0 oy
272 göst.
Diğer kategorisinde (3,192 puan) tarafından
Kızlar oğlum gel gel bay bay alkis tek sararak falan yapmıyor. Önceden tek sarari yapıyordu biraz sonra bıraktı. Alkışı bı 15 gün önce falan yaptı ama artık yapmıyor. Çok hareketli bir çocuk devamlı etrafta dolanmak istiyorum kucağıma aliyorum kucakta durmuyor. İsmine bakıyor göz teması kuruyor parka falan görüştüğümde etraftaki çocuklara dokunmak istiyor. 15 gün önceye kadar mesela top nerde Eymen desem hemen topa doğru gider alırdı bana getir ver dediğimde getiirr verirdi. Şimdi sadece gidip alıyor ver diyorum nadir veriyor vermek istemiyor diye düşünüyordum. Bide çocuklar oyuncaklarla amacına uygun ne zaman oynamaya başlar ?

3 Cevaplar

0 oy
(6,048 puan) tarafından

En İyi Cevap
Gayet normal canım bence. Benim bebeğim de daha yeni 1 yaşına girdi seninkiyle aynı. Çirkin ol diyorum bu aralar ekstra onu yapıyor alkış bay bay gel desem gelir elindeki şeyi istesem verir. Ama git topu getir bana ver desem vermez. Gayet iyi seninki. Ayrıca sıkılıyorlar hep aynı şeyi yapmaktan bir süre sonra alkış ta yapmaz baybayda yeni yeni şeyler öğrendikçe onları yapar
(3,192 puan) tarafından
Ya masallah ta iste etrafımda otzm tanili çocuk var korkuyorum :( Rabbim hepimizin kine sağlık sihat versin inşallah
(6,048 puan) tarafından
Amin canım inşallah.  İçin rahat olsun hiç bir sorunu yok bebisinin
(3,192 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
(5,448 puan) tarafından
10 aylık bebek bu kadar şey yapıyor ve sen daha bi iki şeyi yapmıyor diye mi takıntı yapıyorsun. Sorun çocukta değil senin kuruntuların da vesvese yapıyorsun ondan kurtulma yollarını bulman gerek
(3,192 puan) tarafından
Dayımın oğlunun otzm belirtileri 9 aylıktan sonra başladı öncesinde herşeyi yapıyordu. Korkuyorum elimden bişey gelmiyor engelleyemiyorm
-Reklam-
0 oy
tarafından
Gelişimi iyi cnm bu ayda böyle yaparlar. Arabayı sürmeye başlayabilir ileri geri
(3,192 puan) tarafından
Arabayı ileri geri sürüyor hafiften başladı ona
tarafından
Anladım cnm ayına göre ideal
(3,192 puan) tarafından
Üstte yorumda yazdım bakabilir misin içimdeki vesveseden kurtulamıyorum
tarafından
Okudum cnm ama her çocuğun gelişimi farklı. Kız çocukları daha çok şey öğreniyor yapıyor o aylarda mesela. Benimki de 11 aylık senin söylediklerin gibi yapıyor. Otizm belirtisi olsa anlardın. İsimle seslendiğin de bakmazdi mesela.  Çevreye duyarlı olmazdi
(3,192 puan) tarafından
Bakıyor kuzum insanalrin içinde olmak istiyor. Ama mesela oturuyorum ya kucakta durmak istemez iner kucagidman ayaktaysam dolanıyor sam vok güzel kucakta durur. Göz teması da iyi
0 oy
(357 puan) tarafından
Dikkat daginikliklari çok oluyo canım normal daha çok küçük ve dünyayı tanımaya çalışıyor TV izliyo mu
(3,192 puan) tarafından
Yok TV izletmuyorum. Ama arada çok huzursuz olur yemek yemezer telefondan bişey açıyorum. Onuda bı gösteriyorum sonra geri ters çeviriyorum huzursuzlanmazsa sadece müziğinde yiyor.
(357 puan) tarafından
Normal canım daha çok küçük
(3,192 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 176 göst.
29 Nisan 2026 Diğer kategorisinde Nagiiiss (1,849 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 104 göst.

Kategoriler

1,509,787 soru