0 oy
157 göst.
Diğer kategorisinde (333 puan) tarafından

20 aylık oglum hicbir kelime söylemiyor doktora götürdüm hicbir sıkıntısı yok tv televizyonda izlemez cok nadir genelde şarkı çıkınca bakar ekrana :(



Babası da bende konuşuyoruz kelime kartları vs var daha başka napabilirim hicbir kelimesi yok kizlar ne anne ne baba hic bisey demiyor?

7 Cevaplar

0 oy
(611 puan) tarafından
Bizde öyleyiz herşeyi işaret ederek anlatıyor konuşmuyor TV hiç izlemiyoruz doktora gittik kartlara devam edin herşeyi görerek konuşun dedi 
(333 puan) tarafından
Anladım canım saol
-Reklam-
0 oy
(72 puan) tarafından
Onu anlamamazlıktan gelebilirsiniz. 
(333 puan) tarafından
Ne demek istediniz.?
(72 puan) tarafından
Çocuğunuz birşeyi işaret ettiğinde onu anlasanız bile anlamamış gibi yapın hangisi diye sorun. Seni anlamıyorum su mu istedin ekmek mi falan böyle konuşmaya teşvik edebilirsiniz.
(333 puan) tarafından
Anladım canım saol
0 oy
(7,972 puan) tarafından
Uyumadan kitap oku nesneleri eline ver tanıt sürekli konuş o anlamasada konuş
0 oy
tarafından
Benımkı de 21aylıı cok az kelımesı var, anne baba dede mama meme pissi bavbav mööö dütdüt nennen(uyumak), bıçbıç( banyo) ama baktıgın zaman hep kendı turetmesı kelmeler yanı ısaretle anlatıyor herseyını o yuzden sureklı
(7,709 puan) tarafından
Neden bebekler uyumaya nen nen diyorlar ki. Benim akıllı bıdıkım da öyle maşaAllah onlara çok sevimli oluyorlar
tarafından
Ya aslında benden oturu galıba hadı eee eee yapalım dıyordum hep sonra ninni dinleyelım falan dedım nınnıden sonra adı nenenn oldu kolay gelıyor galıba :)
0 oy
tarafından
telefon tablet her turlu ekrandan uzak tutun. cocugunuz neyi seviyorsa (oyuncak, yiyecek) ona gosterin sonra ulasamayacagi yere koyun. sizden istemesini bekleyin. aglayarak veya parmakla isterse siz nesnelerin isimlerini sorun cocugunuza. ornegin istedigi nesne top olsun. top mu istiyorsun diye sorun. cocugunuz basini sallarsa yani onaylarsa soylemesini isteyin. sık sık yapin bunu. kelime kartlari demissiniz bir de. onunla ilgili de soyle calisma yapabilirsiniz: kelime kartlarinda hayvanlar varsa, 3 tanesini ayrin. odanin bir kosesine sehpanin uzerine koyun. siz de birqz uzakta oturun. cocugunuzdan isteyin. oglum, köpegi getirir misin? o getirince alkislayin. sonra da kopek ne diyordu diye sorun.siz seslendirmesini yapin. sonra diger karta gecin. bu sekilde calisin. ama ozellikle basit ****** seslerinden baslarsaniz iyi olur. bir de sizin , esinizin ve cocugunuzun oldugu bir fotograf karesi olsun (telefondan gostermeyin) o fotografi gosterip, baba nerde, goster. anne nerde goster. diye sorun soylemesini isteyin. soylemezse de hep devam edin. bir de cocuk sarkisi soyleyin beraber ritim tutun. hayvanlarla ilgili bir sarki olabilir. surekli soyleyebilirsiniz. 
tarafından
yildizli olan yer hyvan sesleri olacak:)
(333 puan) tarafından
Saol canim uzun uzun yazmışsın bide cok teşekkür ederim:)
tarafından
canim benim yazarim tabi. bu arada ozel egitim ogretmeniyim ben. konusma problemi olan cocuklarla boyle calismalar yapiyorum. doktor bir problem yok demis. kisa sürede konusacagini dusunuyorum yeter ki bol bol calisin cocugunuzla. sadece siz degil babasi da ayni sekilde calissin.
(333 puan) tarafından
Cook teşekkür ederim kuzum
0 oy
(183 puan) tarafından
Kardeşim 3 yaşına kadar konuşmadı. Konuşmaya, ona kitap okumaya devam edin ama içiniz rahat etsin diye özel bir pedagoga da gösterin isterseniz. 
0 oy
tarafından
Bazı çocuklar öyledir canım onun bi zamanı var kendini hazır hissettiği zaman konuşur ama tabi ne kadar çok destek verirseniz daha çabuk konuşur sürekli şarkı açın öğretin şarkı söylesin kitap okuyun 
(333 puan) tarafından
Saol kuzum

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 140 göst.
9 Nisan 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 156 göst.
6 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 277 göst.
14 Nisan 2021 Diğer kategorisinde ❤️Derin❤️ (2,722 puan) tarafından soruldu

379,318 soru

11,353,958 cevap

34,827 kullanıcı

...