Merhaba Yosi, henuz 1 yasinda falandi lazimlik aldim koydum banyoya. Her gordugunde buraya yaparsan rahat edersin diye konusuyordum. Orali bile olmadi, ama ben yine de gozunun onunde dursun istedim. 2 yaş oldu tık yok. Klozetin kapagini degistirdik ikili sekildeydi hem kucuk hem buyuk. Bak buyudun artik buyukler tuvalaeti buraya yapiyor diyordum. Hayir istemiyorum diyor cocuk. Bu arada biz uzak sehirdeydik devamli da uzak yola gittigimiz icin ne kadar kendi aracimizla gitsek de sikinti olur diye ee zaten hazir da degil iste anlatiyorum istemiyo cocuk ustune dusmedim. 2.5 yaş falan olduk, ozaman teyzeleri geldi birtanesi takık cok fazla duskundu, o tuvalete gidince ben buraya yapicam dedi tuvalete yapti, teyze gitti bez istedi. Anlattik olmadi yine ustelemedim, taktik bezi. 3 yaştı yanilmiyorsam istemiyorum artik dedi ve o gün son oldu. Ne gece bagladik ne gunduz. Tavsiye sormussun, bez alabiliyorsan bu sorun degilse birak beze yapsin. Kimin ne dedigine takilma. Bunun yaşi yok. Cocuk hazirsa oluyor bazi seyler. Hadi kendin altina bez tak. Aliskin olmadigin bir durum degil mi, yadirgarsin. Korkmamasi kendi istemesi devamlilik icin cok önemli bence. Ona keza emzik olayini da ya cocuk ona bagimli, seviyor ve onsuz yapamiyor. Biz sevdigimiz bagimli oldugumuz seyden vazgecebiliyormuyuz? Onuda biraktim akişina, kendi istedigi zaman birakti. Gece uyurken istedi, boşver onu ya kocaman cocuk oldun boyle daha guzel dedik tamam dedi birdaha da istemedi. Ama bunlari kucukken yapsaydim hem onu üzecektim, hem kendim yipranacaktim. Akisina birak. Rahat ol. Hersey olacak.