0 oy
286 göst.
Aile kategorisinde (10 puan) tarafından
Hanımlar benim oğlum 20aylık. Eşimle hamileyken ayrıldık. Hiç görüşmüyor oğluyla kaynana kaynata da görüşmüyor. Annem vefaat ettikten sonra baba kardeşler hep dağıldık doğrudürüst onlarla da görüşmüyoruz anlayacağınız yurt dışında sadece ikimiz yaşıyoruz sadece birbirimizi görüyoruz. Oğlum konuşmuyor 1yaşlarında baba dede derdi şimdi hiçbirşey konuşmuyor el sallamaz Mama demez hiçbirşey. Ben kreşe yazdırdım kreşte ki öğretmen göz teması kurmadığını söyledi birkaç gün sonra da yok yapıyor artık ama yinede oğlunda farklılık var dedi. Kreş de ki çocuklara tepkisiz oranın yemeğini yemiyormuş bana öğretmen tabii ailecek masada oturmadığınız için olabilir dedi Acaba evde kimse olmadığından sosyal olmadığından mı böyle yoksa gerçekten birşey varmı ben ne yapacağım ı şaşırdım. Benim gibi olan varmı çok üzülüyorum

10 Cevaplar

0 oy
(10,212 puan) tarafından
Yani üzmek yada kırmak değil ama bı çocuk gelişim uzmanına muayene ettirin anlattıklarıniz otizm belirtileri
-Reklam-
0 oy
(9,732 puan) tarafından
 Ende yarın kurul.heyetine oğlumu götürecem 2 buçuk yaşında konusmuyo diye daha önce çocuk psikologuna götürdüm biseyi. Yok dedi hata bende az önce post açtım oğlumla ilgili
(14,126 puan) tarafından
Hicmi konusmuyo
(9,732 puan) tarafından
Anca 25 kelimesi var cümle olarak anne diti aba neyde baba baaa baba bak demek gibi konuşuyo
(14,126 puan) tarafından
Benim. Oglumda 2 5 yasinda anne baba amca hala anane onlari cok erken soledi sonra baba gtti anne mama al anne gel ole soledi suan her seyi soliyo ama kendi dilinde yani net degil oyle nrmal
0 oy
(14,126 puan) tarafından
Canim kolay degil tbiki oncelikle Allah yardimcin olsun ama burda  yorum bekleme. Ogretmeni busekilde soylediyse hemen gotur baktir muayesini yaptir hic vakit kaybetme 
0 oy
(1,945 puan) tarafından
Ben bir sey olduğunu düşunmüyorum. Yalniz kalmiş biraz devam etsin kreşe iyi geleceğine eminim. Akranlariyla vakit geçirdikce sosyalleşir
(10 puan) tarafından
İnşallah dediğin gibi olur canım
0 oy
(781 puan) tarafından
Bir Dr got eğer sıkıntı yok diyorsa arkadaşlarını yemeğe çağır parka götür farklı saatlik oyun gruplarına götür bazen lokantalara götür yemek için 
(10 puan) tarafından
Uğraşıyorum parka da götürüyorum ama hiçkimseyle ilgilenmez kendi kendine oynar
0 oy
(1,016 puan) tarafından
Ya göz teması aile yapısından olabilir oturup konuşmadığınız gözlerine bakmadığınız için vs olabilir onu herşeye bağlayabilirsin ancak 20 aylık çocuğun el sallamama basit Bi kaç kelime söylememe de Bi sıkıntı var Bi çocuk Dr gösterin eğer Bi sıkıntı yoksa etkileşim kurmaya çalışın Bi bağ oluşturun ve destek alın 
(10 puan) tarafından
Aynen basit şeyleri yapmıyor sorun o zaten
(1,016 puan) tarafından
Mutlaka gösterin Bi test yapılsın tedbir amaçlı
0 oy
(417 puan) tarafından
Benm oglumda 3 yaşında tek tek kelimeleri var ama birleştirme yapmıyordu ben gittim gelisimsel pediatri gördü testlere soktu muayene etti dil terapisti baktı falan hiç bi sıkıntısı yok dil olarak geride sadece sosyallessin düzelir evde bol bol konuş tv telefn kapat ve bol bol parka çıkar çocuklu ortama sok oyunda konuş onunla dediler 3 ay denemek içinde kreşe vermemi söylediler kreşe veremedm ama 3 ay boyunca diğerlerini yaptım faydası oldu gerçekten. Cümle kurmaya başladı az az. Ve bana doktor kreşe göndermek için verilen çözger raporu heyetten çıkıyor bu rapor. Bu normalde engelli bireylere verilen bi rapor olduğu için çocuğunuzun hayatını etkileyecek askeri personl askerlik vb durumlarda sorun oluyor ben buna maruz kalmasını istemem çünkü konuşabilir bu çocuk annesi dedi bana tavsiye etmedi bende almadım raporu öncelik bir kreşe verin bence 
(10 puan) tarafından
Ben kreşe gidebilmesi için işe başladım. Benim ismimin anne olduğunu biliyor çok sıkıştığında ayyeee diye çağırır ama okadar yani bana konuşmaz
(417 puan) tarafından
Oyunda konuşuyorlar canım ilgisini çekecek oyuncaklar al gittiğin zaman görursun orda oyuncaklarla oynatıp konusmaya çalışarak test ediyorlar ve bir kaç zeka oyunu oynatiyorlar doktorla oğlum bu şekilde konuşuyordu oynarken. Aynı oyuncakların benzerlerini buldum ve bende aldim evde oynadım onunla dikkatini cektigi için benmle oyunda konuştu böyle böyle dili acildi
(10 puan) tarafından
Bunuda bı deniycem
(417 puan) tarafından
Aldığım oyuncaklar ahşap bloklar üçgen daire silindir dikdörtgen falan var kule yapıyorsun yan yana dizip şekiller veriyorsun oğlum hadi aynısını yap diyorum yapmaya çalışıyor yapamıyorsa mesela diyorum oğlum yeşil renkli üçgeni al benm koyduğun gibi koy böyle birlikte renklerini söylerek yaptım rengarenk bu ahşaplar. 100lü
Bir tanede tangram oyunu aldım oda buna benzer ama içinde kartları vardı tavşan kuş bazı şekiller falan araba farklı farklı ona benzeterek üstünde gözüken üçgeni daireyi yerlestirerek oynatiyordum yada işte tamamen hayal gücüyle çiçek falan yapıyordum benmkine bakarak oğlumda aynısını yapıyordu ve iletişim halindeyiz aynı zamanda.
Sonra egitici kartlar aldım 100 kelime üzeinde hayvanlar eşyalar vs var altında da isimleri yazıyor oğlum bu ne bak şu renkmiş falan onları öğrenince bana ağacı bul 5 tane resimi koyup ağacı buldurdum. Yada işte meyveler vardı bak sen dün muz yedin hangisi muz burda böyle böyle ısmini aslinda her gün duyup söylemediği şeyleri bu sayede söyledi ve yerleşti ağzına.
Domina taşı aldım onuda 1 2 3 diye sayarak dizdik birlikte
Sayılı olan bloklarda var istersenz yine
0 oy
(308 puan) tarafından
 Doktor götürün tabi de. Şimdi çocuğun etrafında kimse yok ne yazıkki tek gördüğü konuştuğu anne. E çocuk öyle büyükte deil çekindiğinden korktuğumdan da olabilir hissim o yönde
(10 puan) tarafından
Benden başka kimseye güvenmez. Onda haklısınız. Bende çok konuşkan biri değilim zaten. Etrafımızda maalesef hickimse kalmadı.
(308 puan) tarafından
İstemsizce çok üzüldüm oğlunuza. Yaşadığınız yer nasıl bilemem ama, avmlere götürsen hergün parka çıkarsan arkadaş çevresi edinse bence düzelecektir eve gelen misafir falan olsa çocuk yalnız hissetmeyecek. İşte bu gibi durumlarda geröejten Türkiye bana daha sıcak oluyor. İstisna tabi ama insanları ız daha sıcak komşuluk oluyor bazen akrabadan daha iyi oluyor. Bence sizde biraz arkadaş çevresi edinseniz eve misafir gelse yada siz gitseniz düzelecek gibi, anlattıklarına bakılırsa sanki çocuk içine kapanmış gibi Allah yardımcınız olsun
(10 puan) tarafından
Türkiye de kimsemiz kalmadı ki canım.
0 oy
(7,444 puan) tarafından
Ya kuzum cocukta tramva olmus desem barış musluyu takip etsen bir kac hafta önce bir anne canli yayina katildi ayni senin dedigin gibi cocukta goz temasi yok ismine bakma yok cocuga çalişma yaptiktan sonra düzelmis cocuk buyuk bi kayip yasamis evet hamileyken yasamis ama inan etkiliyor hamileyken senin yasadigin tramvalarda bebegi bu yönde etkiliyor birsey kaybetmezsin ama kazanabilirsin bi arastir her aksam canli yayin yapiyor onlari dinle bide çocuklarda calisma diye yayin yapmisti onu bul izle mutlaka
(10 puan) tarafından
Bı takibe alayım bakarım mutlaka. Evet 3aylik hamileyken eşimden ayrıldım. 7aylıkken de annem aniden öldü.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 189 göst.
0 oy
6 cevap 226 göst.
11 Mayıs 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde havayuce21 (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 123 göst.
17 Şubat 2021 Aile kategorisinde Yesra (68 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 828 göst.

407,230 soru

12,223,751 cevap

36,823 kullanıcı

...