0 oy
370 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kizlar ben simdi ogluma patates hasliyorum ezip tadim vericem ama nasil olcak püturlumü yoksa icine biraz sütümden katip mi ezeyim yada sivi yag mi bilmiyorum yardimci olurmusunuz 3 gun patates denicem bu aksamda yogurt mayalicam oglum 5 aylik

11 Cevaplar

0 oy
tarafından
Çatalla ez öyle ver 
tarafından
Sütümden katmama gerek varmi canim yoksa sadece iyice ezip mi vereyim internette bisuru cesit var bilemedim
tarafından
İyice ezme canım pütürlü yemeye alışsın sütünden koyma bence patatesin tadını sade olarak alsın
tarafından
Tamam canim tesekkur ederim yutkunabilir dimi ya korkuyorum da valla nasi cesaret vercem blmiom
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ben çok az hakiki zeytinyağı katiyordum kabızlık olmasın diye ama tamamen püre olarak vermedim sonradan zorlanmak adina az pütürlü daha iyi 
tarafından
Tesekkur ederim canim peki patatesten sonra neyle devam etmem gerekir bilgin varmi
tarafından
Yoğurt
havuç malesef mevsimi değil ama
Kabak
Bu şekilde devam ediyor canım ben çok irdelemedim açıkçası alerjik bir bebek değildi kızım çok şükür o yüzden bize yaptığım şeylerden 8 aydan sonra yedirdim ve blw yaptım
tarafından
Tesekkur ederim canim meyve falan kacinci ayda veriliyor
tarafından
Kuzu benimki temmuz bebesi olduğu için ek gıda zamanı kısa denk gelmişti sebzelerden sonra az az mandalina portakal elma vs verdim ama ilk meyveden başlama sonra sebzeyi beğenmiyorlar
tarafından
Tamam canim cok tesekkur ederim
0 oy
tarafından
ben hic patates tadini yapmadim :) vw kabiz yaoae dikkat et cok verme
tarafından
Vermesemmi  acaba
tarafından
yani patateste cokta bir fayda yok. illaki bi kac ay sobra yer hic tattrma ihtiyaci bile duymadim o aylarda ona gelene kdr cok daha alerjik ve faydali seyler var
0 oy
(339 puan) tarafından
Canım ben bazen sütümdende katıyordum bazen katmıyordum farketmiyor ilkden verdigin için pütürlü olmasın 2 de 3 de hafiften hafiften pütürlüye dogru gidersin ilerde zorlanmsması açısından 
tarafından
Tamam canim tesekkur ederim
0 oy
tarafından
Canım ilk bı çay kaşığı vercen içine de zeytin yağı damlat haşlanmış pattisi rendeleyerek ver ağzına gelsin geveliyo
tarafından
Tamam canim tesekkur ederim bogazina takilmaz dimi ya korkuyorumda valla
tarafından
Yok yok catallada ezebilirsin yutuyo inanki o yutunca senin de hoşuna da gider
tarafından
Ay inşallah canim valla cok heycanliyim :D
tarafından
Yââ her şeyden tattir minik minik ben domtes salata bile veriyom
0 oy
tarafından
Zeytinyağı koy ver canım yutamaz ve kabız olur Allah korusun 
tarafından
Tamam canim tesekkur edeeim
0 oy
tarafından
Süt karıştırmadan oylece ver. Ayrica yaga geçince zeytinyağı verirsin. Siviyag verme.
tarafından
Zeytinyagim car canim hafif damlatip vericrm cok tesekkur ederim hepinize
0 oy
(266 puan) tarafından
Ben çatalla eziyorum biraz zeytinyağı katıyorum ve anne sütü mama veya şu ile biraz açıyorum kıvamını yemesi daha kolay olsun diye
0 oy
(306 puan) tarafından
Eger ilk denemen olcksa pütürlü olmasın bnce bide nie direk patates den başladın meyve de olablrdi
tarafından
Blmiyorumki burdaki eski postlari okudum hep meyveyi sona birakmişlar canim o yuzden bilgim yok hiç patates yogurt kabak vs diye gidiyo postlarda
(306 puan) tarafından
Ben patates i normal suda haşlayıp değilde kendimiz için yemeğini yapınca onada içinden seçiyordum kemik sulu oluyordu o suyla da bıraz sulandrıp veriyodum
0 oy
(1,916 puan) tarafından
Ben catalla ezip veriyodum süt falan katmadim hic yogurt koy icine mayali varsa 
tarafından
Tesekkur ederik canim
0 oy
tarafından
Patatesi ez içine biraz zeytinyağı koy ama daha erken tad.icin dr mu dedi basla diye 
tarafından
Hayir canim ama sadece mama veriyorum geceleri emziriyorum tatlarini alsin 6.ci ayda başlamak için
tarafından
Dr demediyse başlama tadımlara 6. Ayda başlanıyor. Benimde sütüm az mama veriyorum çoğunlukla bir ay daha bekle onların midesi çok hassas. Ayrıca biliyorsun dimi doyacak kadar değil tattiracksin sadce 3 gün kuraliyla başlanıyor. İlk gün bir çay kaşığı,ikinci gün tatlı kaşığı üçüncü gün yemek kaşığı kadar vereceksin sadce.
tarafından
Evet canim zaten sadece minnacik tadina baktirdim sadece suyu veriorm 10 ml falan bilmiyorum doktorlar tuhaf su veriyorum verme diyo idrar sapsari kokuyo diyorum susuluktan diyo cok terliyor deyince su ver dio yani cok farkli konusuolar ya bende ablami dinliyorum valla ne yalan söylim 3 cocuk  buyutuyor her bebek ayni degil evet ama doktorlarda ne dedigini bilmiyor
tarafından
Ama öyle düşünme drlar bilmezsee kimse bilmez kaç yıl okumuşlar. Bende ilk 6 ay su vermedim yazın doğmuştu bebeğim . Sudan enfeksiyon kapabilirlermis ve çok tehlikeli olabiliyormuş . İnan hepsinin açıklaması var acele etme ablani boşver drdan daha iyi bilecek değil. Bazı insanlar kolayına geldiği gibi davranıyor. Yani onun çocuğuna bişey olmadı diye seninkine de olmayacak anlamına gelmiyor.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 176 göst.
10 Mart 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,442,686 soru

23,710,480 cevap

312,225 kullanıcı

...