0 oy
186 göst.
Diğer kategorisinde (3 puan) tarafından
Salamlaleykum hanımlar. 25 gün sonra 2-ci kez anne olucam. 19 aylık 1 kızım var. Emzirmeyi birakmadim. Sadece uyurken istiyor. Şimdi 1 oğlum olucak. Eşimle kendim bakiyorum. Annemler pek yardim etmez, bu yüzden kendime kolaylik olucak şeyler yapmak istiyorum. Kızımda lohusaligim çok kötü geçti. Üstelik yemek filan yetisemiyordum, çok az uyuyan bebekti. Şimdi aynı şeyleri yasamak istemiyorum. Elhamdulillah eşim her işte yardım ediyor ama o da yeni ameliyat olundu, ağır kaldiramaz. 10 kilo kızımı kendim tasiyorum altini yikamaya filan. Sizce neler yapa bilirim ki, bu dönemi hüzurlu ve ağız tadiyla gecireyim? Kızımın tepkisini filan da bilmiyorum, şimdi anlattigimda seviniyor. Fizik olarak kendim çok zorlandim, doğum sonrası da biliyorum ki bir dönem olucak, diger konularda bari rahat etsem diyorum ... şimdiden teşekkür ederim 

5 Cevaplar

0 oy
(1,685 puan) tarafından
Aklıma ilk şey geldi eğer gücün varsa şimdiden buzluğa yemeklik bir şeyler at cnm yardımcın yoksa çok işine yarar Allah yardımcın olsun atlatırsın merak etme :)
-Reklam-
0 oy
(3,446 puan) tarafından
Öncelikle inşallah normal ve kolay bir doğum olur.

Dolabını buzlugu doldurmanı öneririm madem pek kimse yardımcı olmuyor.

Kullanmadığın odaları temizle ve kilitle sen bebekle ugrasacakken diğer bebenin evi talan etmesi olağan çünkü. 
0 oy
(217 puan) tarafından

Hayırlısı olsun canım ama arayı keske bıraz daha tutsaydınız 19 aylık cok kucukmus daha, 2 ys sendromu var bır tık zor geçer, ama ogluşlar kucukken daha uysal oluyorlar :) Allah yardımcın olsun

0 oy
(5,844 puan) tarafından
İlk çocuğumdu ama buzluk hayatımı kurtardı ıspanak bile haşlayıp 7 8 poşet atmıştı annem. Şuan 2 poşet var hala biber kızart domates doğra biber doğra at hatta buzluktaki eti pişirip öyle tekrar dondur o bile kolaylık oluyor.. Çoğunu öyle yaptım ilk ay annemle kayınvalidem hiç buzluğa dokunmadı ben şuan 3. Aydayım hala buzluğumda hazır yiyecek 6 7 yemeklik var :) 
(1,308 puan) tarafından
Cnm ben düdüklü kullanmıyorum. Etli yemek yapınca eti pişirmek çok zor oluyor. Yani zaman alıyor. Eti aldığımızda tamamını pişirip, buzluğa atsak ve her yemekte kullansak olur mu?
(5,844 puan) tarafından
Valla hamileliğin son ayında annem öyle yaptı eşime 2 kilo et aldırdı hepsini pişirdi azar azar poşetledi buzluğa attı suyunuda ayrı attı çorba yaparım onunla diye çıkardım çıkardım kullandım mis gibi
(5,844 puan) tarafından
Kullanılıyo her yemekte
(1,308 puan) tarafından
Artık bende öyle yapıcam. Her yemeğimin yapılış süresi çok uzuyor. En azından biraz da olsa pişirerek atayım. 1 kere ocak uzun yansın :)
(5,844 puan) tarafından
Bencede öyle yap :) çabucak pişiyor yemek.. Valla bizim buralarda kavurma şişelerler kışlık menemenlik gibi 2 şişe ondanda vardı :) 2 aydır ben bunları yedim hep yeni yeni çiğ et çıkarıp Pişiriyorum :)
0 oy
tarafından
Dogurucan ama aynı zamanda nasıl emziriyorsun ,yanlış anlama bilmedigimdem soruyorum
(3 puan) tarafından
Kızım sadece günde 1 defa aksam 9-da uyurken emiyor, bazen olmasan uykuya daldigi oldu. Bu yüzden kesmedim, boş meme verip uyuturum diye )) yardımcı lazım kesmek için, eşim daha yeni iyilesiyor, şükür o yardım ettikce kızım daha rahatladi.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 91 göst.
4 Mart 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Ececomez61 (196 puan) tarafından soruldu
0 oy
27 cevap 1,360 göst.
0 oy
7 cevap 176 göst.
4 Mayıs 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 275 göst.
22 Mart 2021 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu

379,946 soru

11,374,025 cevap

34,856 kullanıcı

...