0 oy
294 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (444 puan) tarafından
7.5 aylik bebegim 2 arabasi var ikindede eline verince tekerleklerini ceviriyor eliyle. Sonra yürütecini görürse hemen gidio tekerleklerini cevirip oynuyor. Ismiyle hitap edince bakiyor arada. Yani bazi seylere tepki veriyor. Süt icermisin gel oglum diyorum yerde elini çırpıyor hızlı nefes alip veriyor gülüyor. Sürünerek geliyor yanima. Yani tv izliyor arada acip birakip gitsem oyincaklariyla oyniyor arada dönüp bakip gülüyor. Otizim belirtisi icin erkenmi acaba ben mi büyütüyorum

9 Cevaplar

0 oy
tarafından
Erkek çocuğu oynar ya tekerlekle bana normal geldi 
(444 puan) tarafından
Ilk bebegim tecrubesizim merak ediyorum dogrusu
tarafından
Daha tecrübeli anneler yazacaktır canım sana
-Reklam-
0 oy
(179 puan) tarafından
Eline hiç tanımadığın görmedigin birşey verseler bunu zamanla göre göre elinde evirip cevirmezmisin tanımak için ne olduğunu bilmek icin. Bebeklerde nesneleri tanımaya başlıyor öğrenme aşamasındalar bazı şeyleri çokta büyütmeyin kendinize vesvese yaparsınız. Her zaman takip edin ama her hareketine de olumsuz anlam yüklemeyin 
(444 puan) tarafından
Yani annelik buymus heralde ilk defa olunca ne yapacağını şaşırıyorum
(179 puan) tarafından
Bebeğinizin heyecanla severek yaptığı şeylere şaşırın öyle tatlı oluyorlarki izlemeye doyamıyor insan. Annelik zor ama hiçbirseylere değişmeyecek kadar da güzel:)
0 oy
tarafından
Lütfen kafaya çok takmayın ortada bisey yokken stres yapmayın çocuğun yaptıkları çok normal ve sırf televizyon izledi die otizim olmuş olamaz 
(444 puan) tarafından
Yani buralarda cogu kisi izletme diyor. Ama aciyorum cogu zaman izlemiyor bende evde tek kalinca acmak istiyorum ses olsun falan diye evde tekim korkuyorum
tarafından
Ben hep kızımı televizyon önüne koyordum ilk aylarda iş yaparken çünkü tekdim şimdi ben nereye gitsem bacağıma yapışıyor televizyonu tınlamıyor onca çocuk televizyon önünde büyümüş korkma bence
0 oy
tarafından
Çok normal tanımaya çalışıyor daha endişe etneh için çok erken
0 oy
(6,053 puan) tarafından
Tatlım bunlarda otizm belirtisi yokki bnm kız 11aylik oda araba görse onun tekerlegiyke oynar bunda bişey yokki
(444 puan) tarafından
Tsk ederim
0 oy
tarafından
Herşeyi otizme bağlamayın benim oğlumda o aylarda aynısını yapıyordu sonra zamanla unuttu bıraktı yapmayı 
0 oy
(2,125 puan) tarafından
Daha çok ufak canım bebeğin hemen kötü düşünme biraz daha büyüsün en azından bi 2 yaşına gelsin bakalım
0 oy
(189 puan) tarafından
Özelliklle motor becerisi gelişsin diye tekerlekli kitap aldım. Hoşuna gidiyor dönen şey herkesin ilgisini çeker. Hem daha çok minik böyle bi düşünce için. Hani ileri de bu devam eder diğer belirtiler eklenir o zaman gözlemleyin ama hemen bi teker için vesvese yapıp kendinizi yormayın. Dönen şeyin bebek için ilgi odağı olması çok normal. 
0 oy
(29,562 puan) tarafından

Bak bacım şu otizimi bir kere beyninizden bir silin çocuğun her yaptığını ona yormayın bu çocuğunuzu etkiler sağlıklı çocuğa negatif enerji vermiş olursunuz kısitlamayin.

Çocuğunuz ileriki yasta anormal haraketleri olursa endişe duyarsınız onun gelişme keşfetme zamanı öyle zaman olacak oturup makinanın dönmesini seyredecek meraktan tekerlekle oynayacak yada ne bilim farkli şeyler ilgisini çekecek. Bu kadar pimpirikli düşünürseniz yazık edersiniz kendinize 

Ben demiyorum düşünmeyin ama bu kadarı inan çok fazla bu uygulamada anneler kafayı yemiş çoğu bir birine bakıyor çocuğundan şüphe duymaya başlıyor Allah aşkına az sakin sükunetli davranalım. Çocuklarimiz için heleki.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 210 göst.
0 oy
6 cevap 175 göst.
0 oy
4 cevap 136 göst.
0 oy
11 cevap 239 göst.

413,794 soru

12,455,658 cevap

46,473 kullanıcı