+1 oy
346 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Kızlar dün kızımı sağlık ocağına götürdüm. Balık yağını sordum. " Daha çok erken 2 yaş ve üstüne veriyoruz balik yağını. Gelişim geriliği olursa o ihtimalde 2 yaşı beklemeden veriyoruz. Senin kızın gayet iyi " dedi. Kilosu 10,5 kg - boyu 83-84 cm . Kilosu bana az geldi. Doktor bana önceden " 1 yaşında 10 kilo olması lazım " demişti. 1 yaşında tartildiginda 9,600 çıkmıştı. Kızım 14 aylık. 2 ayda 900gr almış. Sizce nasıl normal mi ? 10 tane dişi var. 2 tanesi azı dişi. Diş çıkardı diyemi çok kilo almadı acaba ? Hemşire " Boyu uzun belki ondan zayıf gibi duruyordur. Boş yere kafaya takıyorsun kızın gayet iyi " dedi. 

Balık yağını anlatacaktim kiloya taktım :D " Büyük hastaneye götürüp tahlillerini yaptirabilirsin. Biz burda yapmıyoruz. Orda daha detaylı bakarlar " dedi hemşire. Sonra eczaneye gidip sordum. Eczacida aynı şeyi söyledi. " Çok erken gelişim geriliği varsa ozaman veriyoruz " dedi. " İlla gelişim geriliği olmak zorunda mı ben şimdi vermek istiyorum kızımın herşeyi normal " dedim. Ki kilosu az geliyordu bana ama yinede bilerek öyle söyledim bakalım ne diyecek diye :wassat: Eczacı " Yazın önermiyoruz balık yağını Eylül'de gel o şekilde verelim dedi. Hem ozamana 1.5 yaşında olur kızın" dedi. 

Balık yağı vermeden 4 ay daha bekleyeceğim. 

Neyse merak ettiğim sizce kilosu , boyu nasıl kızımın ? 

11 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Balık yağından ziyade oğlana balık yediririm ben hiç kullanmadım 

Kilosu için de bilmiyorum normaldir sanırım normal dedi ise. Zaten hareketlendikce kilo alımları yavasliyor 
tarafından
1 yaşında 10 kg olması gerekir demişti önceden hemşire o yüzden kafama takıldı canım. Çok az kilo almış 2 ayda gibi geldi bana
tarafından
Az alıyorlar artık canım takma bazı ay hiç almayacak bile
tarafından
Görenler hep kızın zayıf zayıf diyor. Başta kaynanam tabii. Canım sıkılıyor normalde kafaya takmam . Sağlıklı olsun isterse zayıf olsun derim. Ama insan etkileniyor ne kadar etkilenmeyecem dese de ...
tarafından
Boyu uzun sanirim ondan göstermiyordur canım millet diyo ya herşeyi maşallah
tarafından
Evet canım boyu uzun. Hemşire uzun dedi ben pek anlamıyorum. Ayına göre normal mı değil mi bilmiyorum pek.
-Reklam-
0 oy
(2,988 puan) tarafından
Boyu gayet iyi canm kilosuda çok iyi bence 
tarafından
1 yaşında 10 kg olması gerekir demişti önceden hemşire o yüzden kafama takıldı canım. Çok az kilo almış 2 ayda gibi geldi bana
0 oy
tarafından
Balık yağının sindirimi zor ve alerji riski de yüksek. O yüzden vermiyorlar 2 yaş altı. Kaş yapayım derken göz çıkarmayın. 1 yaşındaki KIZ bebeklerde ortalama 9 kilo ideal kilodur. 75 cm de ortalama boydur. Hem boyu uzun hem kilosu iyi. Yani takmasanız mı acaba fazla? 
tarafından
tarafından
10 kilo erkek bebeklerin ortalamasıdır. Kaldı ki kiloya bu kadar takılmayın. Çocuk sağlıklı ise, doktor normal diyorsa tamam. Gerisi boş. Balık yağı çok vermek istiyorsunuz ama içinde dünya kadar katkı maddesi de var. Ayrıca iştah açıyor fazlaca. Çocuğu gereğinden fazla kiloya da sürükleyebiliyor
tarafından
Bilmiyordum canım. Her gelen kızın çok zayıf diyor doğduğundan beri. 2700kg kadar düşmüştü sarılık olmuştu. O zamanlarda kafaya takmiyordum. Ama kaynanam başta olmak üzere kızı besleyemiyorsun galiba diyor. Eşim sürekli mamayı kes (gunduz 2 kere mama veriyorum .uyumadan önce veriyorum. Gece mamasını kesmeye çalışıyorum 1 kere olsa veriyorum. Günde 4 kere veriyorum. Gerisi ek gıda hep) eşim mamayı çok veriyorsun hep ek gıda ver diyor. Çok verince kabız oluyor kızım. Çok ikiniyor :((  yinede kendi bildiğim gibi kızıma bakıyorum. Ama 14 aydır hep aynı muhabbet olduğu için artık yoruldumm
tarafından
Kızının boyu uzun kuzum. Selvi gibi kız olacak inşallah. Ondan öyle geliyor olabilir onlara. Çok biliyorlarsa bi tane de kendileri doğursunlar. Bir anne çocuğunun ihtiyaçlarını bilir. Sen doktoruna güven. Onunla senkronize ol. Dışarıya da yapabildiğince kulağını kapat canım
tarafından
Kimseyi duymayaya takilmamaya çalışıyorum canım ❤️❤️
Teşekkür ederim canimm yorumların için ❤️
0 oy
(8,542 puan) tarafından
Bence normal canım kızım 2 yaşında 11.800 kilo 84 cm boy.
tarafından
Maşallah canım. Sevindimm değerlerin normal olmasına
0 oy
tarafından
2 gün oldu kızım yaşına gireli boyu 65 cm kilosu 7600 hemşire az da değil çokta değil dedi acaba Bnde balık yağı kullansam mı işe yarıyor mu 
tarafından
Valla canım bende pek bilmiyorum. Yanlış yönlendirmek istemem senii. Büyük hastaneye götürme imkanın varsa hastaneye götür orda kan alıp sana daha iyi bir yol gösterirler. Kafana göre başlama bence. ❤️❤️❤️
(2,528 puan) tarafından
Balık yağı değil ki çocuk Dr baksın bi isterseniz. Takviye için o yönlendirsin. Geçen gün 9 ay takibi için gittik kızım 70 cm Dr kısa dedi 9.100 kilosu da. Ama sizin minyon mu kızınız bazı bebekler daha küçük oluyor.
tarafından
Saol cnm ALLAH RAZI OLSUN ztn tahlil yaptrcm
tarafından
Minyon cnm zayıf bide
0 oy
(9,683 puan) tarafından
Bizde dun gittik 19 aylik benim ki dr. Iyi dedi şükür...

Hastalık falan gecti ise oda iştah azaltıyor zaten persentile bak bi normalse takilma kuzum 
tarafından
Kontrole goturcem canım inşallah ❤️
0 oy
tarafından
Valla bende ıstedım balık yagı yada takvıye bır ılac bagısıklıgı ıcın vermedı bızım doktor da gerek yok dedı
tarafından
Evet boyu kilosu gelisimi iyiyse gerek yokmuş canım
0 oy
tarafından
Maşallah kuzucuğa canım Rabbım bağışlasın inşallah benimde 13 aylik 9 kilo boyu da 73 cm doktor iyi dedi ayına göre seninki de çok çok iyi Maşallah kim ne derse desin boşver takma 
tarafından
Maşallah canım bebislerimize ☺️❤️❤️❤️
0 oy
(415 puan) tarafından
Sizi öyle iyi anlıyorum ki doktor iyi desede çevremizdeki insanlar yüzünden kendimize de çocuğumuza da işkence ediyoruz hemen yesin kilo alsın istiyoruz ama olmuyor. Persentil hesaplama diye aratırsanız dopum tarihine göre şu anki durumunu gösteriyor normal mi değil mi diye. Her ay kilo alması bile güzel çünkü o aylarda bebekler kilo bile verebiliyorlar hareketlendikleri için. 
tarafından
Beni anladığın için teşekkür ederim canimm ❤️❤️ netten hesaplanıyor mu bilmiyoruldumm ?
0 oy
(164,446 puan) tarafından
bana gore iyi    
0 oy
(2,424 puan) tarafından
Boyu uzun bir bebek olacak, benim kızım 8 gün sonra 9 aylık olacak sizin boyunuzda. Benimkide boylu olduğu için kilosunu göstermiyor. Hem daha güzel işte boylu güzel oluyor ben çok seviyorum uzun boylu kızları. 

İlgili sorular

+3 oy
15 cevap 440 göst.
+1 oy
6 cevap 199 göst.
0 oy
5 cevap 299 göst.
17 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde nurr001 (4,156 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 313 göst.
24 Mart 2023 Diğer kategorisinde Elifnur5634 (176 puan) tarafından soruldu

Kategoriler