben eşimlede olmasa gene atardım kardeşin üzğlmesin daha anlayışlı cıkar karşısına
-Reklam-
+3 oy
tarafından
Gençtir canım herşeyi almak istemiş vala benim kayannam bana az az aldı dolabını bile doldurması esyam ister istemez bişey denilince insan kirlir görümcem bizde eltime bu kadar aldık halbuki yalan o zamn herkez gicigima gitti evet o kadra harcamış keşke öyle olmasaymis ama işte alinmiyincda içinde kaliyo benim içimde kalan çok şey var bence karışma ne lirsa alsın ne bilim 
(7,674 puan) tarafından
Aynen canım çok şükür biz alıyoruz yavrularımıza onlar da konuşsun dursun.
tarafından
Aynen vlla ben kzima bayramlık aldım lcwdan bı dün bı kargo geldi ay sen aldın niye aldın yok kazikliyolar yok bilmem ne snanae snanaene sen al madem çok konusuyon valla ben aldım hiçte umrumda değil ne derse desin
(7,674 puan) tarafından
Oğlunun paraları gidiyor diye çatlıyordur kız  :D
tarafından
Anlamında verdiği parada var kız
(7,674 puan) tarafından
O zaman boşver çatlasın  :)
+3 oy
(1,965 puan) tarafından
Aldığı miktar abartı olabilir ama senin karışmam bence saçma olmuş. İyiliğini düşünsen bile bu onların hayatı belki ileride eşine güzel görünmek için şık şeyler almak istemiş belki hemen çocuk yapmak istemeyecekler giyip giyemeyeceği bence seni alakadar etmezdi. Banada biri gelip şöyle al rahat al dese go.tume giyeceğim dona bile karışmayın derdim. İnsanların örf adetleri nedir bilemem ben kendim çıkmadım alışverişe istemiyorum birşey dedim çok illa alacaksaniz  kafaniza göre takılın dedim. Ona rağmen 3 set Gecelik falan nerden baksan o zamanın parasıyla bile 2 bin tutmuştur. Gecelik falan almış olsalar şuan 1 er tane bile alınmış olsa bin TL tutar zaten. Bence karşı taraf annenin sana anlattığı ve seninde olaya dahil olduğun için sinirlenmiş. 
+2 oy
tarafından
Ne gorgusuzmus beeee
(18,502 puan) tarafından
Kübra bacım sizin gelin nişanı uzatabildigi kadar uzatsin o zaman kız aşırı karlı:) işiniz çok zor. Bence adetler yasaklansın:))
tarafından
BenceDe yasaklansın sjsj ♥️
(1,456 puan) tarafından
Bende Ankaralıyım ilk defa böyle bişey duydum kız Ankaranın hangi köyü ?
(3,550 puan) tarafından
Ay köyümün adını vermiim de valla herşey gerçek yani. Sadece biz değil köydeki herkes yapıyor adet gelenek. Ancak dışarı verirsen yada dışardan alırsan duruma göre uygulanmıyor. Bizim köyde düğünde vs ev düzerken de herşeyğ almak erkek evine ait. Tabak çanak olsun. Ama isteyen alıyor tabi. Bizim gelin de almış. Sanmıyorum ki ailemi el üstünde tutsun herkes gibi oda el kızı işte. Ama bizim aile de karışılmaz karı koca ne yaparsa yapsın...
(3,308 puan) tarafından
Ben bu köyü çok merak ettim yaa bende ankaradayım:)
+1 oy
(2,450 puan) tarafından
Onun açısından bakacak olursak binbir hevesle almış onlari ve kendi zevki kendi karariyla. Siz yardım etmek istemişsiniz fakat ona gore gorumcelik yapmış olabilirsiniz. Bende dahil bazı insanlar işine karşılamasını sevmiyor. Küsmeyin tabiyki bir büyük olarak yapici olun. Kibarca aranizdaki soguklugu ve niyerinizi soyleyin bence 
(3,294 puan) tarafından
Benimde bir huyum var biri bana sebepsiz darildi mı hayatta ayağına gitmem adım atmam karşı taraftan beklerim oda çok inatçı çıktı doğum gününde mesaj attım görüldü yaptı bırakti bende bir daha muhatap olmucam
(2,450 puan) tarafından
O zaman hicbirsey olmamış gibi davran en guzeli. Illaki seninle iletişim kurmak durumunda kalacak.
0 oy
(2,494 puan) tarafından
Biraz abartmış tabii ama ben olsam karışmazdım ne kadar iyi niyetle söylesen de yanlış anlardı emin ol
(3,294 puan) tarafından
Annem ısrar etti konuş diye çünkü çok fazla almıştı fazlaliliga birşey demedim sadece rahat olan sütyenlerle değiştir istersen dedim
(2,494 puan) tarafından
İşte diyorum ya sen iyilik için desen de o öyle anlamaz. Herkesin kişiliği farklı. Ben olsam yanlış anlamam mesela. Kıyafet alırken gôrümcemle de fikir alışverişi yaptık hep
0 oy
tarafından

Götü kalkmıştır bazıları böyle görgüsüz lan bi biz bedava gittik:D

(3,294 puan) tarafından
Siirtli canım :)))
tarafından
Heee tamam işte tabi her insan bir değil de onlar öyle cnm valla yandınız diyim
(3,294 puan) tarafından
Benlik birşey yok da Allah kardeşime sabır versin birde kendini övmüyor mu ben hiç kin tutmam diye kon tutmayan insan 3 aydır benimle konuşmuyor :))))
tarafından
Aman boşver cnm onlar gerçekten sanki kötü bir şey demişin gibi bişey sanar senle uğraşır takma bile
(3,294 puan) tarafından
Yok canım bundan sonra hiç oralı olmam ne yapıyorsa yapsın hayatta karışmam
0 oy
tarafından
nasil soyeldigin önemli  
(3,294 puan) tarafından
Hatta kaç kere de sakın yanlış anlama dedim ama anlamış
tarafından
yanlis anlayasi tutmus demekki canm
(3,294 puan) tarafından
Hiç peşinden koşmam ne zaman isterse konuşsun istemezse de hep böyle gider
tarafından
kesinlikle bende aynısını yapardim açıkcası
0 oy
(2,856 puan) tarafından
Şimdiden böyle küsüyorsa oooo zahmettir 
(3,294 puan) tarafından
Küsme huyu var kardeşimle bile sürekli küser barışır
0 oy
tarafından
Ayyy annengil kurtarsin kendilerini o kizdan o doyumsuz olur yaa allah yardim etsin size
(3,294 puan) tarafından
Doyumsuz ki ne doyumsuz 5 milyara iç çamaşırı kim almış ya valla şoku uzun süre atlatamadim
0 oy
(361 puan) tarafından
Ne merakli insanlar ya sahsen ben sinir oluyorum kendi nisan carsimda da dugun carsimda da adettir denilip 1eer takim aldirip gerisini kendi basima aldim kimsenin görmesine gerek yok bence ic giyimi
(3,294 puan) tarafından
Hadi aldın aldın bari işe yarayanlardan al hespini dolgulu almış hicbirini de kullanamayacak hepsi çöp olcak resmen
(7,792 puan) tarafından
Defne bekarken alsam bende oyke alirdim insan dogum emzirme kismiba girmeden anlamiyi onu anlatamazsin  
Hatta dusunurdum annemin gogusleri niye buyuk benimki ne gzl kucuk diye asdfgg
0 oy
(6,845 puan) tarafından
Aç gözlü insandan oldum olası haz etmem iç çamaşırına 5 bin vermek nedir ya milletin asgari ücretle geçinmeye çalıştığı ev parası insan da biraz düşünce olur
(3,294 puan) tarafından
Öyle valla canım insan biraz düşünceli olur
0 oy
(551 puan) tarafından
Sief soyle mubabnetler olmasin diye onlardan ne ceyiz ne bohca ne oyle alisveris hicbieini istemedim herkes kendine yapsin alsin ne varsa dedim 
(3,294 puan) tarafından
Benim anlamadığım 5 milyara iç çamaşırı mı alınır resmen sanki ömrü boyunca bir daha almayacak birde kullanışsız olanlardan hep almış
(551 puan) tarafından
Iste genelde ailelerinden gormemis kizlar yapıyor bunu cok yazık.
0 oy
tarafından
Suç annende seni neden dahil etmiş ki olaya keşke karışmasaydın 
(3,294 puan) tarafından
Annemde bilemedi ama oda sonra pişman oldu
tarafından
İşte bir büyük olarak baştan düşünmek lazım bunları canım
0 oy
tarafından
Görmemiş insanla başa çıkmak zor direk ben olsam babanın evinde sana iç çamaşırı almadilarmiki bu şekilde saldırdin alışverişe valla ben evlendim sadece çeyiz alışverişine toplam her şey dahil 1000 TL tuttu çok şükür baba evinde fazla fazla esyam vardı dediğin gebelik hamilelik derken uzun süre kullanamıyorum 
(3,294 puan) tarafından
Ben olsam derdim ne güzel benim iyiliğimi düşünmus söylemis benim başıma geldi o yüzden söyledim
0 oy
tarafından
Baya abartmış yani sanki hiç mi iç çamaşırı almayacak 5 yıllık mi almış . Ama yanlış anlamış yani keşke karismasaydin . Gözüne battı aldığım çamaşır diye düşündu demek 
(3,294 puan) tarafından
5 yıllık değil ömürlük almış toplam 4 çuval iç çamaşırı :)
tarafından
Cush :) manyak demek kocasının paraya iç çamaşırı ile sahip çıkacak
0 oy
(11,217 puan) tarafından
dogru soyle sen kardesim misin : d ayni bizim durumumuz. ssldik biraktik bizde. zaten dedigimise gelicekm o gunu bekliyelim ;)
(3,294 puan) tarafından
Valla aynısı sizin de basiniza geldi :)) bundan sonra kimsenin iyiliğini düşünmicem
0 oy
(323 puan) tarafından
Höööööhhh o ne öyle büyük konuşmiyim ama aslaa o kadar paraya onları aldırmam isterse de lafımı sokarım alcak başkasını bulsun ayrıca sen güzelce söylemişsin bunda alıncak gücencek bi durum yok saçmalamış biraz bahane aramış herhalde yüz vermeyin anacım o kıza yer oğlunuzun hep baskın olmaya çalışır 
(323 puan) tarafından
Keyfi bilir o el kızı sen lafını kardeşine geçir kendi kendine küsüp atar yapcana madem haklı gelsin yüzüme söylesin tatsızlık çıkartmaya yer aramasın dicen ilk bir araya geldiğiniz zaman da hemen aç konuyu bu arada sakın özür dilerim gibi konuşma o kendisi yanlış anlamışım kusura bakma desin o kadar uzun boylu değil bu kız kardeşini yemeye mi gelmiş canım aklı sıra çekivercek kendi tarafına dikkat et yarın bi gün size düşman bile eder
(3,294 puan) tarafından
Yapar valla beklerim şahsen şimdiden böyleyse kardeslerimle hiç anlaşamaz
(323 puan) tarafından
O yüzden baştan boynunu bükcen kimse istemez böyle olsun ama dikkat et derim ben
(3,294 puan) tarafından
Ben bundan sonra mesafeli olcam zaten ne yapıyorsa yapsın beni ilgilendirmiyor
(323 puan) tarafından
Ben de doldurmuş gibi olmak istemem ama başımıza gelen şeyler o yüzden bu kadar burnumu soktum
0 oy
(2,692 puan) tarafından
Bence karışmamalıydın. Henüz düğün olmamış bi samimiyet yokken senin söylediğin her şey GÖRÜMCE LAFIfır malesef... 
(3,294 puan) tarafından
Aramızda baya samimiyet vardı canım yada ben öyle sanmışım hatta söylerken bile senin kardeşimden farkın yok beni sakın yanlış anlama dedim ama anlamış maalesef birde ben küstüğünu bile 1 ay sonra öğrendim
0 oy
(1,270 puan) tarafından
Sen gayet haklısın ve iyiliğine konuşmuşsun sonradan görme olan o biraz daha alsaymış anca beleşe bulmuş ben evlendim 2 kat elbise dışında bi çorap bile almadım iç çamaşırım geceligim benim özelim niye başkasına aldırayım ki onlarda lafını yapsınlar ayıp değil mi ama inan böyle aç gözlü sonradan görmelerin şansı daha çok oluyor
(3,294 puan) tarafından
Öyle valla o kadar da iyilik yaptım ama karşılığı bu olmamaliydi arada kardeşim olmasa numarasını çoktan silmiştim hiç tahammülüm yok öyle insanlara
(1,270 puan) tarafından
Hatrı falan boşver büyük olan sensin o gelip senden özür dilesin senle konuşsun
(3,294 puan) tarafından
Zaten kardeşim kaç kere yalvardı bana büyüksün sen konuş diye dedim ben çocuk değilim peşinde kosayim hem haksız olsam neyse konuşmadım kendi nasıl kustuyse öyle de konuşur dedim

İlgili sorular

0 oy
26 cevap 921 göst.
16 Şubat 2024 Aile kategorisinde Eminenida (100 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 398 göst.
21 Eylül 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 397 göst.
2 Eylül 2021 Aile kategorisinde Mucizem (407 puan) tarafından soruldu
+2 oy
65 cevap 1,793 göst.