0 oy
289 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Sanki böyle hayatımı kaderimi kendim yönlendirebiliyormuş gibi değilde sankii bana verilen senaryoyu oynuyormuş gibi hissediyorum .. benim dahilim dışında gerçekleşiyor sanki herşey .. bazı şeyler için çok dua ediyorum olmuyor deniliyorya anladimki ne için dua etsen bile kaderinde varsa gerçekleşiyormus yoksa kendini de yırtsan hiç birşey istediğin gibi olmuyormuş..

15 Cevaplar

+1 oy
(1,379 puan) tarafından
Bazı insanlar kendi kaderini kendileri belirler .

Bazı insanların da kaderi yazılmıştır ne yapsan da değişmez...
tarafından
Ben ne yapsam degistiremeyenlerdenim .. sanki Allah bana zorlama kulum diyor .. inşallah ilahi adalet vardirda tecelli ettiğini görürüm etrafıma bakıyorum hep iyi niyetlilerin hayatlarındaki imtihanlar büyük oluyor
(1,379 puan) tarafından
Sen içini ferah tut canım iyi niyetini kaybetme. Rabbim imtihanını hafifletsin inşallah gönlüne göre versin Rabbim ❤️
-Reklam-
+1 oy
tarafından
30 umdan sonra hayata bakis acim tamamen degisti diyebilirim. her secimimi her kararimi tamamen kndi mutluluguma istegime ve kndimi nasil hissedecegime gore aliorum. mutlu olmadigim yerde durmamayi , bana iyi gelmiyen insanlara katlanmamayi ve baskalarinin ne dusundugunu umursamadan yasamayi sectim :)
(135 puan) tarafından
Bendensin:)
(210 puan) tarafından
Oh ne güzel valla bnada benden hariç herkes karisiyo
tarafından
Bende 30 oldum ve tamamen değiştim gereksiz insanlar için sinir olmuyorum mesafe ide koydum kafam rahat
0 oy
(6,677 puan) tarafından
Bazen sanki ben yönetiyor um bazen de sanki ben oyuncuyum ne tuhaf 
0 oy
(218 puan) tarafından
Kader zaten yazılmış ama yazılmış olması bizi kaderin yonlendireceği anlamına gelmiyor senin yapacakların önceden belli sadece yani hepimiz seçimlerimizi kendimiz yapıyoruz. Sen en iyisini yapıyorsun herşeyi asıl sahibinden istemek en guzeli duanı eksik etme. Senaryo gibi geliyorsa da kendine kendi oluşturduğun bir senaryo yaz kendi istediğini oyna istemediğin durumlara müdahale et senin elinde  
0 oy
(1,685 puan) tarafından
Kaderini kendi yazanlardanm ben
0 oy
tarafından
İnsanlar seçimlerinden ibarettir evet her şeyi önceden bilen bir Rabbimix var fakat Allah bize seçenek sunuyor ve biz seçiyoruz Rabbimiz de bizim seçimlerimizi biliyor. Dua her şeyin ilacıdır. Bugün ettim olmadı yarın 1 sene sonra vs diye düşünmeyeceksin senin bilemediğin göremediğin bir hayır vardır veya zamanını bekliyordur ama Rabbimiz kabul etmeyeceği duayı ettirmez de elbette bu dünyada karşılığını alacaksın veya ahirette bunun karşılığını göreceksin sen dua etmekten vazgeçme en içten en samimi duyguların ile Rabbimizin kapısına sürekli git her şey onun elinde elbet bir hayır vardır inşallah Rabbim gönlündekini sana bahşeder
tarafından
Olmuyor işte yirtinsamda cabalasamda olmuyor Kuran'da diyor ki ne başınıza gelene nede elinizden gidene üzülmeyin diye yıllarca hayırlısı diye dua ettiğim çoğu şey hayırsız olarak bahşedildi .. ilahi adalet var mı diyorum ama hiç tecelli ettiğine şahit olmadım
0 oy
(2,514 puan) tarafından
Sadece kendim için yaşıyorum hayatı 
0 oy
tarafından
Allah sana bi yol çizer bu kaderdir ama sana seçenek sunar iki yol vardir sen hangi yolu seçersen onu yaşarsın. Yani kul kaderini kendi belirlemez kendi yolunu seçer.. 
tarafından
Ben hep kendi yolumu seçmeye çalıştım fakat o yollar beni sevmedi her u dönüşünde geri istikamet yaptırdı anlamadım .. herşey kapı duvar cabaladikca sanki önümde bir Çin Seddi vardı .. bu yüzden artık kaderi akışına bıraktım iyi olsada kötü olsada vardır bunda bir hayır demeyi öğretti bana inşallah ilahi adalet vardirda tecelli eder
0 oy
(1,315 puan) tarafından
Bende sanki 

Hayal ettiğim hayattı başkaları yaşıyor hayalini bile kurmadigim hayatı da bana yaşatıyorlar gibi hissediyorum....
tarafından
Aynı ben :-D
0 oy
(8,867 puan) tarafından
hayata bakis acim cocuk buyutmek su anlik
0 oy
(554 puan) tarafından
Hayata bir kere geleceğiz canım tabi ki aksilikler oluyor ama sana tavsiyem mutsuz oldugun şeyleri asla yapma. Hayır demeyi bil. Seni uzenlerden uzak dur. Hayat kısa ve önce kendine değer ver kendini sev. Çocuk için bile geçerli bu. Ben kendime değer veriyorum seviyorum ki kızımı da o şekilde mutlu büyütüyorum
0 oy
tarafından
Ben de tam tersi kendi senaryomu kendim yazıyorum gibi hissediyorum. Bu da çok hoşuma gidiyor. Aslında bakardan çevre anne baba eş çocuk bunlar büyük etken. Bunlarda herşey yolunda ise sende iyi hissediyorsun kaderin iyi oluyor
0 oy
(1,929 puan) tarafından
Ümitvarım. Ama sabrım kalmadı zorlanıyorum. Kaderim bana çok ağır geliyor 
0 oy
tarafından
Tam olarak senin dediğin gibiyim
0 oy
(3,486 puan) tarafından
İtikadla ilgili ciddi sıkıntı var şu yazdıklarında. Senaryoyu oynuyorsan tıpkı uzaktan kumandalı robot gibi, imtihan olmaz o zulüm olur, sen istemediğin halde bişeyler yapmaya zorlanıyomuşsun gibi, halbuki Allah kullarına zulmetmez. Dua ettim kabul olmadı da büyük bi laf, peygamber misin ki her istediğin olsun. Biz kulluk etmek için yaratıldık, imtihandayız, karşımıza sürekli olaylar seçenekler çıkar ya biz Rahmani yolu seçeriz ya nefsani yolu, sonra o seçimin ardından başka yollara sevk olunuruz. Duanın kabul olması da bi dert ayrıca, bunu çok tecrübe ettim, küçükken çocuk aklı bişeyler istedim ısrarla istedim istedim her namazın ardından, Allah kabul etti ama öyle pişman oldum öyle canım yandı, istemez olaydım. Bizim istediğimiz şekilde kabul olunmayan duaların da öbür tarafta karşılığı var, hatta bi hadisi şerifte şöyle diyor özetle, insan kabul olunmayan duaları için öyle mükafatlar alacakmış ki keşke dünyadayken istediklerimin hiçbiri olmasaydı da burdakilerden daha çok alsaydım. 
tarafından
Allah razı olsun bende bu bilincteyim inşallah ahrette kabul oluyordur bende istedim istedim yıllarca istedim ama hayırsız oldu duamin karşılığı çabaladım çabaladım ama kendi değerim iki paralık oldu artık sadece Allah'ım cennetini kazandıracak amellerde bulunmayı nasip et bu dünya için hiç birşey istemiyorum diyorum

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 350 göst.
28 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde Enes2020 (4,038 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 954 göst.
0 oy
0 cevap 71 göst.
21 Kasım 2024 Diğer kategorisinde kaavimsi (2,896 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 119 göst.
29 Temmuz 2023 Aile & Aşk kategorisinde Benceemine (261 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,440,305 soru

23,678,110 cevap

310,070 kullanıcı

...