Bereketli geçen kış yaza hazirliktir topraklar verimli sular bol olur bütün bir yaza her memlekette her köyde yeter ne demek kuraklık varmış buda bahane mi ürünleri yetiştirmek için su yoktu bu kadar var o yuzden zamlı demek içindir bunlarda yeni peydah oldu. Köy kızıyım ben tarlalarda ekinlerle birlikte büyüdüm tarlalar suladım ekin biçtim topladim gümrüğe verdim senelerce. Böyle geçindik ailemle Kış bereketli Geçmeyince yazın yağan yağmur bile toprağa verim vermez aksama kalmadan kururdu suyun yerini tutmazdı sularda 2 günlük çoğalırdi. Her gün yağmur mu yapacakmış yani tarlaları sulamak için kurguya gel kurguya. Nerde barajlar hic ki yokmuş bir kere dağlar ve yüksek kesimli topraklar emdiği suyu doğaya geri verir hasat zamanı gelmeden,, sonbahara kadar devam eder .yiyip bitirdiler İslam alemini yazıklar olsun köyümde geçen sene bol kar yağmadı yazın da çok yağmur yağdı ama ekinler zarar gördü verim almadılar. Bu sene çok kar yağdı ama yağmur hiç yağmadı gelen suyun haddi hesabı yok. İnsanları kandirirlarda Allahı kandırmaya çalışan insanlar şeytan 4 üncü mertebe de cehemmemde yanıyorsa o insanlar 7 ci mertebede yanacak ahir zamanda