Evet fırından erken çıkarmışsın. Ben sana Bi tarif vereyim deme yiyenler mest olur.
1 cay bardagı sıvıya
Oda sıcaklığında 70 gram tereyag yada margarin
1 sb süt
1 sb su
2 yk sirk
1 fiske tuz
1 yemek kaşığı yogurt
1 yumurta.
Kulak memesi kıvamında yogur ama nerdeyse 30 dk yogur hamuru. Tüm malzeme ile. Sonra yumurta kadar bezeler yap. Onları tabak boyutu kadar sadece Mısır nişastası ile aç. Arasına poşet koyarak üst üste sıralara Bi gece 3 saat yada en az 40 dk dinlendir. Hava alıp kurumasın iyice sar poşete. Sonra yine mısır nişesatsı ile hamuru kaldırmadan hızlı bir şekilde aç ki çok cabuk ve kolay açılır bu tarif. İstediğin her şekli ver yada tepsiye düz koy farketmez biraz ceviz ile fındığı çek arasına koy.bitimve 250 gram artı yarım çay bardağı sıvı yagı erit ılıyınca üstüne bolca dök. Sıcakken döküp üst katmanı pişirirsen fırında üst ü çabuk kızarır. 120 derece de en az 100 dk pişir.. Bi kapta 4 bardak şeker 4 bardak suyu kaynat kaymayınva yarım limonu sık 20 dk daha kaynat. Tatlı da ışık şerbet de ılık şekilde dök. Yarım saate servis yaparsın.