0 oy
198 göst.
Diğer kategorisinde (872 puan) tarafından
Hanımlar buraya yazıp dogru mu yaptım diger sayfaya mi yazsaydım. Neyse kızım 17 aylık. Evdeyken 24/7 yalnızız, başbaşa. Babası 2 hafta 1 haftalık geliyor eve. Kızımla dışarı çıkınca kendisi yürümek istiyor beni hiç ama hiç duymuyor. Duysa da duymamazlıktan geliyor. Gel kızım diyorum gelmiyor. Hiç yüzüme bile bakmıyor. Bir yerden hadi gitme vakti geldi diyorum veya tehlikeli bir yerde gel diyorum tatlı dille. Umrunda değil. Evde de bisey yapıyor mesela yasak koyduğun bisey, paspas kovası mesela ben affedersiniz lavabodayken kızım geliyor paspas kovasina biseyler atiyor, sonra aliyor, elleme birak diyorum kimse yok gibi davranıyor. Dışarıda da çocuklar koştuğu yere gelmek istiyor. O çocuklar daha büyük, kızım düşebilir, çocuklar oyun ile meşgul koşarken dürter korkuyorum ama kızımı kucağıma alıp gitmek zorunda kalıyorum. Bu aralar kendisini yere atmaya başladı, kucağıma alırken ellerini yukarıya kaldırıyor ve kafasını arkaya atıp yere yatıyor. Normal mi. Veya doktora mi götüreyim. Dışarıda beni duymadığı beni üzüyor. Yere yattığını dün diğer sayfada sordum 16 17aylarda normal dediler. Ama bugün de markette kızım beni duymadığı için üzüldüm sormak istedim. Yine çok konuştum kusura bakmayın. Yanlız insan öyle çok konuşuyormuş. Iyi akşamlar hepinizi öptüm çao

7 Cevaplar

0 oy
(1,161 puan) tarafından
cok normal canim kucuk daha. benim kizimda  kucagima aldiginda  aynisini yapardi.  huyuna  git  zamanla  kecer. dikkatini baska yone  cek. ve  ya  evde  her deyi ona uyqun ayarla.  bence. zarar verecek hic bir sey kalmasin cikdiginiz yerleri ona gore  sec.  etrafi onemseme cocuk daha  cunkj. 
(872 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım. Korkuyordum ben mi yanlış bisey yapıyorum diye. Arada bazen bağırıyorum yüksek sesle konuşuyorum. Belki ondan beni seviyordur diye korkuyorum. Kendimi geliştirmeye çalışıyorum ama arada yine patliyirum.
(1,161 puan) tarafından
merak etme  annesi tum cocuklar annelerini sevee. bu seni kotu anne  yapmaz.  bu onlarin gelisimi. derdlerinu anlatamiyorlar diye surekli aglamalari. duyqarini ifade etme bicimler onlarin.  cocuk daha.  ben kizimi  arabaya bindirdiyimde  oyle  bir agliyorki goren her kes dovduyumu sanir. ama  hic bir sey ustde aglar. mesela. otobuse  biner.   yalniz oturmak ister kucakda oturmamak icin aglar mesela. cocuk bunlar. anlamak olmuyir  vallah
(872 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım..  benimki de hep ama hep herşeye ağlıyor. Aynen ben de kendimi onun yerine koyuyorum aonra sakinlesiyorum. Konuşamıyor daha anlatamıyor. Ben de turkiyeye yeni geldiğimde türkçe daha iyi bilmiyordum çok stres yapıyordum. Iyi geceler.
-Reklam-
0 oy
(736 puan) tarafından
Oglum 18 aylik yazdıklarının hepsi benim oğlum da da var içini ferah tut dışarıya iyice meraklanmaya başladılar ondan oluyor bence benimkide oyle sokak kapısını actigim an nereye gittigini bilneden roket gibi koşa koşa gidiyor arkasindan bağırıyorum oglum dur gel bu tarafa gidelim elimi tut falan ama nafile 
(872 puan) tarafından
Hahah aynen benimki de kapıyı açtım hemen değişiyor. Heryere gitmek istiyor.
0 oy
(2,934 puan) tarafından
Çok normal daha çok küçük tehlikeden anlamaz yapma dediğini yapar. 
(872 puan) tarafından
Aynen ya . Yapma diyorsam yapıyor yap diyorsam yapmıyor. Ters yapıyor herşeyi.
0 oy
(48,629 puan) tarafından
evde duyuyosa disardada duyuyodur isine gelmiyodur cadilik yapiyo belliki☺️
(872 puan) tarafından
Evde duyuyor:) dediğin gibi işine geldiğinde herşeyi duyuyor dedigimi yapıyor. Ama işine gelmiyorsa ben onun annesi değil gibi:)
(48,629 puan) tarafından
iste cadilik yapiyo bilmis ☺️☺️❤️
0 oy
(230 puan) tarafından
Benim.kizda öyle evde hayır dediğim şeyi kendisi de parmağıyla isart eder ama yapmaya devam eder..yere atma küsme bizdede var..çok normal.. eğilip göz kontağı kurmaya calis ve hayır de..sebebidd şöyle..şuan ki dönem. Sen hayır dere bananee dönemi (•‿•)
(872 puan) tarafından
Hahah çok güldüm b3nimki de parmaklarıyla hayır hayır yapar gözümün içine baka baka yapar istediğini:) teşekkür ederim yorumun icin
0 oy
(1,016 puan) tarafından
Canım evdeyken ismine seslendiğinde ismine bakıyor mu önemli olan bu dışarıda dikkatini çeken çok şey var oyuzden olabilir ama ismine bakmiyorsa sıkıntı yani Dr götürmek gerek maalesef aşırı yaygın oldu otizim 
(872 puan) tarafından
Evde bakıyor canım. Ama dışarıda sanki ben onun annesi değilim. Resmen dalıyor. Herkese bakıyor ellerini salliyor kulaklarına gitmek istiyor. Evde bazen yaramazlık yaparken dönmüyor.
(1,016 puan) tarafından
Odaklandığı için canım benim hepsi oyek valla
0 oy
(482 puan) tarafından
Sanırım bebeklerimizle empati için de olmamız gerekir.netice cok küçükler dogal olarak merak ediyorlar ister istemez merakini gidermek için  elinden geleni yapacaklar. Bizr düşen sabir,onlara yardımcı olmak ofkelenmemek ve anlayış.  Benim oğlumda 19 aylık. Bugun eline bıçak almış "anne cıss cıss üf diyordu annecim elini kesersin ver dedim verdi. Inatlasinca oda inat oluyor. Allah hepimize sabır meleklerimize de cok güzel hayat nasip etsin.:)))
(872 puan) tarafından
Âmin  canım. Evet haklısın ama bazen kendime hakim olamıyorum.  Istersen anıt bir sınır krizi geçiriyorum. Belki aşırı tepki veriyorum. Kendimi geliştirmeye çalışıyorum ama arada patlamalar oluyor malesef.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 411 göst.
3 Aralık 2022 Aile kategorisinde Meryem0123 (1,937 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 141 göst.
18 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Emine sinan (692 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 318 göst.
15 Temmuz 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 105 göst.
30 Ocak 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Melekkk34 (6,859 puan) tarafından soruldu

379,145 soru

11,349,352 cevap

34,814 kullanıcı

...