0 oy
1,464 göst.
Aile kategorisinde (202 puan) tarafından
Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar. Benim sorunum şudur ki eşimin annesi her gece eşimi sahura kalkması için arıyor. Davulcu tam yatak odamızın önünden geçiyor yetmezmiş gibi 2 tane alarmımız var. Ve ben bebekten dolayı oruç tutmuyorum. Genelde kalkıp eşime sahur kahvaltısı hazırlarım tek başına sahur yapmasın diye. Ama bazen de uyuyorum o kendi hazırlıyor yani topu topu 2 kere falan böyle olmuştur. Benim kızdığım nokta şu. Zaten davulcu ve alarm yetmezmiş gibi bir de annesi eşimin yüksek sesli telefonunu arıyor gecenin köründe Isparta saatine göre sahur yapmamızı bekliyor. Yani belki niyeti iyi ama  bu adam artık evli. Bir karısı bir evi var. Memleketi ayrı. Ve eşiyle ilk ramazan ayı. Aramasını istemiyorum. Gündüz istediği kadar arasın konuşsunlar. Ama akşam 10 sabah 10 arası ben ne kendi ailem ne onun ailesi tarafından rahatsız edilmek istemiyorum. Günlerdir söylüyorum annene söyle aramasın gece diye. Ama söylemiyor. Artık yarın da söylemez ve yarın gece de ararsa ben açıp ağzıma geleni söyleyeceğim. Ya da belki davulcuya yollayacağım parayı ona gönderirim belli olmaz. Çünkü bu işe dur demezsem her ramazan aynı şey olur ve bu evin hanımı benim bu evde benim borum öter onun değil. Bunun için ipleri en baştan elde tutmakta yarar var. Sonuçta iki kişi evlenip yuvadan uçunca önceki ailesi aile olmuyor artık. Akraba oluyor. Eşim de bu ana kuzuluğunu bırakmazsa sorun çıkacak farkında değil. Çok değerli tavsiye ve görüşlerinizi bekliyorum. 

82 Cevaplar

+21 oy
(2,119 puan) tarafından
Ne demek "oğlu artık oğlu değil akrabası" 

İyi misin sen ya? Evlendi diye evlatlıktan düşüyor mu?

O bir anne, akraba değil. Evlendikten sonra köşeye atılacak bir insan değil. 

Rabbim senin gibi, senin zihniyetinde insanlarla karşılaştırmasın oğlumu :)))
(2,119 puan) tarafından
Doktorların "kendi haline bırakın" dediği kişi bu olmalı.
tarafından
Kizzz cokk alemsin :))) güldüm :))
(3,895 puan) tarafından
Dilekcigim anneliği öğrenince bu yazdıklarına çok guleceksin zaten şimdi anne gibi degilim diyorsun bebegimle arkadaş olurum diyorlar öyle olmuyor bebegin büyüse de gözünde bebek gibi kaliyor eşin de bir zamanlar bebekti annesi binbir çileyle onu büyüttü böyle küçük bir olayı buyutmemelisin benimde kayinvalidemler ilk yil hep aradi gece de arar 5 yillik evliyim ramazan ya da normal zaman farketmez annesi ne zaman arasa eşim koşar koşsunda annesidir benim hiç gözüme batmadi yani batmasi saçma olur.
(202 puan) tarafından
Kibirli değilim doğru bildiğimi söylüyorum.
(202 puan) tarafından
Belki dediğiniz gibidir ama bunun için anne oğul arasında aşk gibi bir bağ olmalı. 6 aylık hamileyim ve böyle hissetmiyorum
-Reklam-
+8 oy
(2,692 puan) tarafından

Ay ne kadar abartmışsın... 

Biz de sahura kalkınca ya mesajla ya aramayla haberleşiriz kimse uykuda kalmasın diye. Eşime ulaşamayınca beni arıyor diye sinir olmuşsun. Biz de öyle yaparız. Sessize alsa da çözüm değil ulaşamayınca uykuda kaldınız sanarlar. Altı üstü bir ay var sahur. İdare edebilirsin. Normal zamanda da gecenin üçünde aramıyordur diye düşünüyorum.

Evlenince ailelikten çıkıp akraba oluyorsun, mantığını bu yaşıma geldim ilk kez duyuyorum ve asslaaaa katılmıyorum. Akraba dediğim insanlarla, canım ciğerim anam babam kardeşlerimi asla aynı kefeye koyamam. Güzel Türkçemizde bile çekirdek aile, geniş aile diye tanımları var bunların. Ailem değil demek çok acımasızca geldi bana.

Bu hamilelik hormonlarının arkasına fazla mı sığınıyoruz acaba :ermm:

tarafından
Artım yok alkışlıyorum en mantıklı cümle hamilelik arkasına sığınmak bence arkadaş eşinin ailesiyle aradaki bağı koparmak istiyor sanırım geniş aile demek bu kadar zor olmamalı kiii akraba geniş aileden bir tık uzak bile ayy yeminle kırk yıl düşünsem aklıma gelmez eşim bir günlüğüne köye gitti anneme sahur yapmiyxam dedim annem bana kızdı hayır kalk ye sahursuz olmaz diye o gece geç kalktım annem öyle dedim diye üst üste arıyor beni kalkiym diye kocamın aileside arasa beni düşünüyor derim
(6,047 puan) tarafından
Ay valla hem abartmış hem saçmalamış. Ne demek artık akrabalar. Yuh valla kendi anasına babasına diyemez siz benim artık sadece akrabamsiniz. Tamamen eşiyle ailenin arasını açmaya çalışıyor gibi hissettim.
+6 oy
tarafından
Senin de artık bir annen baban olmadığına göre (evlendin çünkü) başın sıkıştığında sakın onları arama hayatta yalnız olmayı sen seçtin çünkü. İnsanlar evlenince evlatlıktan reddedilmezler. Aşırı derecede herkesi yönetme psikolojisinde ve herkesi kendi kalıplarına uydurmaya çalışan birisin sen. Hatırlıyorum cinsiyet soran kişilere de vermiş veriştirmiştin. Bu kafayla çoooook yalnız, mutsuz biri olacaksın. Çünkü kimse ömür boyu bu tavırlara katlanmaz.
(202 puan) tarafından
Valla bu dünyada kendimden başka kimseye ihtiyaç duymuyorum. 17 yaşımda ayrıldım evden kendi ayaklarım üstünde durdum eğitim aldım çalıştım. Kendi kazandıklarımla aile kurdum gidip bazı hanımlar gibi baba parasıyla bir yerlere gelmedim ben. Kimseye de sırtımı dayamadım.  Bir karı koca eve girip kapısını kapatınca anası babası herkes dışarıda kalır. Aile dediğin kavram geniş aile olursa bu da iç işlerine karışmayı gösteriyor  en azından benim için. Ama bir akraba bir ailenin iç işlerine karışamaz. Tabi herkesin yaşantısı farklıdır. Saygı duyarım. Ama kendi yaşantımda şunu gördüm. Her şeyin fazlası zarar. İnsanların bile. Belki bundandır pek insan sever biri değilim. Daha çok hayvanları sevmeyi tercih ediyorum. Ya da belki uzun zaman yanlız yaşamak bana bu kalabalık vb şeylerin saçmalığını göstermiştir. Evliyim ama eşimde benimle aynı görüşte. Açık söylemek gerekirse buradan baktığında belki ben arayı bozmaya çalışıyor gibi görünsem de ailesindeki debdebeden kaçıp kilometrelerce uzak olan benim şehrime taşındı kendisi. Biraz rahat huzur versinler diye. Yetişkin olan her birey gibi kendi hayatımızı kendimiz yönetmek ve fazla ailelerle yüz göz olmak istemiyoruz. Belki biraz belgesel falan izleyen biri iseniz görmüşsünüzdür. Amerikan ailelerini. Daha özgür birbirinden uzak fakat zaman zaman bir araya gelip eğlenebilen (arkadaş gibi) aileler vardır. Ve bu kimseler çocukları yuvadan uçunca hala hakimiyeti otoriteyi ellerinde tutmazlar pek. Ama Türk aile yapısı. Evin reisi ne derse o olur. Çocuğu evlense de herşeylerine karışmayı hak görür kendisinde. Bir bizim ailelerimiz böyle değildir herhalde. Hamileliğin ve bu tip durumların beni yorup sıktığı bir gerçek ama esas sorun yeni evlendiğimiz için galiba eşimin ailesi pek buna adapte olamıyorlar. Gitmiş olması. Büyümüş olması. Baba olacak olması. Evli olması.  Benim ailem daha kolay adapte oldu çünkü uzun zamandır yalnızım uzaktayım. Ve artık biraz kapımı kapatıp huzurlu yuvamda mutlu olmak istiyorum. Ve bilgin olsun eşim bana katlanmıyor, benimle yaşamak istediği için yanımda. Erkekler huzur veren nefes aldıran kadınları tercih eder. Tamam kabul bazen birçok şeyle meşgul olduğu için beni dinlemediği zamanlar olmuyor değil. Her insan kadar oluyordur. Ama genel olarak yanımda mutlu ve huzurlu. Çünkü bazı kadınlar kadar eşini sıkan bunaltan biri değilimdir. Eğlenmeyi eğlendirmeyi iyi bilirim. Beraberken hala ilk günlerimizde gibi gülüp çocuklaşabiliyoruz. Maddi açıdan da asla senin paran benim param demem demedim de. Ne kazanırsam koyarım ortaya. Altına gri eşofmanını çekip sabahtan akşama elinde kumanda kanal kanal gezen kadınlarla karıştırmayın beni. Asıl erkeklerin katlanmak zorunda oldukları kimseler onlardır. Kimse omzuna yük olan birini istemez bence istiyorsa da semer vuran çok olur zaten.
tarafından
Öncelikle sana şunu söyleyeyim yurtdışında yaşayan ve birçok milletten tanıdığı olan biri olarak, aile bağlarına bizim kadar düşkün olmayabilirler ama onlar da Noel, Paskalya gibi dini bayramlarında ailece olan, birbirlerini ziyaret eden, çocuklarını buna göre yetiştiren yapıdalar. Hayatları belgesel, dizi ve filmlerdeki gibi değil. Diğer konuya gelirsek okumuş, master yapmış, bekarlığında evini  arabasını almış, evlendiğinden beri şükür maddi sıkıntı yaşamamış, çalışma hayatından kopmamış biri olarak aile demek maddiyat demek değildir. Yazının büyük kısmında maddiyattan bahsetmişsin ama insanın her zaman manevi desteğe ihtiyacı vardır hayatta. Aile de bunun en büyük kaynağıdır. Katlanma konusuna gelince, gri eşofmanıyla evde oturan kadınlara da katlandıklarını sanmıyorum. Sanırım bunda da maddi açıdan değerlendirdin ama insana karakter veya davranışları nedeniyle katlanmaktan bahsediyorum ben. toplamda yazılarına bakarsak özeti şu, ben kendim ayaklarım üzerinde duruyorum kimseye ihtiyacım yok dolayısıyla herkes benim istediğim gibi davranmalı, internet parası veriyorum dolayısıyla kimse benim istemediğimi paylaşmamalı, evde oturmuyorum çalışıyorum evde gri eşofmanımla oturmuyorum bu nedenle bana katlanmıyor eşim, yük değilim vs vs. herşeyi maddiyata bağlıyorsun. Hayatın tek gerçeği maddiyat değil ama bunu unutma. İnsan sevmiyor olabilirsin saygı duyarım ama sen sevmiyorsun diye herkesten karakter değiştirmesini bekleyemezsin. Ayrıca bu tavırlarla herşeyi ben bilir yönetirim, benim isteklerim,ben ben ben demeye devam ettiğin sürece bir 5 yıl sonra görüşebilmeyi tercih ederim seninle. Emin ol durum farklı olacaktır. Allah kolaylık versin.
+5 oy
tarafından
Aaa öyle düşünme ama benim babam çoğu kez arar beni hicte rahatsiz olmayiz iyi niyetle çocuğunu düşünüyor arıyor
(202 puan) tarafından
Ya belki haklısın. Ama ben oruç değilim hamileyim. Ve bizim sahur onlara göre daha geç oluyor. Erkenden arıyor. Yatak odamızın önünden geçiyor davulcu. Uyanıyoruz zaten sadece birkaç kere uyuyayım bu gece eşim halleder sahuru dedim. Davula alarma vs uyanmadım. Ama eşimin telefonu bir başladı şarkı söylemeye yerimden sıçradım yazık değil mi ya. Senin torunun var benim içimde. Gelişmesi lazım onun yüzünden uyumuyorum bak bu gece. Sinir tuttu ya. Yani benim oruçlu olmadığımı biliyor inatla arıyor. Böyle başlarsa böyle gider. Bu evin içinde olan yanlız bizi ilgilendirir. Davulcuya kızıyorum alarm var niye geçiyor ki diye şimdi bir de bu çıktı.
tarafından
Eşinde sessize alsın madem vallaha büyüklere de cok üzülüyorum ne yapsalar yaranamazlar.acik açık nasıl desin adam anne arama diye. düşündüm babama asla diyemem arama diye hatta acar duasini  alip kapatırım yaa bilemedim şimdi
(2,692 puan) tarafından
O bir anne0011, üstteki yorumundan çok alttakini alkışlıyorum :) böyle insanların hala olduğunu bilmek ne güzel :)
tarafından
Saol canım öyle ama değer veriyor ki arıyor rahatsiz oluyorum diyor.bazen diyorum acaba ben mi iyi niyetliyim yoksa insanlar mi kötü düşünceli anlayamıyorum
(202 puan) tarafından
Niyetinin önemi yok benim için oruçlu değilim ve geceleri kaç kere uyanıyorum. Bir davul bir alarm bir telefon. Defalarca. Kendi babam da arasa aynı şeyi söylerim hiç çekinmem. Ama eşimin ailesi olunca söz bana düşmez o konuşmalı.
+3 oy
tarafından

Çocuğun evlendiğinde oda seni akrabası sayarsa üzülme ama :)

Nasıl bir zihniyet bu. Evde benim borum öter yok ipleri ele almam lazım vay efendim davulcu parasını ona gönderiyim.ne kadar ayıp şaşkınlıkla okudum. Herşeyin bir üslubu var. Eşinin annesine çok üzüldüm. Gelin değil yılan almiş resmen yazık yazık. 

(7,768 puan) tarafından
Helal kız bnde aynıyım kaynanamı hiiiç sevmem ama surat asmam çkta kırdı bni ama napım ki sevdiğim adamı doğurmuş
tarafından
Aynen öyle malesef imtihan dünyası işte.
(202 puan) tarafından
Ya valla bizim yaşadıklarımızı yaşasaydın sen de aynısını yapardın emin ol. Daha bile fazlasını yapardın da bişey demek istemiyorum. Adamlar istemeye gelmedi ya. Bu ne demek biliyor musun sen. Eşim ailesinden izinsiz evlenecek ti benimle. Kendi aramızda nişan yaptık. Bir arkadaşımızın ailesi vekaleten adet yerini bulsun diye geldi sağolsun. Eşim ne kadar mahcup oldu. Gelmeme sebepleri şu. Oğulları memleketi terkedip yanıma taşınacak o yüzden evliliğimize karşılar. Kendi memleketinden birini bulacaklar. Böyle şeylerin acısı kolay geçmiyor. Kuyruğuna bastığın yılan elbet seni sokar. Çocuğum evlenip kendi ayakları üstünde dursun da ben ikisinin de arkasındayım. İşlerine karışmam naparlarsa yaparlar. Evleri ayrı beni ilgilendirmez. Ama bir ihtiyaçlarına da ilk ben koşarım. Zihniyet meselesi. Ben de Türk toplumunun zihniyetine aykırıyım baksanıza ne kadar yorum yağmış.
(202 puan) tarafından
Annem yok benim. 5 yaşındaydım vefat etti. 17 yaşında da evden anlayıp dünyanın yükünü yanlız omuzlayınca böyle ana kuzusu olmamayı öğrendim. Hayat adil değil hanımlar. Altın tepside sunulmuyor hepimize. Siz anne kucağında sıcak yuvalarında uyurken ben 6-7 yaşında çocuğum babamla hurda arabası itiyordum. Arkadaşlarımın anneleri okula bırakırken ben hep tek yürüdüm o yolları. Kendim çalıştım çabaladım. Ailemin yapamadığı herşeyi kendim yaptım. Çeyizime bile yoktu benim. Kendi alın terimle yaptım herşeyimi kalkıp da ana kuzuluğu edemem bu saatten sonra.
(7,768 puan) tarafından
Allah mekanını cennet eylesin
Annesiz ailesiz büyümüş olman başka anayı oğlundn ayırmak demek değil eşinin ütüsünü snn yapman gerekmez mi ha iş paylaşımı elbet olur ama çalışmıyosn dha çocuk yk adam işten gelip bi de ütümü yapacak ki dha bir sürü şey yapsın diyosun bnce kadın evlenmeden tanımış seni  kusura bkmada evlilik öyle olmuyo eşin sofrayı kurmana kaldırmana yardım eder yada blka ufak işte yapar ama sen abartıyosun
+2 oy
tarafından

Ay benimkide sey derdi sahurda sundan yap oglum sever bundan yap oglum sever dedim oglun eski oglun degil artik ne sevicegini ben bilirim adam mecburiyetten yiyomus o dediklerini diyede ekledimdahada demiyo dkjdhhdh saniyoki evlendikten sonra hersey ayni kalacak ama yoohhh :D

(3,895 puan) tarafından
Bende oglana hamileyken çok sinirli oluyordum.Ancak yorum sahibinin hamilelik hormonundan böyle yaptığını düşünmüyorum eşinin ailesini ötekileştiriyor aileden görmüyor akraba olarak görüyor bu her şeyi özetliyor yani yorum sahibinin çok yanlış bir kafa yapısı var kaliplaşmiş yanliş düşünceleri var.
tarafından
Aaa yorum sahibi benim benimi elestiriyolardi bunlar vede sen inan hic farkinda degilim fjdjhd
(3,895 puan) tarafından
Soruyu soranı diyorum kız senin yorumunun altina yazmışım pardon :D :D
tarafından
Yorum sahibi diyipte hamile olan ben olunca otomatik ustume alindim beee dikkat edin hassas donemimdeyim ahahhaha
(202 puan) tarafından
Sınava soktun yani Büte de bırak bari
+2 oy
(1,966 puan) tarafından
Bugune kadar kimseyeböyle yorum yapmadım ama Alalh senin gb gelin vermesin bana arada nolacak kadın oğlu o iple ne alakası var nasıl bi kafa yapısı sende anne olacaksın Allah ıslah etsin 
+1 oy
(775 puan) tarafından
Posta baktım yorumlara baktım şaştım ne var bunda madem öyle sesten rahatsız oluyorsun eşinin telini sessize al arayıp nebdiyecen saçma ve ayıp olur bence bı kaç gün arar siz acmayinca oda bırakır yani
(202 puan) tarafından
Ya kadın ona ulaşamayınca beni arıyor ya. Sessize almadım mı. İşe yaramıyor. İlla açılacak o telefon uyandık denecek yani. Ayıp denen bişey var. O saatte aranmaz. Kendi ailem arasa onlara da kızarım gerçekten.
(775 puan) tarafından
Canım elli kerede arasa açma yani ha Hemi arasa noluyo yani fazla tepki veriyorsun bence bir erkeğe ne kadar ailesiyle ilgili bişey dersen günü gelince sana savunma olarak geri döner bu benim fikrim hayat senin karar senin Allah başka dert vermesin ne diyim
+1 oy
tarafından
Ne var ki aramasında belki kallamayacaksin seni düşünmüş aramış bu isin senin borunla alakasi yok bence ama cok rahatsızsan neden sen söylemiyorsun ara söyle sen rahatsiz olma biz gece kalkıyoruz de saatlerimoz uymuyor orasi ile de
(202 puan) tarafından
Her gece her gece aranmaz. Eşimi uyarıyorum sen konuş diyorum hiç bişey demiyor. Ramazan bitecek hala devam.
+1 oy
(2,555 puan) tarafından
Iyide bu bi gelenek diye biliyorum biz ramazanda sahura kaldirmak icin yakinlarimizi arariz bence öle bi terbiyesizlik yapma 1 ay idare edemiyosun 1 ömür nasıl ediceksin sen allah sana hidayet nasib etsin dicek laf bulamiyorum senindr evladin varmis onu gozunun onune al oda bi anne sonucta
0 oy
(7,194 puan) tarafından
oncefn kynnmda beni arardi 1 hftdr arayamiyor cunku esim kizdi esindn kynkli 
(202 puan) tarafından
Tabi ki ondan kaynaklı bak saat kaç oldu uyumuyorum sinir oldum çünkü. Her gece her gece bu ne yaa
0 oy
(25 puan) tarafından
İlk zamanlar eşim sanki hiç evli değil gibiydi eşime ayrı bir aile olduğumuzu  kendimize ayrı vakit geçirmeniz gerektiğini söyleye söyleye  bkmistim.Baktim o sallamiyor bende sallamadim kendi aileme daha özen gostermeye başladım bu sefer o bana diyor biz ayrı bir aileyiz ben kendi annemlere mesafe koyuyorum sende öyle yap diyor  yavaş yavaş oluyor gibi 
(202 puan) tarafından
Be. De mi. Öyle yapsam ki
0 oy
(345 puan) tarafından
Belki kotu bir niyeti yoktur tabi nasil biri bilemem ama kibarca uyar hani bebek rahatsz oluyo biz kalkiyiruz aramaniza gerek yok gibi belki ise yarar bnim kaynanam da beni arar hergun oğlu tutmuyo ama oda beni uyandriyo hergun kizim uyanamazsn zor olur sahur kalkmazsan dye
(202 puan) tarafından
Ya hamileyim doğum yapmadım ama gece uykusu önemli benim için. Bak kaç günlerdir onun yüzünden uyanıyorum bu gece sinirden uyumadım. Mesaj attım arama uyandım yazdım. Bakalım yarın neler olacak.
(345 puan) tarafından
Hamileyken duygularda tavan tabi ama mubarek ayda kalp kirmaya da gerek yok kuzum sessize aliver telefonu takma bu kadar yada dediim gibi kibar bi dille aramaniza gerek yok kalkiyoruz biz de ha devam ederlerse o zaman de istedigini
0 oy
(3,127 puan) tarafından
Kayınvaliden biraz ogulcu ya da onlar da daha farkına varamamis evden gidip artık bı ailesi daha olduğunun bence. Ama sakın bence kavga çıkarma ne gerek var mübarek günlerde alttan laf sok bakalım anacum gece bizim davulcu geçiyor mahalleden sen niye rahatsız oluyosun kendini yorma alarm da kuruyoruz filan de şaka yollu şöyle bence böyle herşeyde kavgaya gerek yok birbirini kırmaya da canım 
(202 puan) tarafından
Dedim dedim ama anlasa aramaya devam etmez
(3,127 puan) tarafından
Hadi ya inadına mi yapıyor acaba :) ya kız valla neler var benim çevremde benim kaynanam melekmis hiç karışmaz böyle bizim wve ama eşimde beni savunuyor hep Büşra yapar o eder filan diye eşinin söylemesi lazzim sen söyledin yine devam ediyorsa call center gibi aramaya
0 oy
(1,019 puan) tarafından
Hadi seninki her ramazan bunu yapıyor ben yeni evliyken benmkinin anası her ama her sabah arardı işe uyandırırdı ayy aklıma geldikçe sinir oluyorum bu insanlara yaa tövbe tövbee
(202 puan) tarafından
Ya var ya hele denesin onu. O telefonu kırıp Bi tarafına sokmazmıyım.
0 oy
(1,532 puan) tarafından
Bizi arayan olmaz çünkü ben uyumuyirum kızımı uyutup ev topluyorum  sahur sonrasına kadar ayaktayım  benim uyumadigimi bildikleri içinde aramazlar kızım doğmadan öncede böyleydi aramazlar hatta ben ararım bazen derlerse ara diye eğer öyle birşey olsa telefonu sessize alırım nasılsa sessizdede alarm çalıyor yada  aradığında açarım aradaki vaktin farklı olduğu söylerim uyusamda  uyanık olduğumu söylerim sahura kadar uyumuyorum aramıza gerek yok derim  ama kendin uyanabikirsen öyle diyiote sahur kaçarsa eşinle tartışırsin arama dedin bak uyanamadin diye 
(202 puan) tarafından
Öyle olacak bu gidişle ama hamileyim uykuya ihtiyacım var ama sinirden uyumuyorum bu gece
(1,532 puan) tarafından
Anladım canım öyle de sen uyursanda artık birde hamilelik hormonlarıyla baya bı yükselmişsin bu konuya ararsa bu akşam sen aç ben uyumadım ayaktayim dersin
(202 puan) tarafından
Eşimin telefonu kapalı ben de mesaj attım uyandım ben sahur hazırlıyorum onurun telefonu kapalı yazdım. Uyanırsa görür ama yarın eşimle son kez konuşacağım eğer yine söylemezse bu kez ben diyeceğim. Aramız açılsın istemiyorum. Ama zorluyorlar. Her sene çekemem ben bu teraneyi.
(1,532 puan) tarafından
Anladım canım iyi yapmışsın bakalım ne olacak
0 oy
(1,371 puan) tarafından
Benimde kayınbaba arar beni gecenin üçünde. Çocuk var telefon sesini açamıyorum bir de ertesi gün arar niye açmadın telefonu diye. Biz bunları ömür boyu cekecekmisiz gibime geliyor. Aslında iyilik yaptıklarını sanıyorlar ama onlar Doğu'da ben batıda onlar erken sahur yapıyor biz geç yapıyoruz çocuk değiliz bir bırakın artık yani dimi ama öf
(202 puan) tarafından
Mesafe uzaksa direk söyle biz şu saatte uyanıyoruz aramayın de ya  ayıptır gece 10 sabah 10 arası aranmaz. Görgü kuralı denen şeyi de bilmiyorlar
0 oy
(1,257 puan) tarafından
Başta nasılsa sonunda da öyle olur rahatsız olduğun şeyleri dile getirmelisin kayınvalidenede bu durumu çıtlat Bence 
(202 puan) tarafından
Çok sinirliyim şu hormonlar yüzünden falan herhalde. Hızımı alamayıp saydırırım diye korkuyorum. Ondan eşime sen konuş dedim.  Öfkemi kontrol edemiyorum şu sıra.
(1,257 puan) tarafından
Yazarkenkii hararetini hissettim diyebilirim :)) Oluur öyle şeyler .:) Yani kendi evinin düzenini sen sağlarsın Nasıl mutluysan öyle ol Kimseye taviz vermemelisin ❤️
0 oy
(1,831 puan) tarafından
Kayınvalidenin yaptığı cidden yanlış ama bu biraz eşinden de kaynaklanıyor. Önceki ailesi aile olmuyor olayına katılmıyorum anne baba en nihayetinde kızımın böyle konuşması da düşünmeside hoşuma gitmezdi ne emeklerle büyürülüyor az çok hepimiz görüyoruz . Gülüm sen haklısın bunu tatlı bi dille çözebilirsin dediğin gibi aradığında aç anne telefonun sesi açık alarmlardan dolayı sen arayınca bu saatte çocuk uyanıyor ben zaten ayaktayım zahmet etme deyiver eşin çözemiyorsa
(202 puan) tarafından
Çocuk yok daha hamileyim ve ben uyanıyorum. Uyku düzenime dikkat etmeye çalışsam da boş. Ve bence evlendikten sonra içine doğduğun aile ailen olmuyor. Akraban oluyor. Sonuçta çekirdek aile oluyorsun eş çocuk en az 3 kişilik. Ve şehirler de farklı olduğu için akrabalık ilişkisi ötesi olmamalı. Kendi ailem için de fikrim bu yönde. Yoksa her kafadan ayrı ses çıkar ve evlilik Birliği bozulur.
0 oy
(60 puan) tarafından
Öfkeyle kalkan zararla otururmus canım bence sen düşünüp hareket et daha yeni evlisin ondan da olabilir ama inanki zamanla değişiyor herşey onlarda alışıyorlar bizi de arıyorlar di birde yeni evliydik Ramazan da iki aylık evliydik ama sorun etmemek lazım onlarda iyi niyetle düşünüyo sende annesin anne gözü ile bakmak lazım güzellikle söyle sen sert dersen hem tepki alırsın hemde eşinle aran açılır ne gerek var şu mübarek ayda kalp kırmaya ❣️
(202 puan) tarafından
Ben de öyle düşünüyorum ondan eşime dedim sen konuş diye çünkü öfkeliyken ağzımdan çıkanı kulağım duymaz benim. Hele şu hamilelik hormonlar herşey üst üste geliyor. Ama o da beni dinlemeyip arayıp söylememiş bak gecenin körü içimde bebek tepiniyor ben uyanığım. Sinir olduğum nokta şu anasının paşası gibi davranıyorlar 30 yaşında evli barklı adama ya. Nasıl bir aile yapısıyla ben hiç böyle yetiştirilmesi. Hep özgür dimdik tek başına. . Amaçları bizim evi de yönetip oğullarının krallığını korumak sanki her gece sahur he r akşam yemek hazırlamak zorundaymışım gibi.  Ben hizmetçileri değil gelinleriyim. Zahmet edip bir yumurta kırmayı öğretmemiş oğluna benden hizmetçilik bekliyor kadın ya. Ama yok öyle geçti o günler. Paşa oğlun aç kalmak istemiyorsa kendi karnını doyurmayı öğrenecek. Benim de oğlum olacak ama ben böyle yetiştirmem asla. Börek bile açmalı benim oğlum. Vakti gelince evden gitmeli eşiyle. Sonuçta bana çok bağlanmasını istemem bir gün öldüğümüzde çok üzülmesin diye. Ama onlar zamkla yapışmış gibi. Oluşum paşam. Tiksindim gerçekten ağlıcam ya
(60 puan) tarafından
Canım benim anlıyorum seni hamileliğin verdiği bir stres var şuan üstünde yetiştirme konusunda haklısın bende erkeklerin her işi kendileri yapmaları kanatindeyim benim eşimde aynı bahsettiğin gibi çok farklı yetiştirilme tarzımız var bizimde aynı memleket olmamıza rağmen bir sürü farklılığımiz var ama insanları değiştiremezsin ki değiştirmeye çalıştıkça da üzülürsün zamanla herşey yerini bulur inan ki bak tabiki bu konuda eşinin tutumuda önemli ama benim eşim de aynı şekilde ailesine çok düşkündur her gün arar konuşur bir yere gezmeye gidelim sürekli ararlar yani merak ederler çünkü öyle yetismisler balayında bile sürekli aradılar yani bir bana değil aile yapıları o şekil akrabalarına da öyleler ne yapacaksın ki şimdi yapma etme dersen daha çok inatla yaparlar gül geç he de bak gör zamanla zaten onlarda artık sizin ayrı bir aile olduğunuzu kabulleneceklerdir
(202 puan) tarafından
Uykusuz gecelerim nolacak günlerdir adamakıllı uyuyamıyorum 6 aylığım ben ya tam düzene oturtmuşken uykumu gitti. Ben saatlerce uyanık kalmak zorunda mıyım.
(60 puan) tarafından
Ne diyeyim canım haklısın

İlgili sorular

0 oy
55 cevap 648 göst.
0 oy
17 cevap 549 göst.
13 Şubat 2024 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
32 cevap 287 göst.
3 Haziran 2023 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
29 cevap 590 göst.
4 Mayıs 2023 Aile kategorisinde Kdrts1312. (1 puan) tarafından soruldu

377,204 soru

11,288,453 cevap

34,696 kullanıcı

...