Seni alkışlamak istiyorum ya. Kocamla hatta k.validemin kendisiyle öyle büyük bir kavga oldu ki bunun hakkında. Ama yok kadın hala aynı. Hatta o zaman benim çocuğum için elin çocuğuna mı bakacağım, kim bakarsa baksın demişti (ben okuduğum için anneme bırakıyorum çocuğumu). Şimdi yine kavgası var evde. Neymiş, annesine de bırakacakmışız. Ulen senin annen bizim çocuğumuza benden dolayı elin sıpası dedi. Ben nasıl teslim edeyim şimdi? Ve ayrıca senin yaşadığın birçok şeyi ben de yaşadım. Yeni doğum yaptığımda doktor istedi yanına bebeği. K.valide de yanımdaydı. Kızımın altını değiştirdi ve alttan üste doğru yapmış. Doktor sonra beni çağırıp azarlamıştı. Enfeksiyon olur bir daha böyle temizleme diye. Ama kime laf anlatırsın Allah aşkına. Anlayana sivrisinek, saz anlamayana davul zurna az
Merhaba az önce prema sundarinin kitabında okudum “çalan anne sendromu” da deniliyor. Yazdıklarını birebir yaşadım diyebilirim. Görümcem ve k.v tarafından. Şimdi bebeğim 4 aylık ve kolik bebek çok çok zor kendi ailemle ayrı şehirlerde yaşıyoruz Doğumuma annem geldi hastanede kalıcaktık 1 gece kayınvalidem ben de kalıcam dedi. Kayınvalidemlerle aynı apt.da oturuyoruz. Lohusaydım emzirirken bile bebeğimle yalnız kalamıyordum. Yatak odamda oturup emzririken memelerime bakarak bu olayı izliyorlardı resmen bebeğimi göğsüme tutup emdiği gibi kucağımdan çekip alıyorlardı. Bir yerden sonra kapımı kapattım yetmedi kilitledim tıktıklayıp girmeye çalışıyorlardı. Süt sağarken bir gün görümcem baktı iyi bari başta o kadar gelmiyodu şimdi artmış dedi. Bunum gibi bir sürü düşüncesiz sözler. Her gecem ağlayarak geçti. Gazını onlar çıkarıp altını onlar değiştiriyodu. Çocuğumu kucağımda tutmama müsaade etmiyorlardı. Uyuduğu zaman odasına beşiğine yatıralım diyordum. Kucaklarında tutuyorlardı ya da reflü yastığını buraya getir burda uyusun gibi. Bebeğimi hastaneden geldiğimiz gibi yıkamak istedi doktor enfeksiyon kapar demişti izin vermedim göbek bağı düşmeden yıkanmasına bağı düşene kadar her gün yıkayalım onu artık diye baskı yaptı. Her şeye karışıyor müdahele ediyor sürekli çocuk kucağımdayken bana ver bana ver diye çekiştiriyor. Annem lohusalık zamanımda kaldı gitti k.v şimdi ben kalayım diye ısrar etti zaten alt katımda oturuyor sürekli beraberiz ne gerek var anlamadım annemi bile çekemiyor. Annem hiç öyle hareketler sergilemedi geldi evimin işini yemeklerimizi yaptı gece sabaha karşı çok uykusuz düştüğümde bebeğimi bana sorarak alıyordu. K.v ise amacı bana yardım etmekse bir kap yemek getirse yeterdi. Lohusalığımda beri her gün uyanıyorum kızım uyanık mı gelicem diye mesaj atmış her gün evime geliyor. Ve kızım onlarda bunalıyor ağlıyor görümcemle ikisi çocuğu çekiştirip duruyorlar. Kızım bana bakıp gülüyor nasıl bakıyo annesine bakışlara bak diye kıskanıyorlar. Anlatamadığım daha bir sürü şey kızımın benim lohusalıktaki stresim yüzünden kolik olduğunu düşünüyorum. Siz bu duruma nasıl çözüm buldunuz karşı tarafa bir şey söylediniz mi ne yapmalıyım bilmiyorum dayanamıyorum artık eşim bütün gün işte anlatsam anlamıyo yardım etmeye çalışıyolardır diyor ben kötü düşünen oluyorum.
1,494,976 soru
24,423,147 cevap
351,733 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın