+1 oy
536 göst.
Diğer kategorisinde (872 puan) tarafından
Kızlar sabah sabah aklıma takıldı. Çok titiz olsam da ben bir anneyim ve saygı olması lazım diye düşünüyorum. Nolacak sanki kirlensin çocuk diyenler gidip kendi çocuklarını kirletsin bana karışmasın. Ve linç tayfa gelmesin buraya. Neyse ben evdeyken bile ellerimi 1000 kez sabunluyorum kolonyayla dezenfekte ediyorum. Korona olmasa da öyleydim. Eşimi zorla alıştırdım. Yanı saçlarımı taradım hemen ellerimi yıkıyorum,  yüzümü kaşıdım ellerimi yıkıyorum, gözlerimi kaşıdım ellerimi yıkıyorum. Çünkü yetişkinler üzerinde bakteri mantarlar olabilir. Neyse Eşinin ailesi ve dışarıda çok sayıda kişiler hiç öyle değil. Tamam kendileri ne b.ka bulaşsalar bulaşsınlar karışmam ama gelip bebeği ellemelerine  kızıyorum. Eşimin babası da gelip ellerini hiç yikamiyor bisey ellemedim diyor. Ya kapı kolu,  anahtar,  asansör, diş kapı, araba anahtarı  vs. Kayınvalide de bazen dikkat ediyor bazen etmiyor. Mesela kızım daha 14 günlükken gitti gırgır yaptı bosaltti elini yıkamadan bebeği almıştı, bisey de diyemedim gidip kıyafetlerini degistirdim kızımın. Geçende de dışarı çıkıyorduk çöpleri almış (yani anlatayım öyle al kapat değil, birseyden biseye döktü, boşalttı, o poşetten bu poşete falan), yolda atarım dedi. Atti.  Sonra arabadan inerken kızımı alıyordu anne çöp attınız az önce dedim. O da anaaaaaam çöpe dokunmadım dedi. Dışarıda da bir kadın kızımı sevmek istemiş ben de uzaktan sever diye düşünmüşüm baktım yanaklarını elliyor, ellemeyin yüzünü dedim hiç umrunda değil ben de kendi ellerimle çektim kadının ellerini. Başka bir amca da ellemeye çalıştı. Yanı öyle olaylar çok oldu. Ama az olsa da içime sinen insanlar da oldu. Mesela bir kadın torunlarını uyarmıştı,  uzaktan seviyoruz bebişi, ellemiyoruz dedi. Ağzına sağlık. Uzaktan seveyim çok küçük kızın diyenler de oldu. Veya ellerim temiz merak etme diyen kadın oldu. Geçen gün de bir kadın prkta kızım ona gelmek isteyince aayy ellerim temiz değil salıncağı elledim dedi. Yanı düşünceli. Ben de hiç kimsenin çocuğuna dokunmadım bu güne kadar, yakınlarımın çocuğu ise ellerimi dezenfekta edip izin alıp öyle alıyordum kucağıma. Yanı insanların arasındaki fark nedir. Ayniyiz yani 2 ayak 2 kol 1 kafa. Aynı memlekette yaşıyoruz. Ne memleketi aynı ailede yaşıyoruz. Insanlara bisey dersen suçlu sensin. Ben sadece yavrumu korumaya çalışan bir anneyim.

32 Cevaplar

0 oy
(3,227 puan) tarafından
Yooo gayet normal geldi bana

Bence olması gereken bu aslına bakarsanız 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Çocuğunu koruman konusunda çok haklısın bende öyleyim dokunulmasından hoşlanmıyorum nerden biliyim kimbilir ne hastalığı var en basit ishal bile bulaşabilir yada grip nezle VS. Yok çöpe dokun yok dışardan gelip çocuğa dokun hiç hoşlanmam. 

Ama evde sürekli el yıkaman dezenfektan kullanman hem senin cildini mahfeder hemde vucuduna çok kimyasal girmesine sebep olur. Hani saçıma dokundum elimi yıkayayım filan çok fazla canım evde biraz rahat ol. Bu kadar kendini yorma. Evin temiz  vucudun temiz Bi rahatsızlığın yoksa sürekli mikrop gelir mantar gelir derken ruh saglığın bozar sın herşeyin aşırısı zararlı. Hemde senin çocuğununda mikrop virüsle tanışması gerek bağışıklığı için 
0 oy
tarafından

canım Benim Annelik iç güdüsü bu. Ama kendimce sana şu tavsiyeyi vere bilirim. Çoçuğuna bir tarafdanda zararın oluyor. çoçuk grip olmalı ki,gripe karşı bağışıklığı olsun. Toprağa,taşa, duvara dokunmalı ki bağışıklığı olsun. Sen bu kadar korursan ilerde hafif rüzgar esse ,Allah korusun çoçuğun yüksek ateşlerle grip olur .İnsan türü bağışıklığı tanışarak yaratıyor. Basit birşey söyleyim. Eskiden çiçek hastalığı korkunc hastalıkken şu an herkes 1defa geçiriyor. ama kimseye birşey olmuyor. Bunun covidide böyle,basit gripide.<3

tarafından
Haklı olduğun noktalarada dokunayım. Tuvalete giden,elini çöpe vuran , dışarıdan gelen kişi bebek oldu olmadı ellerini yıkamalı. ♡
(872 puan) tarafından
Teşekkür ederim yorumun ve tavsiye için <3
0 oy
(223 puan) tarafından
Masumlar apartmani SAFIYEEE hastasin 
0 oy
tarafından
Duşunsene hic kimse senin gibi dil 20 kisiden 1 kisi seninle ayni dusuncede oluyor buda demk oluyor ki yanliş dusunyorsun kusura bakma hani burda yazmissin birileri de fikrini soylesin ben de fikrimi soyluyorum cok abartyorsun canm nasil hayattan zevk alyorsun peki hep ay oraya doknim burasi pis bu cocugumu elledi hemn kosim ellerimi ykim diye diye kendini harap etme merak etme hic bisi olmaz biz toz toprak icinde buyuduk bilyormusum sen cocugunu korumak isterken daha da zarar veryorsun farknda dilsin o cocuk hic toz mikrop gormese bunyesi cok dayaniksiz olacak en ufak birseyde hasta olacak 
0 oy
(3,896 puan) tarafından
Sen OKB hastasısın bende senin gibiydim cevremden cok tepki gordum bnm cevremde hic dikkat etmez bebegimi tutmalarını istemezdim sürekli ne yapsam el yikiyordum sonra temizlik yaparken eldiven kullandim gereksiz su harcamamaya calisiyorum hala eldiven kullaniyorum tavsiye ederim gereksiz su harcamak israftir sende bu hastaliga care bul cocuk mikrop kapacak diye cok takilma.Bebegin 2-3 aylik falansa çok fazla insanla içli dışlı olmazsın baktin bazen elliyorlar görmezden gel.Mikrop pistir ama cocuk hastaligi kapinca vücudu bağışıklık kazanir napacaksin cocugunu fanusta mi büyüteceksin bırak inceleme arada mikrop alsin mücadele etsin bağışıklık kazansin ilerde daha dinç olur yoksa yetişkin olunca sürekli hastalanir tozdan bile alerji olur nem kapar.Çok takmamam gerekiyor ben youtubedan psikolok dinliyorum tavsiye ederim.
(3,896 puan) tarafından
Obsesif kompulsif bozukluk (okb)
0 oy
(852 puan) tarafından
Sadece şunu sormak istiyorum bu kadar titizliği karşısında bebeğin h8c hasta oldu mu ?bu ciddi derecede bir psikaytrik sorun kimse sana kötü anlamda demiyor senin ve bebeğin için destek almalısın. Bir insan evde defalarca el yıkayıp üstünde kolonya kullanmiyor..
0 oy
(1,370 puan) tarafından
Sacmalamissin o çocugu böyle yetiştirirsen daha çok hasta olur bağışıklık kazanamaz sana götür pisliğin içine at demiyoruz ama ufak tefek mikroplara alışması lazım seninki bariz şov
0 oy
(1,848 puan) tarafından
Yarısına kadar okuyabildim bacım böylesi bebeğinin değil senin sağlığına zarar
0 oy
(2,366 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun insalahh ama asla misafirin olarak gelmek istemem rahat edemicegimi biyere gelmem Allah ailene esinede yardım etsin günde 1000 defa el yıkamak nedir hepimiz temiziz ama seninki kesinlikle hastalik
0 oy
tarafından
Canım sen okb takıntı hastasisin bariz belli kimse sana uymak zorunda değil git tedavi ol
0 oy
(7,793 puan) tarafından
Fazla abartıyosun haklı yanların vr ama abarttığın yerde çk

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 74 göst.
6 Haziran 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde E.m.hs (310 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 360 göst.
15 Aralık 2023 Aile kategorisinde Ervaaa (253 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 245 göst.
9 Mart 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde hfzfyzbl (38 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 222 göst.
10 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Sevmm (2,061 puan) tarafından soruldu

404,788 soru

12,125,805 cevap

36,484 kullanıcı

...