0 oy
514 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (24 puan) tarafından
Hayırlı günler hanımlar. Aklıma bir şey takıldı sosyal medyada bir yazı görmüştüm, yemek yerken birisinden bir iş yapmasını istemek misal tuz getir limon getir vs bir şey istemek günahtır diye bir yazı helallik alınması gerekiyormuş. Gerçekten böyle bir şey var mı hiç duydunuz mu?

16 Cevaplar

0 oy
(164,092 puan) tarafından
wiiissss o zaman ben yandim 
(24 puan) tarafından
㋡㋡㋡ tez helallik al o zaman canım
-Reklam-
0 oy
(19,145 puan) tarafından
Hiç duymadım ama çok nefret ederim eşim çok bunu bana öyle yapınca tekrar sofraya oturmam. 
(24 puan) tarafından
Hadis vardı canım yazıda ama paylaşımı bulamadım
0 oy
(560 puan) tarafından
Varsa cok iyi olur ya :D
(24 puan) tarafından
Bence de sofrada sürekli kalkıyorum bu tarz şeyler için
0 oy
tarafından
ee ne yapalim cocuklarin istekleri bitmioki. dun ben iftar yapiom kizim anne bzna sut doldur isit dio :/
(24 puan) tarafından
Çocuklarınkinin günah olucağını sanmıyorum canım
0 oy
(3,504 puan) tarafından
Evet doğru bu birini yemek yerken sofradan kaldırmak doğru değil kaldiriyosan da helallik alman gerekiyor ama tabi çocuklar için çok da geçerli olduğunu düşünmüyorum 
(24 puan) tarafından
Kaynanaların ve eşlerin sürekli yaptığı bir durum
(3,504 puan) tarafından
Hayır doğru değil günahına giriyorlar ben ailemden böyle gördüm ordan biliyorum annem bızden bı şey istediği zaman muhakkak hakkını helal et kaldırdım diyodu sürekli yapılıyorsa hem saygısızlık hemde doğru değil
(24 puan) tarafından
Doğru değil tabiki canım onlar böyle görmüş böyle alışmışlar büyük küçüğü istediği gibi kullanır
0 oy
(4,585 puan) tarafından
Valla onu bilmiyom da çok sinir olduğum bı durum birden fazla kalktiysam hele yiyemem iştahım kacar
(24 puan) tarafından
Aynı bende öyle canım sinir oluyorum yiyemiyorum hatta sofraya oturmak istemiyorum ama malum sofraya küsmek olmaz
(4,585 puan) tarafından
Aynn öyle malesef canim
0 oy
(14,946 puan) tarafından
Onu hiç duymadım canım ama ben sofraya otururken mutlaka kontrol ederim çünkü yemeğe başlayınca bi kere oturup kalkınca doyuyorum
(24 puan) tarafından
Bende kontrol ediyorum canım ama illaki istedikleri bir şey oluyor
0 oy
tarafından
O zaman kaynanamlarin benden hergun helallik istemeleri gerekiyor 
(24 puan) tarafından
㋡㋡㋡ bu sorun herkeste var sanırım
0 oy
(1,363 puan) tarafından
Valla benim kaynanam en iyisini yapıyor. Çorbayı da yenecek diğer yemekleride hepsini bir getiriyor tabakalrda. Bi daha kalkıp yemek koymak gerekmiyor. O ne öyle her yemeğin ayrı tabağı var. Bi de çıkan bulaşık bi sürü oluyor sofradan sürekli  kalk koy oluyor. 
(24 puan) tarafından
Canım bende ayrı tabağa koymuyorum ana yemeği çorba tatlı ayrı tabak koyuyorum sadece
0 oy
(417 puan) tarafından
Evet var öyle bir hadis. Artı günahtır ayıptır zaten. Sofradan insan kaldırılmaz. İş buyrulmaz sofradakine. 
0 oy
tarafından

Babamla abimin defteri kabardı desene:D:D

(24 puan) tarafından
Benim babamda yoktu bu problem babam kendisi alırdı ama kaynanamgilde aşırı bu problem
0 oy
(9,234 puan) tarafından
Kişi işi ke di yapabiliyorsa baskasından istememeli....

Peygamber efendimizin bir sözü var buna benzer. Tam hatırlayamadım şimdi ama anafikir buydu 
(24 puan) tarafından
Varmış canım hadis bu konu ile ilgili
(9,234 puan) tarafından
Ewet var ama tam olarak hatırlayamadım
0 oy
(1,364 puan) tarafından
Valla helali harami bilmem ama saygisizlik oldugunu bilirim. O an herkes yemek yiyor. Ayaklari mevcut ise kalkip alabilir. Ben mesela diyelim corbalar bitiyor ya herkesinki bitince kalkip koyuyorum. Tek tek onlarlami ugrascam. Ki beklenir zaten sofra adabi cok onemli ya. Mesela herkes oturmqdan baslanan yemegede sinir olurum. Olmedin acından bekle 2 dakika.
(24 puan) tarafından
Kaynanamgilde var bu problem. Birde kaynanam her yemeğe oturacağımızda ya namaz kılar yada naşka bir iş yapar herkes onu bekler sofrada 10-15 dakika
(1,364 puan) tarafından
Amann iste sevimsiz. Sadrazamin seysi sanki de bekletcek  illa
0 oy
tarafından
Duymadm eşim hep benden ister :)ona zarla zorla bı bardak çay doktururum:))☺️☺️
(24 puan) tarafından
Eşim yanındaki suyu benden ister
tarafından
Bnimkide kız
0 oy
tarafından

Eşime diyimde benden helallik alsn :)