+1 oy
413 göst.
Diğer kategorisinde (497 puan) tarafından
Kızlar koye taşındık birlik oturuyoruz koyun filan aldık inşallah kendimize ev yapmayı düşünüyorum koyunlar kuzuldı kaynanam ve kayinpederim sağalım kendi üstümüzü yogurdumuzu peynirimizi yapalım diyorlar ama kaynanam ameliyat oldu gogusten ve sağ  koltuk altından kolum tutmuyor ben sagamam diyor kayinpederim de bugün yengeme söylesek o sagsa dedi kaynanam da o sana süt vermez kendine sagar dedi kardeşini cagir dedi kardeşi de merkezde oturuyor çocukları filan var gelemez ben sağsam iyi olur ama bilmiyorum öğrenip sagmali miyim sizce kaynanam aşırı aksi Bi insan ama kayinpederimi çok seviyorum oda beni çok seviyor 1 dediğimi 2 etmez asla siz olsanız ne yapardınız 

22 Cevaplar

+1 oy
(51,343 puan) tarafından
yapabiliyosan yap dene canim surekli birilerine minnet edemezsiniz kayinvaliden iyilesince oda sagar günlük sagilmiyo mu bilmiyorum her gun hergun birisine gel koyunu sag diyemezsiniz 
(497 puan) tarafından
Hergun ama hergun sagmayiz herhalde ama yinede bqskasi çağrılmaz ya
(51,343 puan) tarafından
ee sagilmazsa sismez mi koyunlarin memeleri inan bilmiyorum kendinize olmasada sagip satarsiniz
(497 puan) tarafından
Kuzular emiyor ya
-Reklam-
0 oy
(6,014 puan) tarafından
Kendine guveniyorsan yap canim 
(497 puan) tarafından
Yapabilirim öğrenirim ama bilmiyorum ya
0 oy
tarafından
Eğer kendi ailemşz için bir şeyler yapmak amacıyla aldıysanız tabii ki de sağ canım aileni başkalarıyla yüzgöz ettirme bence
(497 puan) tarafından
Tabi sırf bizim için geldik evimiz olsun yerimiz yurdumuz olsun diye
0 oy
(966 puan) tarafından
Kaç koyun cnm? köy yaşamı zor olur ama iyi olur bir yandan kendi peyniri yaparsın ama bu işler sana kalır ,alısırlar zamanla sana iş yaptırmaya.
(497 puan) tarafından
Yok öyle insan değil kayinpederim asla yaptırmaz ben demeden kaynanam zaten diyemez 85 tane koyunumuz var ama sadece kendi yiyeceğimizi alalım diyoruz
(966 puan) tarafından
Onun yarısı dişi olsa nasıl sagacaksin.bilen biri yapsa daha iyi sanki.
(497 puan) tarafından
Canim hepsini değil ya sadece kendimize yetecek kadar ypgurtluk peynirlik yani
0 oy
(3,038 puan) tarafından
En fazla bir hafta acemilik cekersin hem sagim makineleri var suan mesela gundemde bu konu varken sagim makinesinin alinmasi gunfeme gelir
(497 puan) tarafından
Ya yaparım elim yatkın ama bilmiyorum nasıl olur
(3,038 puan) tarafından
Sagim makinesi bence hem zamandan tasarruf olur bence onu dusun cocuk ev derken bir yerden sonra sana da zor olur
(497 puan) tarafından
Sanmıyorum alacaklarını çünkü 1 2 koyun anca sagılır
(3,038 puan) tarafından
Onu semde sagarsin bosver o zaman
0 oy
(411 puan) tarafından
O süt sizin eve girecekse tabiki sağ o koyun yoğurdu sütü nasıl lezzetli bişey anlatamam çok severim cokda sağlıklı 
(497 puan) tarafından
Tabi kendimize yapicaz
0 oy
(3,163 puan) tarafından
Canım şuan pahalılık var. Herşeyde

Ben senim yerinde olsam kesinlikle öğrenip yapardım. Hem aile ekonomisine destek hem de çocukların doğal beslenecek eskilerimizde oldugu gibi. Zaten bu açamla almışsınız. Kaynanan bir yere kadar yapar, öğrendiğin yanına kar kalır
(497 puan) tarafından
Dpgru diyosun
0 oy
(5,233 puan) tarafından
Ben olsam sagardim çok bir iş yükün yoksa tabi 
(497 puan) tarafından
Sabahtan akşama kadar oturuyoruz Bi yemek bide temizlik
(5,233 puan) tarafından
Öğren sağ ozmn cnm iyi olur
0 oy
tarafından
Canım sen bilirsin ben olsam yaparım. Benim kaynanam sağıyor sağmasa ben öğrenirdim çünkü  hem ne yediğin belli oluyor temiz oluyor hemde masrafın azalmış oluyor 
(497 puan) tarafından
Doğru diyosun benim de kaynanam sağlam olsa sagar da işte yeni ameliyat oldu
tarafından
Olabilir canım çok gecmis olsun
0 oy
tarafından

Bir dene sağabilirsin belli 

0 oy
(265 puan) tarafından
Hayatının hatasını yapmışsın köye taşınarak ne iş bitiyor ne güç ne gecen belli ne gündüzün neden makina almiyosunuz sağmak icin bence alıştırma derim sonra sen yorulursun koyde yasayan biri olaraktan bunu söylüyorum
(497 puan) tarafından
1 senedir koydeyiz canım şehirdeki evimizde gibiyiz dışarı işleriyle işimiz yok neden makina almıyoruz dediğim gibi sadece yogurtluk ve peynirli süt alcaz ona gerek yok
(265 puan) tarafından
Haa bende yeni taşındıniz sandim canım o yüzden bizimde tarla tapan var zorluğu cok maalesef ki
(497 puan) tarafından
Yok canim bizim o işlerle işimiz yok sadece kendi sutumuzu allaim yoğurt yaparız bana bile demedi kayinpederim yani ben kendim.diyorum sagıyım diye
0 oy
tarafından
Ben sağmam eger yaparsam hep benden isteyecekler en iyisi yapmamak 
(497 puan) tarafından
Off napsam bilmiyorum ya
tarafından
İyici bir düsün bacım ben önüme gelene tmm dedim ne mi oldu hep ezilen ben oldum artik öyle yapmiyorum herkes yerini biliyor simdi sağarsan durmadan isteyecekler cocuklarin durmayacak eşini aksatacaksın bakımın ev işi cocuk işi hepsi bir birine girer ben sana diyeyim köy işi zor baci teyzem sabahin köründe kalkiyor aksama kadar pelt oluyor peyniriymiş yogurduymus birde bu var eger yaparsan birileri senden isteyecek olan sana olacak kendini seviyorsan el sürme
(497 puan) tarafından
Günde 1 saatimi almaz diye düşünüyorum ben sagarim kaynanam yapar yoğurdu peyniri bilmem ben zaten katkım olur eve diyen düşünüyorum ama kararsızım hı yandan da
tarafından
Senin kararin bacim eger yapabiliyorsan yaparsin ama bi işe baslarsan devaminida getirmen gerekiyor kolay gele simdiden.bacim benim teyzemde kendine yeteni yapiyordu kocasi bakti esi yapabiliyor baya inek aldi teyzem bu sefer yapip millete satti kendilerine öyle kazanc yaptilar hayirli sahurlar;))
0 oy
(6,680 puan) tarafından
Beraber bı yola girmisisnz dene bence
0 oy
(9,238 puan) tarafından
Ben cok denedim ama beceremedim .eşimin aılesıde sayı fazlalıgından zorlanıp malına aldılar onlarda alsın
0 oy
tarafından
Canım yap ama öyle yap ki iş senin üzerine oturmasın.
0 oy
tarafından
Sagmazdim galiba. Köyde oturan bütün arkadaslarim köyden gitti bazıları okuyarak bazıları evlenerek,ben ilk kez sonradan köye yerlesen birini duyuyorum. Hepsi sikayetciydi aşı da işi de bitmez diye. Görevin olur sonra yapmasan sen suçlu olursun. İhtiyacınız yoksa boşver.
0 oy
tarafından
Bende yillar önce kaynanam hasta diye 6 ay köye gittim baktım o zaman onlarında 85 koyunu vardı öğrendim sagdim hem zevkli hem mis gibi yoğurdu var yap bence hem sen Kendine gelecek yapmak için girmişsin yapmalısınız bence 
0 oy
tarafından
Eğer köyde yaşamayı göze aldıysan yapman lazım canım annanemde aynı ameliyatı oldu biraz inek sagmayi bıçak tutamadi bir süre 
0 oy
tarafından
Kendime sagiyorum sonuçta el aleme değil
0 oy
(1,331 puan) tarafından
Temelli köyde kalacaksınız öğrenmelisin tabi. Öğrenince de kaynanan sürekli seni gönderede bilir. Ama eninde sonunda sagacaksin yani bence. 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 301 göst.
30 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Sumeyyeali (1,348 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 358 göst.
23 Şubat 2022 Diğer kategorisinde -anne- (13,584 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 426 göst.
10 Kasım 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 141 göst.