0 oy
203 göst.
Aile kategorisinde (1,299 puan) tarafından
Kızlar eşimin ailesi iyidir bir zararları yok. Ama sorunumuz şu. Mesafe anlayışları yok. Hep dip dibe olmak istiyorlar. Evlendik sürekli kendilerine göre plan yaptılar. Haftasonu mesela eşimle kahvaltı yapcam pat diye babası plan yapıyor su doldurmaya gidelim diye eşimi çağırıyor sabahın 8 inde. Daha geç de gidebilirler ama her şeyi kendine göre planlıyor. Surekli bir planı var eşimle birlikte. Sonrasında da bize gelin diyor kahvaltı yemek vs için. Her gün mutlaka görüşelim istiyorlar ve her gün gorusuyoruz. Eşime bir şey yapalım dediğimde olay suna döndü. Dur annemi babamı arayım işleri yoksa yaparız gideriz. Plan yapacaksak onlara göre yapmaya başladık. Yemeğe çağırıyorum mesela. Güzel ağırlıyorum. Düşünce şu aA çok güzel ağırladı bizi birdaha gelelim sık sık gelelim. İşleri oluyor bize kalmaya geliyorlar güzel ağırlıyorum yüzüm gülüyor ama yine aA bu kız çok güzel ağırladı bizi demek ki memnun sık sık kalmaya gelelim ve geliyorlar. Kötü davranmak istemedim hiç. Ama bu sefer bu iyigin sonu hep fazla samimiyete gitti. Onlar köyde yaşarken üç saatlik yol her haftasonu gittiğimiz oluyordu bir haftasonu gitmesek ikinci haftasonu hep giderdik çünkü arayıp sürekli cagiriyorlar. Sağolun çok güzel zaman geçti diyoruz. O zaman haftaya yine gelin öbür hafta yine gelin olay buna dönüyor. Pandemi zamanı resmen köyde onlarla geçti her haftasonu o kdr yol gittik. Artık bunu sorun yapmaya başladım bir süre gitmedim biraz mesafe koydum belli ettim sık sık görüşmek istemediğimi. Bu sefer kötü gelin oldum bana tavırları değişti. Demem o ki nasıl davranacağımi bilmiyorum. İyi olsam çok samimi oluyorlar mesafeli olsam kötü gelin oluyorum. Sizler bu dengeyi sağlayabiliyor musunuz?

12 Cevaplar

0 oy
tarafından
Boşver kötü gelin ol herkesi memnun edemezsin 
-Reklam-
0 oy
(9,242 puan) tarafından
Ben dengede tuttum
0 oy
(4,041 puan) tarafından
Mesafeli olunca kötü gelin oluyorsan demek ki eşinin ailesi o kadar da iyi insanlar değiller. İyi insan dediğin anlayışlı olandır senin sınırına saygılı olandır. Sen de sınırlarını belirlemeye başla yavaş yavaş
0 oy
(862 puan) tarafından
Ay inan beni anlatmışsın 4 yıldır hep aynı şey. İlk sene eve bile gelsek surat asiyorlardi. Onlarda kalmamizi istiyorlardı bende saf gibi kalıyordum kötü olmuyum yüzleri düşmesin diye. Aramızda yarım saat yol var gelin kalın 1 hafta kalıyorduk eve gidicez diyoruz jniye diyorlardı neyse geliyorduk hergun arıyorlar yarın gelin diye. Artık haftada bir gidiyorum bu kezde cumartesi arıyorlar yarın ne yemek yapiyim diye gelmicez diyoruz niye diyorlar ee daha geçen hafta geldik ya zaten hergun görüntülü arıyor işte eşimi evde beni akşam tekrar. Yeni görüştük diyince şimdiki bahane torun ama bende çok sıkıldım her hafta oraya gitmek zorundaymışım ve hergun günde 2 kez görüntülü konuşmak zorundaymışım gibi davranılmasından.
0 oy
(213 puan) tarafından
Bizde genlde eşim hallediyor ortayı bi ara yeni evlendiğimiz zamanlar sürekli çağırıyordu kaynanam eşimin her izninde ayrıca gece çalıştığı zamanlar bize gelip kalırdı resmen hergün yanyana gibiydik evimiz ayrı olsa bile (kayınbabam öyle değildir çocukları bi rahat bırak gezsinler der) ama sırf ben uzaktan geldim yalnız hissetmeyim diyeydi biliyorum, ilk zamanlar bişi demedi eşim gittik geldik sonra ben sıkılmıştım baya bana sordu gitmek istiyor musun sürekli diye bende bu kadar sık değil beraber bişiler yapmak istiyorum demiştim ondan sonra açık açık annesine dedi anne iznimde ben gezmek evde yatmak istiyorum ya sürekli gelemeyiz dedi ondan sonra gelip gitmede kalmalarda azaldı. Bide kaynanam la eltim bir oturuyordu o zaman kalabalık oluyorduk şimdi memlekete taşındılar zaten
0 oy
tarafından
Eş en önemli etken kendi ailemde ben onun ailesinde eşim.

İkimizde birbirimize laf söylenmesine ve dengeyi ooruyoruz
(1,723 puan) tarafından
Aynen katılıyorum :)
0 oy
tarafından
kötü gelin olmak inan daha iyi. ben de 2 yillik evliyim. esim ben mesafe koymak istesem bile zorluk cikariyor. ama eltim oyle guzel mesafe koydu ki. aylardir gorusmuyor kaynanagille. adı kotu gelin. ben guya iyi gelinim. kiymetim biliniyor mu? hayir. hatta mesafe koymaya calistim diye kustuler benimle bi ara. eltim kendi kuser kendi barisir. ben iyi gelinim kaynanam laf sokmaya devam ediyor. eltime laf sokamaz mesela. cok korkar ve cekinir ondan. onun kazqnci ozgur olmasi hafta sonunu kendi planlamasi. ama burda asil etken koca. kocasi ses cikarmadigi icin istedigi gibi hareket ediyor. eger kocan da sen mesafe koydugunda sana bisey demiyorsa kesinlikle mesafe koy canim. ozgurluk gibisi yok
0 oy
(5,234 puan) tarafından
Valla hepsi iç içe ben sevmem öyle hepsinden ayriyim zaten kafa yapımız ve yaşam tarzlarimiz uymuyor cok değişikler ben uzak duruyorum onlarda zaten kalabaliklar ben gel git olayını çok sevmem aile bağı diye biseyde yok zaten daha 2 yaşına girecek olan ve yeni doğan kızımı görmemişlerdir yani cok ahlaksız bir yapıları var bende umursamiyorum o yüzden iyilik yapan iyilik bulmuyor malesef cok iyilerin şansıda olmuyor mal olmuycan bu hayatta harcaniyosun valla bi geri tepecen herkes yerini haddini bilcek
0 oy
(4,390 puan) tarafından
denginiz değilim efendim. dengesizim!:))
0 oy
(15,869 puan) tarafından
Gitmiyorummmmm☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺️Dengemizz çok guzell zaten kaynananmm kayınbaba vefat etmiş görümcem hariç mesafe var hepsiylee
0 oy
(1,918 puan) tarafından
Tabiikide Hayir ortada şuan bi yandan ben bi yandan ablasi annesi umrummu tabikide degil söz gecircekti ailesine yapamadi bende susmuyorum gittigi yere kadar.gidicek 
0 oy
(563 puan) tarafından
En güzeli kötü gelin olmak kimseye yaranamazsın

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 1,020 göst.
7 Eylül 2019 Diğer kategorisinde ❣️DenizAselnAnnesi❣️ (1,311 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 229 göst.
28 Mayıs 2021 Diğer kategorisinde YETER DA ... (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 235 göst.
0 oy
9 cevap 426 göst.

404,338 soru

12,113,053 cevap

36,448 kullanıcı

...