0 oy
1,625 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Tadımları bitirdik sayılır bazı yerlerde 6 aydan verilir yazıyor bazı yerlerde 8 aydan

Ben vermek istiyorum çokta severim mangoyu ama siz bu ayda verdiniz mi ?

11 Cevaplar

+1 oy
(25,198 puan) tarafından
32 yaşımdayım ben yemedim :D 
(20,830 puan) tarafından
Yemin ediyorum aynısını yazmaya girmiştik yorumuna gördüm:))
(25,198 puan) tarafından
Ahaha:D
tarafından
Merak etmediğin için mi canım yemedin bence yemelisin çok güzel :)
(25,198 puan) tarafından
Yani evet aklıma gelmedi hiç almak:)
tarafından
Çok güzel bence allll :)
-Reklam-
+1 oy
(3,177 puan) tarafından
Bizim doktorumuz mango gibi tropikal meyveleri olabildiğince geç ver alerjik riski yüksek demişti. 
(3,365 puan) tarafından
Mantıklı
tarafından
Bende bir sorayım en iyisi.
0 oy
tarafından

Hiç mi veren yok :ermm:

(1,992 puan) tarafından
verilir canım 3 gün kuralı ile dene alerjisi varmı diye
tarafından
Kızıma gaita testi yapılmıştı negatif çıktı yani alerjik durumu yok şuan doktorumun söylediğine göre. Ama bu meyve hakkında danışmadım hiç.
0 oy
(393 puan) tarafından
Doktorunuza danışın, muhtemelen vatsaptan sorsanız hemen döner size
tarafından
Evet en garanti öyle yapmak sanırım.
0 oy
(1,571 puan) tarafından
Mangoyu daha biz yiyemedik bu yaşımizda kaldi ki usagimiz :)
tarafından
Denemeye değer bence :)
0 oy
tarafından
tropikal meyver cok alerjik. ben kızıma ananas vermistim 8 9 aylikken dili sisti cok kotu oldu.
tarafından
Ananas vermeyi düşünmedim henüz.
Ama mango ve avokado düşünüyorum. Doktoruma danışmak en iyisi. Geçmiş olsun canım
tarafından
avakodayu verioruz ya onda bir sorun yok. ama manga ve ananasa daha bu kizimda gecmedin
tarafından
Bende 7 ayın dolmasını beklerim teşekkür ederim:)
0 oy
tarafından
Avakado ve mango bebekler için alerji oranı yüksek meyveler canım. Tropikal meyveleri 1 yaş altında pek önermiyorlar canım. 
tarafından
Bebek tarifleri olan uygulamaların çoğu 6+ itibaren verilir diyor ikisi içinde. En iyisi doktora sormak
tarafından
Kesinlikle canım. Sonuçta çocuk takipli orada. Bir durum olduğunda da ilk müdaheleyi o yapıcak canım.
tarafından
Evet canım doğru söylüyorsun bakalım doktorumuz ne diyecek.
0 oy
(161 puan) tarafından
Ben verdim sevmişti 
tarafından
Bende vereceğim bir kaç hafta sonra. Kaçıncı ayda verdiniz
(161 puan) tarafından
6 aydan sonra vermeye başladım
0 oy
(3,486 puan) tarafından
Hiç sevmem. Bence verme ne gerek var. Buarada ne ara tadımları bitirdin? Neler tattırdın sırasıyla yazar mısın zahmet olmazsa. Ben de bayramda başlayacağım da. 
tarafından
7 ayın içindeyiz şuan canım dolmadı ama 7 ay doktorum 5.5 aylık başlayabilirsin demişti.
Ev yoğurdu ile başladım 3 gün kuralına pek uymadim alerji testi yapılmıştı negatif çıkmıştı ben genelde 2 gün verdim biseyi mesela yoğurdu 2 gün verdim ilk gün 1 tatlı kaşığı kadar ikinci gün 1 yemek kaşığı kadar verdim herşeyi. 30 cc lik su biberonu var 4. aydan itibaren içme suyunu kaynatıp ılıtıp veriyorum ne kadar içerse artık biberonu pek tutmuyor doğduğundan beri o yüzden alıştırmaya çalışıyorum.

Yoğurttan sonra balkabağı verdim 2 gün. Sonra patates verdim sonra yeşil kabak onu pek sevmedi ama balkabağı ve patatesi pek sevdi. Havuç verdim. Muz verdim elma verdim en son elma verdim ilk sebzeler ile başladım. Doktorum ev yoğurdu ve yumurta sarısı ile başlayabilirsin demişti ama yumurta sarısını 7 ayı dolunca vermeyi düşünüyorum. Mango çok vitaminli bir tropikal meyve avokado da aynı şekilde avokadoyu sevmem ama mangoyu seviyorum ikisini de vermeyi düşünüyorum. Mango demir ihtiyacı A vitamini ve soğuk algınlığına karşı çok iyi bir kalkan. Ben vermeyi düşünüyorum. Avokado da kalsiyum açısından çok faydalı. Bu ikisi kaldı işte vereceğim
(3,486 puan) tarafından
Teşekkür ederim ya uzun uzun yazmışsın. Benimki 5.5 aylık, su veriyorum ne zamandır, bayramdan sonra bi ucundan başlarım artık. Ben de avokado çok seviyorum, ama yaşını beklerim herhalde vermek için. Afiyet şifa olsun bebeğine, teşekkür ediyorum tekrar.
tarafından
Bişey değil canım. Başla sende yavaş yavaş zaten az az veriyoruz. İnşallah şifa olur yavrulara ☺️
0 oy
tarafından
Hiç yedirmedim canım
tarafından
Anladım canım
0 oy
(16,380 puan) tarafından
Ben 8 aylikken verdim. 6 ay çok erken bence. Alerjik olmasa bile midesine iyi gelmeyebilir. 
tarafından
7 ayı bitince verebilirim öyleyse zaten az bişey vereceğim

İlgili sorular

+2 oy
1 cevap 58 göst.
11 Mart 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde zeyneb34 (775 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 37 göst.
26 Mart 2025 Diğer kategorisinde Gurmeanne (748 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 153 göst.
6 Şubat 2023 Diğer kategorisinde ElvinHelin (328 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 158 göst.
23 Nisan 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Ht (2,507 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,446,395 soru

23,760,108 cevap