Kızlar dün kızımı sağlık ocağına götürdüm. Balık yağını sordum. " Daha çok erken 2 yaş ve üstüne veriyoruz balik yağını. Gelişim geriliği olursa o ihtimalde 2 yaşı beklemeden veriyoruz. Senin kızın gayet iyi " dedi. Kilosu 10,5 kg - boyu 83-84 cm . Kilosu bana az geldi. Doktor bana önceden " 1 yaşında 10 kilo olması lazım " demişti. 1 yaşında tartildiginda 9,600 çıkmıştı. Kızım 14 aylık. 2 ayda 900gr almış. Sizce nasıl normal mi ? 10 tane dişi var. 2 tanesi azı dişi. Diş çıkardı diyemi çok kilo almadı acaba ? Hemşire " Boyu uzun belki ondan zayıf gibi duruyordur. Boş yere kafaya takıyorsun kızın gayet iyi " dedi.
Balık yağını anlatacaktim kiloya taktım " Büyük hastaneye götürüp tahlillerini yaptirabilirsin. Biz burda yapmıyoruz. Orda daha detaylı bakarlar " dedi hemşire. Sonra eczaneye gidip sordum. Eczacida aynı şeyi söyledi. " Çok erken gelişim geriliği varsa ozaman veriyoruz " dedi. " İlla gelişim geriliği olmak zorunda mı ben şimdi vermek istiyorum kızımın herşeyi normal " dedim. Ki kilosu az geliyordu bana ama yinede bilerek öyle söyledim bakalım ne diyecek diye Eczacı " Yazın önermiyoruz balık yağını Eylül'de gel o şekilde verelim dedi. Hem ozamana 1.5 yaşında olur kızın" dedi.
Balık yağı vermeden 4 ay daha bekleyeceğim.
Neyse merak ettiğim sizce kilosu , boyu nasıl kızımın ?
1,502,541 soru
24,533,317 cevap
360,073 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın