0 oy
146 göst.
Diğer kategorisinde (6 puan) tarafından
Son 2 gün 37 haftalık olduk şuan sağlık problemlerinden dolayı erken olucak biraz sezeryan sonrası neler yaşadınız çok ağrı oluyor mu ilk doğumum olucak çok stresliyim ve heyecan korku hepsi birarada bana doğum sürecinizden bahseder misiniz bide şu belden yapılan iğne var çok korkuyorum 

8 Cevaplar

0 oy
(1,466 puan) tarafından
İlk kolay olmuştu bnm. İllaki acı oluyor ameliyat sonuçta. Bol bol yürü. Yürüdükçe iyileşiyorsun. Zaten doğum yaptıktan bı saat sonra yürütüyorlar. Eve gecincede ameliyat yerine eczanede satılan su geçirmez bant yapıştırıp duş al. Sütün gelsin. Bebeği durmadan emzir. Ama ilk emzir sonra mama ver sütün tam gelene kadar yoksa sarılık olur Allah korusun. Süt için komposto ye. Şimdiden yap kompostoyu sıcak kapat kavanoza. Kaşık tabak al yanına. Gazın çıkar çıkmaz ye sütün gelsin. Bol su iç. Yanına Nescafe al bide bitter çikolata. Baş agrina filan çok iyi gelir. İzin verdiklerinde içmeye başla.
(6 puan) tarafından
Tamam canım çok teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(415 puan) tarafından
O iğneden hiç korkmayın tek yapmanız gereken o an kıpırdamamak zaten o da bi kaç sn sürüyor rahat olun  . Sezeryan sonrası herkesin bünyesine göre ve doktorun maharetine göre değişiyor. Yani benim rahattı ama ameliyattan sonra canım yansa da yürüdüm bence erken toparlanmak için hareket etmek lazım. Şimdiden göğüslerinize masaj yapın sütün daha rahat inmesi için bir de beni doğumdan sonra en çok meme ucu çatlağı yormuştu doğumdan önce krem kullanmama rağmen kötü olmuştu gümüş kapak ve garmastan kremle toparladım gümüş kapağı çıkarmadım hiç içinde sütüm birikti o biriken süt iyileştirdi. Her ne olursa olsun insan o acılar geçmeyecek unutulmayacak zannediyor ama şu an sanki hiç acı çekmemiş gibiyim tek hatırladığım kızımın sesi ve yüzü.. Sadece şükrettim dua ettim Allah isteyen dileyen herkese bu duyguyu yaşatsın siz dahil tüm hamilelere de bebişlerini sağ salim sağlıkla  kucaklarına almayı nasip etsin inşallah.. 
(415 puan) tarafından
Bir de süt için rezene içtim hem gaz çıkarmak için de faydası olur .sarılık olmasın diye mama da verin ama kaşıkla biberona alışmasın alışırsa İleride meme reddi yapabilir.
(6 puan) tarafından
Amin inşallah canım çok sağ ol
0 oy
(12,015 puan) tarafından
Ah canım fena birsey olsa bir daha dogurmaz insan. Korkma 24 satte evinde oluyorsun. Mis gibi. Stres yapma kafanı dolduracak Baska seyler bul. Belden igne filan o heyecanla hiç birsey anlamıyorsun. Birde bakıyorsun anaa bebek. Hele o ilk yuzune getiriyorlar ya kokluyorsun opuyorsun. İşte hersey orada bitiyor. 
0 oy
(3,952 puan) tarafından
Canim sezeryan sonucta bi ameliyat illa ki agri aci oluyor ama bebegin icin katlaniyorsun ve deger de inan ki. Gaz için yanina kayisi hosafi götür aksamdan hazirla. bol bol yürü.  Spinal anestezi de korkma inan cok rahat ama benim cok basim ağrıdı onun disinda hic korkulacak bisey yok 
0 oy
(147,922 puan) tarafından
normal dogurdum ilk dogumumda epidural oldum belden ogne bende korkuyodum ama hic bisi degil sinek issirigi gibi hic korkma 
0 oy
(10,600 puan) tarafından
O belden yapılan iğne koldaki kadar acitmiyo İnan 2 ay önce 2. Sezeryanimi oldum ikisde spinal hiç korktuğum gibi olmadi sonda dedikleri kadar acitmiyo kendini kasma yeter. Uyuşukluk geçince hemen kalkıp yürüdüm bol bol yürüdüm bol su iç aklıma başka bişey gelmesi
0 oy
(4,227 puan) tarafından
Valla kim ne derse desin canım ben aşırı rahat bi sezeryan süreci geçirdim tabi ki ağrın sancım oluyor illa ki normal değil mi ameliyat oluyosun yani. Bol bol yürü doğumdan sonra kahve iç hoşaf iç kendini sıkıntıya sokma bebeğine odaklan zaten onu kucaklayınca bütün stres sıkıntı bitiyor
0 oy
(3,679 puan) tarafından
Belden vurulan iğne beni de korkutuyordu ama heyecandan hissetmedim bile iğne yapıldı hemen uzandım. Ameliyat anında da bişey hissetmiyorsun yani dokunuluyor ama acı his falan yok hiç korkma. Bebeğini gördüğün an zaten herşey bitiyor. 10 dk da falan bebek alınıyor 20-30 dk arası da dikiş sürmüştü benim. Ameliyattan sonra uyuşuk olduğundan acı çok yok ama sonra başlıyor tabi yine de bebeğini gördükten sonra ona yetmeye çalışmak için farklı bir kuvvet geliyor insana. Her şeyini sen yapmak istiyorsun bu yüzden çabuk iyileşiyorsun bence☺️ bir hafta 10 güne rahatlamıştım ben tamamen. 

İlgili sorular

+3 oy
18 cevap 718 göst.
2 Mart 2025 Diğer kategorisinde MEHYASEL (6,451 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 149 göst.
0 oy
0 cevap 98 göst.
0 oy
6 cevap 283 göst.
13 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Nurrsa (211 puan) tarafından soruldu

Kategoriler