0 oy
691 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar çatı muayenesi gerekli mi? Etrafımda gerek olmadığını hatta muayeneden sonra doğum olduğunu söyleyenler oldu. Zaten doğuma gittiğinde normal doğuma uygun mu değil mi bakacak önceden baktırıp erken doğum riskine girme diyenler oldu? Sizin fikirleriniz nedir?

15 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Etrafındaki insanlar doktor galiba 
tarafından
Hayır yakın zamanda doğum yapan insanlar
tarafından
Doktordan daha iyi bilemezler doktorum ne diyorsa onu yap derim
tarafından
Nebilim korktum bi an sormak istedim
tarafından
hepsindemi erken dogum olmus bakilinca dinleme kimseyi doktor ne diyorsa onu yap canim
-Reklam-
0 oy
(5,515 puan) tarafından
Kimseyi dinleme doktor ne derse oo 
tarafından
Bakalım 1 ay sonra falan olcak herhalde hamileliğimin başında demişti 36. 38. Haftalarda falan çatı muayenesi olacaksın diye
0 oy
tarafından
Ne alaka ya çatı muayenesi olup erken doğum yapan mi var zaten 30.haftada muayene etmiyor doktorlar genelde 38 haftayı tercih ediyorlar 
tarafından
Herhalde tam zamanını da bilmiyorum ama doktorun muayenesi doğumu tetikliyormuş işte öyle dediler
0 oy
tarafından
Doğumu başlatan muayene farklı bir şey kendim yaşadım çatı muayenesi çok farklı bir şey saten çatı muayenesi 36.  Hafta bitmeden yapılmıyor zaten ondn sonra doğursan da erken doğum olmuyor
tarafından
Hiim anladım çok teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Neden doktoru değil de ETRAFINDAKILER I dinleme gereği duyuyorsun ki. Ben hamileyken ETRAFIMDAKILER bana hep şunu yapma bunu yapma dedi şimdi de kızım oldu 4. Ayı bitti ETRAFIMDAKILER yine konuşmaya başladı bu çocuğa yemek ver şunu ver bunu ver derslerine başladılar. 

Doğum yapan da o cani taşıyan da sensin başkasının ne dediğimden çok doktoru dinlemelisin bence 
tarafından
Dinlemiyorum ki şuan ortadayım yani söylenenleri araştırıyorum doğum nasip işi tabi doktora da bağlı büyük ihtimal muayene olurum ilk tecrübesizim doktoruma da güveniyorum dinlerim
0 oy
tarafından
tabi gerekli olduğunu düşünüyorum komşumuzun gelini nede olsa bebek iyi diye son aylarında kontrole gitmemiş bebek dönmediği için bilmiyorlarmış sancıları iyice siklasinca hastaneye gitmişler başta normal doğum diye hemen muayene almışlar bakmışlar ki bebeğin önce poposu geliyo hemen sezeryan almışlar yani önceden gidip muayene olsaydı o zorlukları acıları belki hiç çekmeyecekti doktor direk sezeryan günü verecekti çoğu kimse çatı muayenesini abartıp korkutuyor halbuki istediği kadr gitmesinler doğum olduğu gün zaten yapıyorlar mecburi 
tarafından
Hiim işte herhalde böyle doğuma gittiğinde zatem görüyorlar önceden gitmene gerek yok gibi düşünüyorlar
tarafından
basimdan iki doğum geçti canım açıkçası ilk acemiligime geldi korktum ikinci de gitmedim halbuki sorsan ikinci dogumum daha zor oldu kimseye kulak asma söyle düşün allah korusun kanseri erken teşhis için neden bu kadr farkındalık yaratıyorlar?? ne kadr erken o kadr iyi ona göre adım atılır daha az acı çeker daha çabuk atlatır diye dimi bide şöyle düşün sen gidip bu muayeneyi olunca herhangi bi sıkıntı oluşacak durum varmı yokmu bilecekler ona göre önlem alacaklar
0 oy
(225 puan) tarafından
O kadar çatı muanesi oldum ama erken de doğmadı bebeğim yani gerekli ki yapıyorlar 
tarafından
Anladım neden öyle söylüyorlar acaba bilmiyorum ki -_-
(225 puan) tarafından
Bilemeyeceğim söyleyen neden öyle diyor
0 oy
(341 puan) tarafından
Hic alakasi yok 38 de cati muayinesi oldun 40+3 suni sanciyla dogumum oldu hala gelmeye niyeti yoktu yani
tarafından
Hiim anladım teşekkür ederim
0 oy
(2,557 puan) tarafından
Durduk yere cati yapilmaz zaten agrin olur suyun nisanin gelir haftan gecer oyle bakılır
tarafından
Doktor çatı muayenesi için randevu günü belirliyor diye biliyorum ama 36 dan sonra falan herrhalde
(2,557 puan) tarafından
Ben 35 de doğurdum hiç bilmiyorum :/
0 oy
(1,083 puan) tarafından
Ben yaptirmayi dusunuyorum.. her ihtimale karşı 
tarafından
Anladım allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin
(1,083 puan) tarafından
Amin hepimizin insallah
0 oy
tarafından
Öyle saçmalik mi.olur çati muayenesine gerek yok diyenler rahmin musait mi degil mi ne biliyorlarmis
tarafından
Bilmiyorum işte öyle diyorlar zaten doğuma gittiğinde müsait değilse sezeryana alıyorlar önceden kendini karıştırma falan diyorlar
0 oy
tarafından
Çok doğru valla 38 de muayene olmak lazm aslnda bnmm sürekli nst de sancı çıkardı Dr alttan bakardı en son 35+6 Dr gttm yine sancı çıktı alttan baktı Dr açılma yoktu bnde eve geldim bir saat sürmedi suyum geldi zaten bebek asagda eee Dr da baya eşeledi sanki ne ariyosa suyumu deşti eminim yani sürekli de bakıyodu bn o yüzden tavsiye etmiyorum baktırmayi 38 den önce
tarafından
Anladım 38 den önce olunmamalı bencede bilmiyorum benim doktorum ne zaman edecek durumlar neyi gösterecek
tarafından
Sorun olmadığı sürece 38 de olunmalı
0 oy
tarafından
Çatı muayenesi ile keşke öyle kolaycacik doğum olsa ") ben önceden muayene olup ona göre doğumun planlanmasindan yanayım hem bedenen hemde psikolojik olarak doğuma hazır olmak çok önemli normal doğum diye gidip omca ağrı sancıyı çekip bide pat diye vücudunun uygun olmadığını anlayıp kendini birden ameliyathane de bulmak insani şoka uğratıyor bence nasıl bir doğum olacağını önceden planlamak daha doğru 
0 oy
(127 puan) tarafından
Canim gerekli. Hatta cok gerekli. Zaten 37.haftada yapiyolar bende yaptrdm hicde dogumum baslamadi 39+2 de dogurdm 
0 oy
(2,559 puan) tarafından
Cnm devlet hastaneleri bakmıyor ama özel 38 de bakıyor normal doğuma el verisli mi diye muhakak olman lazım okadar acı bir şey değil cnm iki parmakla olan bir muayne 3  4 sanya suruyor

İlgili sorular

+2 oy
22 cevap 385 göst.
2 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Mervela (7,472 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 118 göst.
0 oy
9 cevap 223 göst.
13 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Hazall (94 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 59 göst.
7 Ocak 2025 Diğer kategorisinde SL (1,226 puan) tarafından soruldu