Olur bn hep bu tarifi yapyom :)) dene olur ins
2 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
2 buçuk su bardağı su
1 buçuk su bardağı şeker
Üzeri için;
Tarçın
Hindistan cevizi vs
Hazırlanışı
İlk önce şerbetimizi yapmaya başlayalım. Şeker ve suyu bir tencereye alalım, orta ateşte ocakta şekeri erimeye bırakalım. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocağın altını kapatalım.
Bu arada unu, sıvı yağ ile kısık ateşte kavurmaya başlayalım. Sık sık karıştırarak unun rengi dönene kadar kavurmaya devam edelim. İstediğimiz renk olana kadar kavuralım koyu renkte seven biraz daha kavurabilir. Burada yüksek ateşte kavurmamalısınız.
1 taşım kaynatıp söndürdüğümüz şerbeti kavrulan unumuza dökelim çok hızlı bir şekilde karıştırıp topaklanmasını önleyelim. Tahta kaşığın arka tarafı ile unu bastırarak şerbeti çekmesini sağlayalım.
Şerbetini çeken helvamızı ocaktan alarak üzerine kağıt havlu kapatalım ve demlenmeye bırakalım.
Ardından silikon kalıplara yada bir kaşık yardımı ile şeklini verip tarçın Hindistan cevizi vs ile süsleyerek ılık servis yapalım boyle