0 oy
162 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (584 puan) tarafından
Uyku eğitimi hakkında ne düşünüyorsunuz 

10 Cevaplar

+1 oy
(873 puan) tarafından
Uyku eğitimini çocugu yalnız bırakıp ağlatmak sanıyor bazıları. Doğru kişiden doğru eğitimi almak önemli. Zaten cocuklar gece gündüz bilmiyorlar hepimiz rutinler şeklinde ilerliyoruz aslında besle altını al oyna uyu gibi sırayla. Cocuk bunu kodluyor uyku saatını biliyor. Eğitimde de bunu daha bilinçli daha doğru yönlendirip yapıyorsun. Ben almayı düşünüyorum biraz büyüsün
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Hem bebeğin hem annenin konforu için elzem bir durum bence. Ben sadece rutin oluşturarak kendim vermeye çalıştım şimdi kendi kendine yatağında uyuyor de avantajları uyku saati geçtiğinde (bazen istisnalar olabiliyor) çok mızmızlanıyor yatağından odasından başka hiç bir yerde uyumazsam ya da çok zorlanırlar ama bebeğin düzenli uykusu için bu oyun beslenme etkinlik gibi tüm saatlerini kapsıyor çok önemli ve gerekli. Bebeğinizin huyuna göre rutin oluşturmak yeterli para dökmeye gerek yok 
(584 puan) tarafından
Maddi imkanım yok veremem ama çok zorlanıyorum 3 aylık memede uyuyor tüm gün huzursuz emzik emmiyor sürekli olarak ağlıyor yerine koyuyorum kalkıyor çok yorgunum
tarafından
Canım ilk aylar zaten çok zor geçer benim kızım da o aylarda öyleydi ben altıncı ayda başladım şu an dokuz aylık olmak üzere son üç haftadır iyi gidiyor. İlk aylar rutin oluşturmak zor çünkü beslenme saatleri çok sık ve gaz problemi olabilir gece gündüzü ayırmakta problem yaşıyor olabilir biraz daha büyüse bu problem kalkar sen de yavaş yavaş başlarsın üzülme
(584 puan) tarafından
Zaten şimdi küçük ama hep böyle olursa naparim diye düşünüyorum çok yorucu çünkü ev işi temizlik yemek çamaşır bebek çok zorlanıyorum
tarafından
Şimdi başkasının yorumuna cevap yazacağım ama dikkatimi çektim öncelikle kusura bakmayın :) canım benim ilk üç ay böyle olması çok ama çok normal çünkü ilk üç ay 4. Trimester olarak geçiyor yani bebeğinin sürekli seninle olmak istemesi çok tâbi sen de onunla ol hep güvenli bağlansın bak benimki şuan 7aylik olacak dün akşam hiç uyumadı ağla ağla hee baktım sabah dişi çıkmış meğer onun huzursuzluğunu yapmış yavrum. İlk üç ay benimki geceleri hep memede durmak isterdi ve asla sırtüstü yatmazdi hep benim göğsümün üzerinde yüz üstü yatardı ama düşün ilk zamanlar sirtlarim ayy nasıl agrirdi hepsi geçti hep öyle kalmıyor farklı farklı aşamalar bizi bekliyor yaa bir insan yavrusunun büyümesine şahitlik ediyoruz bu çok güzel bir şey :)
0 oy
(1,405 puan) tarafından
saçma gereksiz 
(584 puan) tarafından
Çocuğunuzu nasıl uyutuyorsunuz
(1,405 puan) tarafından
40 çıkana kadar salladım. daha sonrası gece gündüz farketmeksizin yan yatırıp beline pis piş yapardım ve uyku arkadaşı kuzusu kucağına alıp koklayarak uyurdu
0 oy
tarafından
Zor zor çok zor başarırsan güzel ve başarıp devamını getirmek çok önemli
(584 puan) tarafından
Ben şimdide uyutamiyorum da merak ettim tecrübeli annelerin yorumlarını
tarafından
Bende öyleydim uyku eğitimi aldım çok zorladım yaparken sonra bozuldu hala zor uyutuyorum
0 oy
(448 puan) tarafından
Ben asla bebeğime yapmamm öyle birşey 
0 oy
(2,071 puan) tarafından

Öncelikle uyku eğitimi için bebeğinizin 150 günü doldurması yani 5 aylık olması lazım. Şimdiden 3 aylık bebişi boş yere zorlama annesi. Sonrasında uyku saatlerini dikkate alarak (örneğin 5 aylık bi bebiş 2 saatte bi uyuyabilir) ve en en önemlisi sabit ve değişmez bi rutin belirlemeniz lazım. Bebisler rutinlerle uyumayı öğrenir. Ayrıca eğitime karşı olanlara hiç takılmayın. Gündüz 30 40 dk uyuyan ve gece saat başı uyanan bi bebise bakmak kolay mi? Hem bebise hem bize yazık.... Benim oğlumda neredeyse 6 aylık. Memleket dönüşü inşallah ağlatmadan eğitim vereceğim 

Instagramdan mavilenfin, melodi uyku, tunalı hayat sayfalarına bi bakin
(584 puan) tarafından
Yok şimdi vermek için degil kucuk zaten sadece zor oldugunu duydum kızım memede uyuyor yerine koyuyorum kalkıyor emzik emmiyor çok yoruluyorum bütün gün uyumuyor gecede yorgun düşüp uyuyor hiç bişey yapamıyorum öyle yoruluyorum ki
(2,071 puan) tarafından
Ah ah benimki de 5 buçuk aylık oldu sadece son bi kaç gündür geceleri 2 saat kesintisiz uyuduğu oluyor. Ondan önce saat başı hatta 40dk bile uyanıyordu.... Uyku eğitiminde ilk 1 2 gün çok zor oluyormuş. Önce kendinize inanmanız lazım. Eğer eğitime başlarsanız devam ettirmeniz lazım. 1 2 gün sonra daha rahat oluyormuş
0 oy
tarafından
Konfor demek. Bebek için sağlıklı gelişim anne için dinlenme demek. 

Aldım çok mutluyum iyiki diyorum. Ağlatmadık yalnız bırakmadık onu üzmedik. Binlerce şükür ki böyle birşey var ve bende aldım. İmkan varsa alınmalı. Karşı çıkanlar bu durumu bilmeden asla gibi yorumlar yapmasın bence. Her danışman bir değil. Kimi göz teması bile kurmak yok diyor kimi de al öp okşa sev diyor.

Eğitim aldık tam son haftası ateşli hastalık geçirdik sadece 3 gün bocaladı sonra gene rutine döndük. 
(873 puan) tarafından
Kimden aldınız ve fıyatı nedır
tarafından
Hüsna doğan bebek akademi - 800 tl
0 oy
tarafından
Çok mantıklı ama yapamadım ben :( sürekli atak hastalık derken şimdi de diş cikariyor 
0 oy
tarafından
Hayatımızı düzene soktu 
0 oy
(865 puan) tarafından

Hiç uyku eğitimine başvurmadım üstelik sallanarak uyuyan gazlı bir bbekti, 4 ay snnda gaz sorunu tamamen bitince rutinimiz olmaya başladı uyan beslen oyna banyo uyku 1 yaşından sonrada çocuk artık nezman ne yapacağını biliyor ne istediğini bilir konuma geldi, şükür herşey rutin saatli bizim :D

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 102 göst.
+1 oy
10 cevap 166 göst.
2 Ağustos 2023 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 85 göst.
28 Nisan 2023 Aile kategorisinde Bgm.bky (37 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 100 göst.
20 Mayıs 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu