0 oy
163 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Oğlum çok ateşlendi ilk bebeğim tecrübem yok bugün çok enerjisizdi iki gün önce 4 ay aşısı oldu bugün ılık duş aldirdim bir çay kaşığı calpol verdim ama hala atesi var yani kafası yaniyor elleri buz gibi bu normal mi ona göre il Hastanesi'ne gidelim ilçede doktor da yok mecbur buraya soruyorum o yüzden

9 Cevaplar

0 oy
(1,744 puan) tarafından
Canım kaç derece ateşi ölçtün mü
tarafından
37.9 du şimdi ölçtüm 37.2 olmuş ama el auak buz gibi Kafa sıcak
(1,744 puan) tarafından
Tamm canım olabılır ateşi en doğru ölçeceğin yer bu aylarda makat . Bebegını ince gıydır hatta zıbınla dursun sakın sırke falan kullanma . Atesı cok yüksek degıl 38 i gecınce genelde ateş sayılıyor
tarafından
Allah razı olsun içimi rahatlattın ya
(1,744 puan) tarafından
Hepimiz aynı yollardan geçiyoruz canım rica ederim sen düzenli olarak ateşini kontrol et nerden ölçüyorsun ateşini bir de temassız ateş ölçerler çok güvenli olmuyor neyle ölçüyorsun . Bir de gel git emzir bebişini anne sütü iyileştirir
-Reklam-
0 oy
(1,048 puan) tarafından
Bizde de ateş yaptı bende çok korkmuştum valla ve calpol yoktu fitil yazmıştı şiirler 2.ay asisindan onu verdim yarim şekilde bide zibin giydirdim tek oyle düşürdüm 
0 oy
tarafından
Aşıdan sonra 3 gun yikanmamasi gerekir. Ustunu giydirme. İlik suyla duş aldirabilirsin. Dolven ve calpol dönüşümlü verebilirsin. Atesi kaç şu an ?
tarafından
Çarşamba aşı oldu bugun yıkadım bişe olue mu
tarafından
Bi gun daha bekleseydin iyiydi. Hemsire demedi mi sana yikama diye. Bişey olmaz inşallah. Korkma . Atesi 38 üzerine cikar ve dusuremezsen doktora gidersiniz. Agizdan olcum yapiyosun dimi
tarafından
Koltuk altından şuan ölçtüm 37.6
tarafından
Agiz ya da makattan dogrusu cikar canim. Ayi küçük daha.
0 oy
tarafından
Korkma cnm ateşi kaç ölçtün mü 

Bizde 4 gün boyunca ateş olmuştu 5 saate bir ateş düşürücü ver ve zıbınla yatır anlına ve koltuk altlarına sadece suyla ıslak bez koy 
tarafından
Ölçtüm 37.6 ya düşmüyor :'(
tarafından
Korkma cnm 38 ve üstü ateş sayılıyor
Sen anlına ve koltuk altına ıslak bez koy 38 in üstüne çıkarsa ve düşmezse hastaneye götürürsün
0 oy
(3,093 puan) tarafından
Bizde ateş yapmadı ama çok huzursuzluk yaptı
0 oy
(2,513 puan) tarafından
Canım 38 sonrası ateş sayılır ince giydir bir zıbın mesela sirke kullanma eklem yerlerine su köy bez ile aşi ateşi 12 saat sonra falan yapar ya da 24 saat sakin ol takip et ateşini 38 i geçmesin gerekirse 6 saatte 1 çay kaşığı ile calpol ver düşmez ise gidin doktora 
0 oy
tarafından
Kafasının el ve ayaktan sıcak olması normal bıngıldak çalışıyor canım 
0 oy
tarafından
Bende gecen ay ogluma 4 ay asisi yaptırdım 1. Si bu asida banyo yapmama sarti yok hemsireye sordum gene onlem olrak 2 gun alinmayabilir 2. Ates yapiyor evet bebeklerde 37.4 tn sonrası ates sayiliyor benm bebegimde asiri huysuzlasti ateslendi surup.verdm uzerinde sadece bez bıraktım o sekil atlattık cok sukur
0 oy
(1,830 puan) tarafından
Evet yapar bize yapmıstı 38 e dikkat et kuzu 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 151 göst.
19 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Sevval58 (103 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 102 göst.
3 Ağustos 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 122 göst.