0 oy
255 göst.
Diğer kategorisinde (1,622 puan) tarafından
Kaza.namazlarini kılmak istiyorum ne zandan itibaren hesaplicam 27 yaşındayım tek tük kıldım hep 

12 Cevaplar

+1 oy
(2,251 puan) tarafından
Canım kaç sene kılmıyorsan o kadar seni kaza namaz kılacaksın kaza namazları bir gün toplam 20 rekat oluyor sabah namazı 2 öğle namazı 4 ikindi namazı 4 akşam namazı 3 yatsı namazı 4 namazı 3 rekat olmak üzere 27 yaşındasın mesela eğer 13 ya da 14 yaşında ergenlik çağına ulaştığının düşünülürse 13 sene boyunca kaza namazı kılmam gerekiyor her vakitten sonra bir de kaza namazı kılman gerekiyor 

Hanefi mezhebine göre eğer kaza namazları kılınacaksa sünnet namazları terk edilebilir bu böylelikle günlük 40 rekat namaz 20 farz 20 kaza olmak üzere kılınır
(1,331 puan) tarafından
Öyle oluyormu ki araştırdım denk gelmemistim. Demekki iyi arastirmamisim. Kazaları kılarken synnetle birlikte kıldım çok zor olmustu. Bırakmıştık kaza kılmayı. Çalışıyordum da. Böyle yapayım ins.
(2,251 puan) tarafından
Oluyor canım ama tam fetvaa vermek istemiyorum sen yine de bilen birine sor
-Reklam-
0 oy
(3,336 puan) tarafından
Ne zaman farz olduysa o zamandan itibaren 
0 oy
tarafından
Bilmiyorum kız bnde bugün ara vermek zorunda kaldm:(
0 oy
(97 puan) tarafından
Kuzum hesaplama yapmasana her vakit namazının  arkasından o vaktin kazasını kılsan aksatmadan daha saglıklı olur 
0 oy
tarafından
Şimdi adet olduğun yaştan itibaren şimdiki yaşın arasında kaç yıl var onu hesapla,sonra o çıkan yıldan adetlerini ve lohusalıklarini çıkar geriye kalan borcun oluyor
0 oy
(7,378 puan) tarafından
Buluğ çağına girer girmez namaz insana farz oluyo artık burdan hesaplayabilirsiniz ama regl iken kılmadiğınız namazlar dahil degildir öyle hesaplayın
0 oy
tarafından
Her namazin akasindan niyet et en son kilmadigim farz namazınin diye hergun bir gun odersin sonra yilar gectikce biter inşallah sen bi niyet ette bu sekil Rabbim kabul ederde silerde inşallah yolun belli olsun gerisi olur 
0 oy
tarafından
Benim eşimin kuzeni müftü bende ona sormuştum oda bana kıldığın her namazdan sonra en az 2 rekat kaza namazı kıl dedi bende öyle yapmaya çalışıyorum 
0 oy
(1,824 puan) tarafından

image

image

image

imagebbusekilde kılabilirsin

0 oy
tarafından
Hesaplama direk başla namazdan sonra kazayida kıl bitti
0 oy
(25,196 puan) tarafından
Her kıldıgında her vaktin arkasından o vaktin kazasını kıl hesap yapmakla içinden çıkamazsın 
0 oy
tarafından
Kaç yaşında regl oldun öyle hesap et kaç gün regl oluyosan onuda hesap et diğerinden çıkar ben olsam çıkarmam ama 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 118 göst.
3 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 630 göst.
18 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde Elif&hanim (5,483 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 324 göst.
15 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Gulcannacak (342 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 96 göst.

411,824 soru

12,397,398 cevap

44,243 kullanıcı

Kategoriler

...