yok canim ve de inanmiyorum. cunku belli bir mesafe kalktiktan sonra "dost " dedigimiz kisilerde hasetlik damarlari belirmeye basliyor. iyi bir seyleriniz oldugunda cekememeye basliyorlar. hani bir laf var. dost kara gunde belli olur diye. ben tamamen yanlis buluyorum bu tespiti. kara gunde herkes teselli vermesini bilir. ama asil onemli olan hayatinizda basarilar oldugunda veya cok iyi biriyle evlendiginizde iste o dost dediginiz kisiler sizinle birlikte sevinmiyorsa, tavirlari degisiyorsa cekememeye basliyorsa iste o zaman anliyorsunuz. dost iyi gunde belli olur bana gore. ben gec evlendim ve cok secici biriydim. 32 yasima kadar bekledim tabi universite yuksek lisans vs derken.. ama karsima dogru duzgun, benim kriterlerime uyan biri cikmiyordu.sonra esim cikti karsima. 3 ay icinde nisanlandik. dost dedigim kisi sevinecegi yerde "buldugun gibi atladin" "iyi bari begenmis seni diye bir suru seviyesiz yorumlar yapti. evimde olan söze cagiracaktim. bana "bi geleyim de kaynanan nisanlin nasil insanlarmis bi inceleyeyim" dedi acik acik.tabi ben de cagirmadim. sonra zaten kiskandigini belli eden bi cok hareketi oldu. evlendim, esimin ailesi cok temiz ve titizdir. ama tanimadigi halde, kaynananin yaptigi yemekleri yiyebiliyor musun icin aliyor mu" falan demeye basladi ki baglantiyi kesip attim. surekli ters yorumlar yapti. cok kucuk bi isim dustu asla yapmadi. kendisini dost sanmistim ama cok yanilmisim. insanlari iyi gozlemlemek gerek.