Ya canım Tatlı çekiyor sütlaç yapim bari ama tarifini bilmiyorum hiç yapmadım. Kolay tarif verin de yapayım hemen ❣️
Fırında mı yapacaksın kuzu
Ben tarif yazayım adaşım
Ben tarifini vereyim 1 poşet çimento 5 litre su vanilya bir avuç pirinç :D bir taşım karıştır kaynatma canım :D
Bekledin dii birşey yaazıcam diye :D
canm ben kaynamaya yakn sute yikadigim pirnc8 katyorm 2.5 lt yakn sute bi su bardagi pirinc katyorm sekerinide tadina bakarak katy9rm ara ara karistirarak koyu kivam alana kadar kaynatyrm cok guzel oluyo
Tadı nasıl oldu yedikten sonra yaz merak ettim canım :)
Ooo deryoşş hani bize yokmuuuu :Ddd cokk severim bendee
Önce 1 bardak pirinci haşla bir kenara al. sonra 1 litre soğuk sütü boşalt.1 bardak da toz şeker ve 2 yemek kaşığı nişastayıı önce süt ile açıp sonra tencereye boşalt. Ocağın altını aç pirinçli de ekle kaynayan a kadar sürekli karıştır. Hiç durmadan. Kaynasın ocağın altını kıs bi kaç dk kaynasın. Bi kaç dk dinlendir kaselere boşalt soğusun dolaba koy sonrasında afiyet olsun .
İster fındık ister tarçınlà mis gibi ye
Malzeme . Buğday nişastası vanilya pirinç süt. Şeker... sütü tencereye al göz kararı şeker koy onlar bi kaynaya dursun 4 yemek kaşığı pirincini suda pişir sadece suda iki yemek kaşığı nişastayı 1 çay bardağı sütte karıştır. Kaynamak üzere olan sütüne koy pirincinide köy karıştır vanilyada .. bu kadar firina atmak istersen sütlaç guveclerine koy firin tepsisinde şu koy fırında üstü yanana kadar beklet
Canım.bence basligi değiştir canı isteyenler olabilir.onun dışında hiç uğraşma hazır Bim de falan çok guzel sutlaclar var
1,491,658 soru
24,374,602 cevap
348,243 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın