0 oy
266 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,467 puan) tarafından
Kaç gündür bana çıkardığı işler bitmiyor vallahi delircem ya pazardan ona meyve aldım yeni yıkadığım miderlerin üzerinde ve yeni yıkadığım halının üzerine dökmüş suyunu leke yapmış kızdım söylendim kapı çerçeleri varya hani defalarca çıkma diyorum iki ayağıyla yukarıya kadar çıkıyor tezgah üzerine çıkma diyorum defalarca dinlemeyip yine çıkıyor dün çıktı bardak kırdı kırılan bardağın derdinde değilim canı sağolsun sonra kalmış buzdolabını tutup çekmiş kendine doğru bnde mutfağa gittiğimde bu dolap neden öne gelmiş diye akşama kadar düşündüm meğer bu sabah babasına baba bak bn buzdolabını nasıl çekiyorum dedi dün komşumun kızını bacağından tutup kaldırmaya çalışmış anaokulunda da yapıyormuş onu uyarmalarına rağmen eltimin kızını ve görükcemin oğlunu da kucağına almaya çalışırken gôrdüm kızdım ve bu gece altına kaçırmış bn sebebini kendinde çok ağır şeyleri taşımaya çalışmasına bağlıyorum onun yüzünden daha dün yıkadığım minderleri açtım hem iç hem dış pamuklarıyla birlikte yıkamaya koyuldum daha bir hafta olmadı halıları yıkayalı onları dmyeni serdim derken ona kadar idrarı değmiş az önce mutfağıň yerini sildik kilimi serdim bahçeye çıkıp pamukları yıkamaya devam edeyim dedim arkamdan pat cam sesi geldi fırladım ičeri baktım ki yine tezgah üzerinden kavanoz düşürûp kırmış ona bakıp kendime veya ona vurmamak için yan komşuma gönderdim oturdum sinirden ağlamaya başladım artık gerçekten bu kızın bana çıkardığı işler yaptığı vukatler bitmiyor bel kalmadı kol kalmadı bnde gerçekten artık yeter diye haykırıp avazımın çıktığı kadar bağırmak istiyorum bi arada bu kızımı bu hale getiren hep cadı görümcelerim ve kaynanam bn yapmayın etmeyin dedikçe kızın huyunu suyunu bozdular çeken de bnm işte

8 Cevaplar

+1 oy
(182 puan) tarafından
Hiperaktif olabilir pedagoga götürün kızmakla dahada ilerleyebilir. Ama temizliği çok kafanıza takmayın batsın tekrar yıkanır. Omu yapma dağıtma derseniz dahada hırslanır bence akışına bırakın ama mutlaka destek alın 
(1,467 puan) tarafından
Temizliği geçtik kırıp döktükleri peki kuzum oğlum var 14 aylık ne kadar temizlesekte illaki gözden kaçan olabilir ki oğlum ağzına herşeyi götürebiliyor artık onun bu hal hareketleri kardeşine bile zarar verebilecek derecede
(5,589 puan) tarafından
Hiperaktif oldugunu dusunmuyorum, benim yengemin de kizi ayni sekilde, her dedigi oldu , koltuktan atlardi alkislar gulerlerdi, isiklari acip kapardi kimse ses etmez gulerdi, kimse demedi cocugum bu yanlis olmaz, markette ne istediyse alindi, evde dolap abut cubur doluydu yemek yemedi onlari yedi falan, bayanda demis zaten cocugu simartmislar.
Huyunu suyunu bozdu demissiniz onceden boyle degil miydi, ne zamandie boyle
Bi zaman yaptiklarina tepki vermemeyi deneyin kolay degil ama tepki verdiginizde daha cok yapmaya baslamis anladigim kadariyla, gormezden gelmeyi deneyin, hatta dikkatini baska yone cekmeye calisin
(1,467 puan) tarafından
Nasıl anlatsam bnm tavır koyduğum yanlış gôrdüğüm şeyleri yasakladığımda tam aksini kaynanam görümcelerim bişey demiyordular özellikle kaynanam kızım kafasına çıksa taş fırlatsa bişey demez ama kürtçe küfür eder gülerek bu onun faha çok hoşuna gider çünkü ciddi olmuyordular yanlış olan bir şeye tepki göstermiyordular bn terbiye verdiğim zaman yasakladığım zamanda bna kızıyordular nmher ne kadar yâpmayın bak bnm kızımdır derdini bn çekiyorum desemde bildiklerini yaptılar bn şimdi göndermemeye çalışıyorum ama bakalım ne kadar sürcek çünkü görümcemle birbirimize girdik kızıma diyormuş o..... K...... Ve bn gitsem senin ananı döverim bnde eşime dedim ona söyle kübra diyor yiyorsa gelsin dövsün bakalım nasıl dövüyormuş kızımı göndermiyorum dedim bn göndereyim de kızımın kalân ahlakını bozsunlar diye mi eşimle de tartıştık bu yüzden göndermiyorum dedim diye babama küfür etti utanmaz
(5,589 puan) tarafından
Cok iyi anliyorum sizi, aynisini benim babaannem yengeme yapti, cocugun yanlis davranislarinda uyarmak yerine gulduler cocukta guzel dogru bisey yapiyorum sandi, siz yasak koydunuz onlar serbest kildi cocuk yanlisi dogruyu bilemedi
Gondermeyin istediklerini desinler, cocugunuzun tam ogrenme zamani daha bunun ergenligi var bu sekil devam ederse ilerde basedemezsiniz ve hatalari kendine zarar verecek boyuta gelebilir
(1,467 puan) tarafından
Yani çocuk bu çocuğun doğasında var yaramazlık yapmak ama bizimmi baya üst düzeyde ve çocuklar hângi şeyler hesabına gelirse ona uyuyor mesela hata bildiğiniz şeyleri engellediğiniz zaman bir başkası da tam tersini çocuğa gösterdiği zaman bnm engellediğimi o farklı yaptığında tam aksini yaptığında çocuk işine geleni yapıyor onların yaptıkları çocuğun işine geliyor çocuk bu hatayı yanlışı bilmez neyden mutlu oluyorsa onu yaoıyor ki onlar bnm inadıma yapıyor bunu sonuç kızım bu duruma geldi daha 4 yaşında bile değilken babasının arkasından o...... diye sesleniyordu onlar o şekilde söylemişler çünkü kızıma
-Reklam-
0 oy
tarafından
Çocuk işte. Buradakilerin yüzde90ının çocuğu böyle bacım
(1,467 puan) tarafından
Kuzum etrafım bile diyor ki bu kızın bu kadar yaramaz olmadı normal değil Allah yardımcın olsun diye bnde artık dayanacak güç bırakmadı sabah namazını kaçırmayan bn gece alarmın sesini bile duymuyorum şu son bir aydır sabahları kalktığımda bir çay bardağına bile elimi uzatıp almaya kolum kalkmıyor ay oyy diye kıvranıyorum kol ağrısından omuzdan başlıyor ağrısı
0 oy
(2,363 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun ya Vala yaramaz çocuk zor bnm kizda dörde giricek oda beni mahvediyor inşallah duzelirlerr
(1,467 puan) tarafından
Tek umudum düzelir inşallah tarafından bakıyorum yoksa çekilecek gibi değil
0 oy
tarafından
Valla üzülerek okudum inan ki canım allah yardmcn olsun  bir süre kendi haline bırak umursama görmezlikten gel sen ona yapma etme dedikce o daha çıldrr
(1,467 puan) tarafından
İnan bnm bu yazdıklarım anlattıklarım yarısı bile değil onlara yemek hazırlamaya gittiğimde kardeşiyle çıkmış bahçeye ve kalkmış kardeşini buz gibi suyla baştan aşağı hortumla ıslatmış
tarafından
Ya sabır çek birde eş şehid ya allah çek üfle veya suyuna oku içir
0 oy
(7,791 puan) tarafından
Ah be Allah yardımcın olsun ne denir bilemedim
(1,467 puan) tarafından
Allah razı olsun cnm
0 oy
(1,449 puan) tarafından
Canim bi pedagoga götür istersen belki biraz olsun düzelir 
(1,467 puan) tarafından
Düzeleceğini bilsem hemen götüreyim valla artık kardeşine zarar verebilecek dereceye gelmiş yaramazlıkları
0 oy
tarafından
Sağlıklı mi eminmisin canımı sıkılıyor acaba yada kardeşini kiskaniyo bastırdığı duygulari var yamazlik yaparak dikkat cekiyo benceee senden ilgi bekliyo yada babasindan cok op sev konus buyudun de 
(1,467 puan) tarafından
Her yöntemi denedim emin olun aldım karşıma güzellikle anlatamaya çalıştım olmadı kızdım olmadı oturdum kendi kendime ağladım yanında sinirden olmadı babasına söyledim olmadı böyle böyle yaparsan sana şu istediğini almayız bunu almayız şunu almayız dedim olmadı daha baktım az önce bunu yaptı sinirden iki elimde kendi kafama vurdum aradım komşumu dedim gözümün önünde durmasın 1 saat gelsin yanınıza dedim bn sakinleşene kadar dedim orda şuan artık gerçekten bitmiş durumdayım
tarafından
Belkide kendin mi bi sakin kalmayı denesen benim ilk oglumda biraz zor bi çocuktu valla simdi 20 yaşında büyüdü aslan gibi küçük 15 oldu sakin ol derim ben zarar gelen seykeri anlat ona yasaklar koy cocuklar disiplini sever sonra hiç eleştirme yaninda konusma hatta seni kardesini uzdugunu soyle bana yardim et bu bebek beni yoruyo de kağıt kalem ver yazsin cizsin kizim var benim simdi oda hareketli 17 aylik ilk ogluma yakin sayılar yarmazligi ama ben eski ben deyilim cok şükür elhamdülillah oda dah ılımlı bir bebek oluyo gecicek bu günler onu bil kizina sürekli tekinde bulun ödül seklinde neyi seviyosa hergun yapmaya calisin ona kendisini değerli hisettir zaman la.duzelir ses ymtonuna dikkaat et konusurken inşallah fayda sağlar canim esinden testek al  birazda
(1,467 puan) tarafından
Eşim destek vermiyor cnm oda ne varsa bana yüklüyor bütün sorumlulukları
0 oy
(4,424 puan) tarafından
Bence kızın dikkat çekme çabasında sürekli vukuat çıkararak ben buradayım bende varım dene çabasında kardeşi varmış büyük ihtimal kardeş varlığını benimseyememiş çocuk akli işte ne yapsam annem babam fark eder diyor böyle bir çözüm buluyor benim kızımın da sınıf arkadaşının bu sene oldu kardeşi ilk dönem pamuk gibi giden gelen çocuk ikinci dönem allahım evlerden ırak bir şeye dönüştü tavsiyem onunla tatlı tatlı konuş her fırsatta onun farkında olduğunu onunda annesi olduğunu onu ne kadar çok sevdiğimi falan dile getir sohbet edin bol bol mesela bi kahve yap karşılıklı için o kadar iyi geliyor ki onlara emin ol faydasını görürsün:)
(1,467 puan) tarafından
Söylediklerinizin çoğunu denedim emin olun birkikte kurabiye de yaptık birlikte kekte yaptık kurabilerin şekillerini onun çıkarmasını istiyorum ki zevkle yapıyor hatta bazen kardeşini sevdiğimde kıskanmasım diye Bn kızımı da çok seviyorum sen bnm ilk göz ağrımsın kardeşin şuan çok küçük senin gibi kendi ihtiyaçlarını göremiyor yürüyemiyor baksana senin gibi lavaboya bile gidemiyor altını bağlıyoruz küçük olduğu için diyorum youtubeden ona saç modelleri açıyorum hangisini yapayım kızıma diyorum seçiyor istediği saç modelini yapıyorum yani bur şekilde kendini eksik görmesin kardeşini kıskanmasın diye her yöntemi deniyorum

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 328 göst.
9 Ocak 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 349 göst.
0 oy
13 cevap 578 göst.
26 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Melisaylmz23 (87 puan) tarafından soruldu
+1 oy
28 cevap 1,205 göst.
1 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Egeninannesi1 (441 puan) tarafından soruldu