0 oy
148 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (149 puan) tarafından
Kızlar şuan 40 günlük bir oğlum var. Gayet iyi emiyor 2770 doğdu şuan 5 kilo oldu bile, 40 günde maşallah 2 kilo aldı anladığınız üzere. Benim size sormak istediğim benim 14 buçuk aylık bir kızım daha var ve sütüm den sağıp ona da veriyorum zamanında tecrubesizlik yüzünden emziremedim. İçinizde 1 yaşından sonra çocuğunu memeye alıştıran var mi tekrar? Varsa deneyimlerini paylaşabilir mi acaba çünkü ben tandem emzirme yapmak istiyorum 

3 Cevaplar

0 oy
tarafından
Bilmiyorum ama şuan bebeğin küçük ilerde ona yetmezse buyukte isterse bırakması da zor olur. Dra danış bnce 
(149 puan) tarafından
Tesekkur ederim canım yorumun için
-Reklam-
0 oy
(475 puan) tarafından
Ay maşallah bu postu okuyunca tekrardan ümitlendim valla Allah razı olsun ben doğum yaptım bebeğim beni sadece 3 ay hem de bir de erken doğan bir bebekti emme refleksi çok güçlü değildi beni ememiyordu sürekli aç kalıyordu neyse mamaya başladık bu sefer Mehmet etti yaşadık hiçbir şekilde mememi tutmadı artık a inanır mısınız gelen giden herkes bana şu cümleyi söyledi artık ikinci çocuğa sütünü olmaz senin 1. Emzirmeyene süt kesildiği için ikinci çocuğa süt gelmiyor o kadar kendimi üzdüm ki dedim ki böyle bir şey olabilir mi ya nasıl bir saçmalık dedim kendi kendime sonuçta hamile kalsam yine süt hormonlarım olacak yani doğumdan sonra yok diyor olmuyor gelmiyor süt bir daha damarlar kendini hazırlamıyor bilmem ne Bir sürü bahane uydurdular Şimdi sizin o postunuzu okuyunca daha iyi anladım ki ikinci çocuğuna da sütüm olur inşallah
(149 puan) tarafından
Öncelikle teşekkür ederim canım, asla öyle diyenlere inanma. Süt tamamen yemene, içmene ve inanca bağlı birde sık emzirmeye dayalı güzel bir döngü. Emzirirken günde üç öğün mutlaka yemek yemelisin. Sabah kahvaltisi, öğlen yemeği ve akşam yemeği. Üstelik aralarda da ara öğün yapacaksın hurmadır,  Kuru dut, kuruyemis gibi şeylerle. Yediğin yemekler protein ağırlıklı olmalı ki aldığın kaloriler sana kilo olmasın  bebeğine kilo olsun. Bol bol dengeli beslenecek abur cuburu keseceksin. Ben şuan öyle besleniyorum böylece sütüm bebeğime yaradı. Oğlum 2770 gr 50 cm doğmuştu 40. Gündeyiz şuan 55 cm 5 kilo canım inan ki bu dediklerimi yaparsan senin bebeginde hem kilo olur hemde sagliklj olur çünkü boş kilo almamış olacak. Protein alacak hep. Instagram da @hastalanmayancocuk diye bir sayfa var oraya bak lütfen ben her şeyi ordan öğrenip yaptım oğlum böyle kilo aldı.
(475 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım Allah razı olsun İnşallah ikinci bebeğime böyle doya doya gönlümce emzirmek nasip olur tabii Şimdi düşünmüyorum ama gösterdiğin sayfayı tamamen baştan sona inceleyeceğim şimdiden her şeyi aklıma kaziyim
(149 puan) tarafından
Mutlaka incele canım çok faydalı bir sayfa
0 oy
(485 puan) tarafından
Şu an anne sütüne az ihtiyacı olan bebeğinize vereceğim diye, anne sütüne çok ihtiyacı olan bebeğinizden kısmayın derim ama tercih sizin tabii. 
(149 puan) tarafından
Tabiki öyle bir şey yapmıyorum canım, sadece acaba ikisine de yetebilen olduysa neler yaptı da yetti ve geri dondurebildi bebegini merak ediyorum ve araştırıyorum şuan:) yine de yorumun için teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 195 göst.
0 oy
19 cevap 640 göst.
14 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Gmzkyashn (127 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 145 göst.
21 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde Kdkdkfk (34 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 503 göst.
17 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Gizlianne (389 puan) tarafından soruldu