0 oy
199 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Kızım 15 aylık ve hemen hemen 2 aydır çorap yiyor. Yutuyormu bilmiyorum. Wc gidip gelene kadar dişleriyle koparıyor geldiğimde az parçalanmış oluyor bas parmak kısmı. Şuan acayip üzgünüm sinirliyim. Ne biliyim yaa arkamı dönmeye gelmiyor. Her çocuk böyle mi? Benim kızımda mı gariplik var ? Oturup aglayasm var. 2 aydır güzellikle hayır yeme kızım yapma kızım diye diye bugün sinirlerim alt üst oldu. Abartiyormuyum normal bir durum mu? Dişleri çıkarken bile hiç ağzına birşey almazdı. Şimdi yerde ne bulsa ağzına götürüyor. Delirmek üzereyim. Bana birşey söyleyin kızlar :'( 

Ne çözüm bulmam lazım. Çoraplarını çıkardım. Kii evimde soğuk Ankara'da oturuyorum. Kaç gündür sel götürüyor. Ev serin. İnce çorap giydiriyordum. Şimdi hasta olacak mı idrar yolu enfeksiyonu olur mu diye hergün birşey düşünmekten uyurken bile dinlenemiyorum. Eşim ne var ki çocuk buyutmekte diyor al sen bak ozaman bee :angry:

Sakinlesmem gerek evet biliyorun o yüzden buraya yazıyorum zaten. Hergün baş ağrısıyla uyanıyorum. Yüz kere zibini degistiririm terlediginde. Altını ıslak bezle hiç silmedim doğduğundan beri hep suyunu hazırlarım . Eşim bana diyor normal değilsin. Yaa anlamıyorum ne güzel kızıma bakıyor demesi gerekirken yanlış mı yapıyorum. Madem yaptıklarım yanlış çıkardım çorabını. Gördüğüm anneler gibi olacam. Rahat amann oda bulur buda olur hasta olunca iyileşince geçer diyecem. Bu seferde kötü anne kızına bakamıyor oluyor. 

Soru başlığını bile bulamıyorum şuna bakın.

Amann yaa çorap meselesini anlatıyordum. Konu nereye geldi . Ne yapmam lazım normal mi? Geçici bir süre mi alışkanlık mı? 

4 Cevaplar

0 oy
tarafından

En İyi Cevap
Benim oğlumda çok terler eskiden sürekli zibinini degsitirirdim. Meğer kalın geliyormuş çocuğa. Onlar sürekli hareket halinde oldukları için çok kalın giydirme artık büyümüş annesi sen ne giyiyorsan o da öyle giysin Dr söyledi bana bunu. Kışın zatirreden bir hafta hastende yattı oğlum kulağıma küpe oldu. O zamandan beri terletmemeye calsiyorum. Dr soguktan değil sıcaktan hasta olur çocuk terlemesin demişti. Çorap benimkide ısırıp duriyor bu sıralar 11 aylık. Bu kadar takma boşver. Biraz rahat bırak sakınan göze çöp batıyor kendimden biliyorum. İlk bebeğim korona oldu, satılık oldu, göbeği kanadı uzun süre durmadi, yuksek ateşten hastende yattı, en son zatürreden yattı. Bende doğdugundan beri pamuk kullandım da bu siralar biraz saldım ama :) arada ıslak mendili ıslatıp kullanıyorum. Kendini bu kadar kasma. Ankara soğuktur göğsüne ve ensesine bak usuyorsa ona göre giydirirsin. 
tarafından
Haklısın canım daha az düşünmeye kendi haline bırakmaya çalışacağım. Yorumların için teşekkür ederim canimm bnm ❤️
tarafından
Rica ederim :) eski halimi gördüm sende o yüzden dedim. Çocuklar bir şekilde büyüyor kendini çok yıpratma. Ne kadar üzerine dusersek o kadar istemediğimiz şeyler oluyor. İllaki koruyup kollayacagiz bakacağız ama çokta pimpiriklenme. Çocukta rahat etsin . Sende sağol çocuğuna çok güzel bakıyorsun. Keşke herkes senin gibi olsa.
tarafından
Çok sağol canım güzel yorumunla beni gerçekten mutlu ettin Allah razı olsun senden ❤️❤️ sende önceden benim gibiymissin canım. Nasıl vazgeçtin bu alışkanlıktan ? Bugün rahat bırakayım kızı dedim ama yinede üstüne çok düşüyorum. 3 yıl bekledim anne olmayı. Hasta olmasın diye herşeyi yapıyorum. Eğer hasta olursa Allah korusun hastanelik olursak ben biterim. Kendimi tanıyorum . Kızım aşı olduğunda yada kan aldıklarında kızımla beraber bende ağlıyorum. Zaten iğneden korktuğum için kızımın yanında dururken zorlanıyorum. Üstüne birde kızım ağlayınca resmen deliriyorum. Hemen alıp sarılıyorum burdayım kızım geçti bitti korkma diye konuşuyorum. Ordaki herkes bana bakıyor deli bu der gibi :) ama elimde değil. Canım acıyor. Birde hastanelik bir durum olsa ben aglamaktan helak olurum kesin ayakta kalamam diye korkuyorum . Kızıma birşey olacak korkusu insanı yiyip bitiriyor:(  annem, kaynanam ve eşim sürekli kızım çocuk bu düşüp kalkacak hasta olacak illaki bu kadar üstüne düşme diyor. Bende şöyle düşünüyorum ben bana düşen vazifeyi yapayım hasta olmasın diye sonrası Allah'a kalmış hiç değilse benim için rahat etsin annelik vazifemi yaptım ama yinede hasta olmuş diyeyim. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum anlamıyorum kendimi:/
tarafından
Hayır tabiki çok  güzel ve doğru düşünüyorsun. Dedim ya ben ne kadar üstüne düşsem sakinsam hep birşey oldu o yüzden herkes biraz akışına bırak dedi en son zatürre olunca çok korktum nefessiz kaldı öyle götürdük hastaneye anlamadık ciğerleri kapanmis meğerse. O zamandan beri biraz akışına bıraktım Allah görüyor zaten elimizden geleni yapıyoruz ins hiç hasta olmasınlar. Ama korkma çocuk onlar hasta olacak ki bağışıklık kazanacak bünyesi. Allah dermansız dert vermesin. Ufak tefek şeyler olur tabiki. Oku üfle sürekli hem kendine hem bebeğe. Parka çıkın gezin , hava almak bile insanın içini açıyor. Ben 8 aylık olana kadar bebekle hastane ve market harici hiçbir yere gitmedim. Şimdi gerekirse avmye de gidiyorum. Böyle böyle yavaş yavaş asacaksin tabiki koyver demiyorum ama kendine de çok yüklenme.
tarafından
Evet canım haklısın bebeğin için üzüldüm çok çok geçmiş olsun canım. Her ne kadar eskiden yaşanmış bir rahatsızlık olsada insan unutmaz o korkuyu. Çok şükür atlatmış bebeğin canım. Söylediklerini uygulamaya çalışıcm canım fazla üstüne düşmemeye ozen göstereceğim. Allah razı olsun ❤️❤️
-Reklam-
0 oy
(485 puan) tarafından
Stres kaynaklı olabilir. Evde kavga gürültü olduysa son zamanlarda... Ya da düzeni degismisse, tv'de bir şey gormusse vs... Hayatında stres yaratacak bir şey olduysa yani...

Normal bir durum değil. 
tarafından
Düzeni değişti yani beşik yeri gibi ondan mı oldu acaba ?
(485 puan) tarafından
Olabilir. Düzen değişikliği, bakıcı değişikliği, taşınma... Odasına geçmesi, uyku saatinin değişmesi, anne baba çalışma saatlerinin değişmesi... Özetle günlük rutini o etkileyecek her şey stres yaratabilir.
tarafından
Anladım canım teşekkür ederim ❤️
0 oy
tarafından
Benimkide kopariyor canim tuylu kiyafetleri falan yapma dedikce daha cok yapiyor artik nasil biraktircam bilmiyorum 
tarafından
Evet canım benim kızımda bir anda başladı. Çok üzülüyorum. Bir yorumda evde değişiklik olduysa veya kavga gürültü varsa stresten yiyebiliyorlarmis . Arada sırada tartışıyoruz eşimle beşik yerinide değiştiriyorum sürekli evi temizlerken. Ağlıyorum şimdi. Benim yüzümden mi strese girdi kızım yani :'(
tarafından
Olabilir canim her evde tartışma oluyor bir sureden sonra oyun haline getiriyorlar biz yapma dedikce daha cok yapıyor
tarafından
Aynen öyle yapma demedigim halde yapıyor. Artık dün sinirlendim bağırdım dayanamadım.
tarafından
Baska seye yonlendir canim oyle daha cok yapar
tarafından
Yönlendirsem bile sonradan yine yapıyor:(
0 oy
(475 puan) tarafından
Merhabalar abla benim kız 9 aylık 5..aydan beri çorapların ayağından çıkarıp emiyor au için de bırakıyorum gün için de belki 40 defa çorap değiştiriyorumm. Umarım bırakır bu huyunu 

İlgili sorular

+1 oy
10 cevap 209 göst.
14 Ekim 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 166 göst.
10 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Leyla233 (91 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 91 göst.
0 oy
11 cevap 482 göst.
7 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde 2801 (764 puan) tarafından soruldu